6700XT ekran kartlarında WattMan sorunu devam ediyor mu?

Mağarandan çık müsait olduğunda, körü körüne bu ideayı savunmanız çok kötü. Üst segmentte NVIDIA'nın rakibi yok evet ama küçük sorunları var. Orta ve üst segmente yakın yerlerde ise AMD çok iyi. Giriş ve orta segmente kadar olan kısımda da AMD çok iyi.

Ben sana neden almadığımı ve tavsiye etmediğimi anlatıyorum sen bana mağara adamı diyerek hakaret ediyorsun kendini böyle haklı iddia etmeye çalışıyorsun karakter seviyene veriyorum. 9-10 bin TL gibi düşük bütçeli kart arayanlar için iyi bir tercih olabilir WattMan yemeyi göze alabilir bazı kişiler. Ben tercih etmiyorum tercih edecek arkadaşlara da iyilik yapmak adına almayın diyorum.

Hala WattMan argümanını ortaya koyanlar var :D son 1 senede RTX 4090'ların yaklaşık %20'sinin güç konektörü alev aldı :D sizin savunduğunuz argüman(WattMan) RDNA2 ve 3 mimarisinde yok denecek kadar az. Yok ama gene de varsayıyorum, fiziksel kartıma zarar gereceğine mavi ekran yemeyi tercih ederim ;)

Eki Görüntüle 2238099

NVIDIA RTX 4090 o kadar güç çekiyor ki kabloları eritiyor!​

Algıda seçicilik adlı bir haber başlığı attım. NVIDIA'yı savunmam AMD'yi de savunmam NVIDIA uzun yıllar sonunda böyle bir hata yaptı AMD bunu yıllardır yapıyor çözümü de EXPO destekli RAM alın arkadaşlar diyerek geçiştirmeye çalışıyor bu ne kadar mantıklı.

Ben sana neden almadığımı ve tavsiye etmediğimi anlatıyorum sen bana mağara adamı diyerek hakaret ediyorsun kendini böyle haklı iddia etmeye çalışıyorsun karakter seviyene veriyorum. 9-10 bin TL gibi düşük bütçeli kart arayanlar için iyi bir tercih olabilir WattMan yemeyi göze alabilir bazı kişiler. Ben tercih etmiyorum tercih edecek arkadaşlara da iyilik yapmak adına almayın diyorum.

Algıda seçicilik adlı bir haber başlığı attım. NVIDIA'yı savunmam AMD'yi de savunmam NVIDIA uzun yıllar sonunda böyle bir hata yaptı AMD bunu yıllardır yapıyor çözümü de EXPO destekli RAM alın arkadaşlar diyerek geçiştirmeye çalışıyor bu ne kadar mantıklı.
Ya kullandın mı sanki? RDNA 2,3 mimarisinden bir kart kullandın mı?

AMD'nin Polaris mimarisi gerçek anlamda problemliydi sadece. Hala EXPO, Wattman diyorsun gerçekten :D

4090'ın kablosunun erimesindeki problem çektiği güç değil kablonun tasarım problemi.

“AMD bunu yıllardır yapıyor, NVIDIA uzun yıllar sonunda hata yaptı.” bu yüzden haksızsın zaten. AMD bilmem kaç sene önce ilk oluşan WattMan hatasını şu an inanılmaz ölçüde azalttı. Ama NVIDIA’nın sorunları şu anda zaten en yeni ürettiği kartta. Dolayısıyla şu anda kart alıyorsan NVIDIA’da sorun çıkma ihtimali çok daha fazla. 2016 2017’de çıkan hatayla hala AMD’yi sürekli sorun oluşturan bir kart zannediyorsunuz.

“AMD bunu yıllardır yapıyor, NVIDIA uzun yıllar sonunda hata yaptı.” bu yüzden haksızsın zaten. AMD bilmem kaç sene önce ilk oluşan WattMan hatasını şu an inanılmaz ölçüde azalttı. Ama NVIDIA’nın sorunları şu anda zaten en yeni ürettiği kartta. Dolayısıyla şu anda kart alıyorsan NVIDIA’da sorun çıkma ihtimali çok daha fazla. 2016 2017’de çıkan hatayla hala AMD’yi sürekli sorun oluşturan bir kart zannediyorsunuz.
Nvidia, kabaca 125.000 RTX 4090 kartı sattığını belirtti, yani yalnızca 50 kasa erimiş kablo varsa, RTX 4090 kartlarının arıza oranı sadece %0,4

NVIDIA, kabaca 125.000 RTX 4090 kartı sattığını belirtti, yani yalnızca 50 kasa erimiş kablo varsa, RTX 4090 kartlarının arıza oranı sadece %0, 4

RTX 4090 alacak olsam kesinlikle bu mevzudan ötürü satın almam. Kötü sıkıntılı bir kart olabilir. RTX 4080 tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı