Elektronik 6700XT R5 5600 sistem 14.699 TL

@Nicodoz Sorun B450 olup olmaması değil. Bu konudaki anakart B450'ler arasında en kötülerden bir tanesi. Her açıdan kırpılmış bir model. Yani para verip alınacak türden bir donanım değil. Böyle hazır sistemlerde stokları eritmek için satılmayan bu tarz anakartlar daha çok tercih ediliyor. Performans konusuna gelirsek, konuda bahsi geçen işlemciyi beslerken sorun yaşatacak bir anakart bu. Yani R5 5600 gibi bir işlemciyle kullanılmasını önerdiğimiz bir anakart değil. Senin işlemcini bilmiyorum, ona yorum yapamam. Mesela bu konudaki arkadaş bahsi geçen sistemi alıp en ufak O.C denemesinde anakart engeline takılacak. Önü tamamen kapalı olacak anakart yüzünden. Kesinlikle önermiyorum. :)
 
@Nicodoz sorun B450 olup olmaması değil. Bu konudaki anakart B450'ler arasında en kötülerden bir tanesi. Her açıdan kırpılmış bir model. Yani para verip alınacak türden bir donanım değil. Böyle hazır sistemlerde stokları eritmek için satılmayan bu tarz anakartlar daha çok tercih ediliyor. Performans konusuna gelirsek, konuda bahsi geçen işlemciyi beslerken sorun yaşatacak bir anakart bu. Yani R5 5600 gibi bir işlemciyle kullanılmasını önerdiğimiz bir anakart değil. Senin işlemcini bilmiyorum, ona yorum yapamam. Mesela bu konudaki arkadaş bahsi geçen sistemi alıp en ufak O.C denemesinde anakart engeline takılacak. Önü tamamen kapalı olacak anakart yüzünden. Kesinlikle önermiyorum. :)

5600 zaten halihazırda çok güçlü bir işlemci değil mi? 3600 bile çoğu oyunu performansıyla ultrada çalıştırırken 5600 paramparça eder. Şöylede bir şey var ağır işlemci oyunlarında bile Valorant CS:GO tarzı ortalama 400-500FPS ile oynatıyor. 5600'ün ben overclock yapılmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Yüksek anakartların benim için tek avantajı PCI 4.0 olması falandır. Oda hani 5FPS kazandırır yani :)
 
@Nicodoz Dostum anakartların tek avantajı PCIe 4.0 desteklemeleri değildir. Depolama yuvalarındaki avantajları (M2 desteği vb.), mosfet soğutmasının kalitesi (O.C yap veya yapma bunun iyi olması her zaman artıdır.), bellek yuvası sayısı ve hız desteği, malzeme kalitesi (Bu kartta örneğin bahsi geçen ekran kartını bile taktığınızda kart yuvasında yamulma yapma ihtimali yüksek.)... Bunun gibi sebepler var, sayılabilir. Bu anakartın mosfet soğutması bu işlemci için yeterli değil. Yani O.C'suz fazla zorlanmadığı taktirde yetecektir fakat O.C yapmasa dahi işlemciyi uzun süre yük altında kullanmaya kalktığında (Örneğin render almak isterse veya uzun süreli oyun+yayın yapmak isterse) bu işlemci bu anakartın canına okur. Yani bu anakartla bu işlemciyi kullanmak, bir jokeye yarış atı yerine sütçü atı vermek gibi bir şeydir. İkisi de bir yere kadar koşar ama sütçü atının bir sınırı vardır. :)
 
B550M k al xpm ve sam ile 10 FPS artarsın.

Neden?

Bu sistemlerden hangisi daha mantıklı olur.
 
Anakart yükseltmesi ne önerirsiniz?

ASUS Prime B450-Plus 4400MHz (OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI ATX anakart.
Ya da.
ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.

Yeterli olur mu?

Ryzen 7 5800x3D işlemcim ile MSI B550-A Pro kullanıyorum memnunum bakabilirsin.
 
5600 zaten halihazırda çok güçlü bir işlemci değil mi? 3600 bile çoğu oyunu performansıyla ultrada çalıştırırken 5600 paramparça eder. Şöylede bir şey var ağır işlemci oyunlarında bile Valorant CS:GO tarzı ortalama 400-500FPS ile oynatıyor. 5600'ün ben overclock yapılmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Yüksek anakartların benim için tek avantajı PCI 4.0 olması falandır. Oda hani 5FPS kazandırır yani :)

Yuri Bubliy isimli bir yazılımcının geliştirdiği Hydra adında bir program var. Bu program ile karma OC yaparak 5600 gibi bir işlemciyi 5.1GHz hızına çıkarabilmek mümkün. Bu hıza çıktığında oyun konusunda 5800'e hatta 5900'e kafa tutacak duruma geliyor. Karma OC yapılmasa bile Curve Optimizer ile OC yapıldığında anakartın voltajı iyi ayarlaması gerekiyor ki sistemde anakart nedeniyle çökmeler olmasın.

GTA V ve R6 oyunlarında stok haliyle karma OC yapılmış halini karşılaştırdığımda; GTA V için yaklaşık 10-25 arası, R6 için 40-60 arası FPS farkı oluştu. CP2077'de ortalama FPS 45'ten 63'e kadar çıktı. Karma OC ile 130W civarı güç çekiyor. Curve Optimizer ile stok haliyle aynı sonuçları daha az güç çekerek alıyor. Her iki durumda da anakart son derece önemli. OC yapılmayacaksa bile daha iyi güç yönetimi ve ısı dağılımı daha uzun süre Boost hızlarında kalmasını sağlıyor.
 
Bu sistemlerden hangisi daha mantıklı olur.
Bence AMD sistemi al hem 500 600 lira daha ucuza geliyor hemde AMD uyumu sağlam oluyor aralarındaki fark yok oluyor hatta AMD teknolojileri sayesinde bı tık öne geçiyor.
 
Arkadaşlar ben arkadaşım a alacağım. Sizce nasıl? Bir de kulaklık hangisi olsa iyi olur.
Sepet - Gaming.Gen.TR
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (36).png
    Ekran Görüntüsü (36).png
    195,2 KB · Görüntüleme: 48

Yeni konular

Geri
Yukarı