6700XT sistem için PSU önerisi

Bütçe
700-2000

b3rk4n96

Kilopat
RAM
F4-3000C16S-8GISB
İşlemci
Ryzen 3600
Ekran kartı: 6700XT.
Anakart: ASUS ROG Crosshair VI Hero.
Bu sistemime bir PSU önerir misiniz?
(Şu an VS600 kullanıyorum ve muhtemelen bundan dolayı devamlı rastgele zamanlarda ekran bir anda siyah oluyor, aslında oyunlara, videolar devam ediyor fakat asla ekran gelmiyor. Asıl amacım bu sorunu çözmek. İnternetten araştırdığımda bana en az 650v fakat önerilen 800v olan bir PSU almam gerektiğini gördüm.)

Son düzenleme:
SHARKOON SilentStorm COOLZERO 850 var.

Mesela fiyat olarak bayağı iyi ve 80+ gold sertifikalı bu ürüne ne dersiniz?
Sertifika güç kaynağında önemli bir özellik değil. Maksimum 800 TL eder o model, o da dövizin bu denli yüksek olmasından dolayı. Önemli güvenlik korumaları eksik.

"80+ sertifikası Bir PSU'da 115V için 20%, 50% ve 100% yüklerde, 230V için 10% (sadece Titanium sertifika için), 20%, 50% ve 100% yüklerde bağımsız bir laboratuvar (Ecova Plug Load Solutions, Cybenetics gibi) tarafından yapılan testlere göre ortaya çıkan verimliliğe bakılarak verilen verimlilik sertifikalarıdır. White, Bronze, Silver, Gold, Platinium, Titanium olmak üzere 6 kola ayrılır; en düşük verimlilik White, en yüksek verimlilik Titanium'dadır. Sertifikalar farklı gerilimlere göre farklı yüzdeliklerde verimlilik gösterir. Verimlilik ne kadar yüksek olursa şebekeden çekilen ekstra güç daha az olur ve çekilen daha az güç demek daha az elektrik faturasının yanında daha az ısı ortaya çıkması demek. Sertifika, tek başına bir PSU'da kalite göstergesi değildir."

Daha da PSU'dan kısmak istersen C650 var.

Bu bütçe içinde daha aşağısına inmeye pek gerek yok. Zaten daha aşağı fiyattaki PSU'lardan alınabilir sadece iki güç kaynağı var. Kasanın boyu 430 mm'den küçükse Cooler Master V650, büyükse High Power Performance GD 600.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı