6700XT sistemde FPS düşmesi oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Mert kuz

Hectopat
Merhaba, 6700XT Ryzen 5 5600 16 GB 3000MHz RAM kullanıyorum. Kötü bir sistemim yok diye düşünüyorum fakat son zamanlarda oyunlarda drop yiyorum ekran kartını güncelledim son sürüme, ayrıca oyundayken oyun içi değerlerim işlemci 45 derece ekran kartı 56 derece civarında oluyor işlemice ayrıyeten bir fan soğutma sistemi daha var. Daha önceden karşılaşmadığım bir sorundu GoW Ragnarok'u bile sorunsuz yüksek-orta ayarlarda yağ gibi oynayıp şimdi Rainbow Six: Siege ve Marvel Rivals gibi oyunlar oynuyorum güncel olarak normalde 240 FPS civarında alıyorum 144'e monitörümun Hz sabitledim 130'a düştüğü an bile sanki bir 10FPS'e düşmüş gibi hissettiriyor ve çok sık oluyor bunun nedeni nedir nasıl düzeltebilirim? (ayrıyeten Hard Disk Sentinel yükleyip HDD ve SSD kontrolunu de yaptım sorunsuz gözüküyorlar.)

Son Radeon uygulaması güncellemelerinden sonra bende de aynısı oldu hatta bende Pc'yi ilk açtığımda mavi ekran sorunu, pc açıldıktan sonra radeon software açılmama sorunu gibi bir çok sorun yaşadım. Daha sonra Radeon Software uygulamasını DDU ile silip 24.8.1 sürümünü tekrar yükledim şu an bütün sorunlar kayboldu. Denemeni öneririm

Görev yöneticisinden ramlerin 16 GB görünüp görünmediğini bir kontrol eder misin? Ayriyetten oyunlarda FPS limitini kaldırıp kontrol ettin mi?
16gb olarak gözüküyor , evet kaldırıp denedim aynısı oluyor vsync de kapalı.

Son Radeon uygulaması güncellemelerinden sonra bende de aynısı oldu hatta bende Pc'yi ilk açtığımda mavi ekran sorunu, pc açıldıktan sonra radeon software açılmama sorunu gibi bir çok sorun yaşadım. Daha sonra Radeon Software uygulamasını DDU ile silip 24.8.1 sürümünü tekrar yükledim şu an bütün sorunlar kayboldu. Denemeni öneririm
güncellemeden önce bende 24.8.1 kullanıyordum bu sorun var diye güncellemiştim de bir faydası dokunmadı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı