6700XT sistemde oyunlarda FPS düşüşü

OyunFatihi

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, sistem gayet iyi olmasına rağmen gereksiz bir drop yaşıyorum. FPS iyi oluyor ama anlık düşüşler, donmalar yırtılmalar oluyor. Valorant gibi bir oyunda bile bayağı donma oluyor. CS 2 ekranda kros gibi bir şey çıkıyor ekleyeceğim droplar oluyor.
Valorant'ta eğil kalk yaptığımda ekranda çemberler ve droplar (çok fazla) gene yaşanıyor. Denediğim yöntemler RAM testi yaptım, sıcaklıklar ideal gibi, driverlari denedim şu an AMD'nin son driver var. Tavsiye ettiğiniz driver ayarı varsa onu da söyleyin. DP kablo kullanmaya başladım önceden daha çoktu azaldı. Genel sorun drop sistemi aşağıda belirteceğim.
Dark rider 2 ön 1 arka 3 fanlı kasa
650W MSI güç kaynağı
PowerColor 6700XT Red Devil
Ryzen 5 5500, stok soğutucu
ASUS Prime B450 Plus ATX
XPG 8 GB RAM 3200 MHz
240 SSD SanDisk sağlık %80
1 TB hard disk
MSI G241 144 Hz
Yardımcı olun böyle bir sistemde drop yediği için ne yapacağımı şaşırdım. Çok yöntem denedim bulamadım.

Dosya Ekleri

• unknown_2024.06.17-19.43.png
    1.005 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Görsel 2024-06-17 saat 19.47.42_a7b15345.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 34
5500 çok oyunculu oyunlarda bu kartı besleyemez, özellikle düşük çözünürlüklerde. 8 GB RAM de hayli yetersiz. Güçlü bir karta çokta yakışmayan bir sistem. Ekran yırtılmaları için ise Vsync açarsan düzelir.

V-Sync açtım biraz azaldı önceden ama bu oyunlarda çıkanlar nedir böyle denemediğim driver kalmadı neredeyse. Çalışma yüzdeleri yakın gibi işlemciyle kartın 5600X geçsem nasıl olur sizce? Bana çok darboğazmış gibi gelmiyor(monitör 1920-1080 bir de)

Zaten çözünürlük düştükçe darboğaz ihtimali artar. 5600X değil de 5600 alabilirsin, X ile normali arasında 200 MHz var değmez ama bu kartın hakkı 5600'dür özellikle 1080P için. RAM'i de 16 yaparsan droplar kalkar. Oyunda çıkanlar hakkında bilgim yok.

5600X e geç rahat et.

Fiyat olarak mı değmez? 8 GB RAM şimdi alsam etkiler mi büyük oranda? Valorant, CS gibi oyunlar pek RAM kullanmıyor

Fiyat olarak mı değmez? 8 GB RAM şimdi alsam etkiler mi büyük oranda? Valorant, CS gibi oyunlar pek RAM kullanmıyor
Fiyat olarak aradaki farka değmez doğrudur. Şu an AM4 serisinde X3D işlemciler harici en alınabilir işlemci 5600'dür. 5600X, 5700X, 5800X hatta 5950X gereksiz işlemciler oyun için.

RAM konusunda da kullanımları tam bilmiyorum bu oyunlarda ama AAA oyunlarda kesinlikle sorun yaşarsın. Aslında sana 6700XT fazla olmuş bu tür oyunlar için, giriş seviye bir kart yeterli olacak eğer sürekli bunları oynuyorsan.

İşlemci olarak 5600, Ram olarak da aynı marka modelden bir 8 GB daha eklersen sorun filan kalmaz bence, Hissedilir fark olacaktır. 5600X için 1200 TL fazladan vermek bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası çünkü bir farkları yok.

Hikayeli oyunlarda oynamak istiyordum yüksek grafiklerde. O yüzden bunu aldım ileriye yönelik olur diye bende biraz sıkıntı olacağını düşünüyordum. Bu kadarını beklemıyordum ben driver problemi diye yorumluyordum. 5600 X versiyonundan pek farkı olmaz diyorsunuz peki bu kart için en iyi işlemci bu mudur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…