6700XT sistemde oyunlarda FPS düşüşü

OyunFatihi

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, sistem gayet iyi olmasına rağmen gereksiz bir drop yaşıyorum. FPS iyi oluyor ama anlık düşüşler, donmalar yırtılmalar oluyor. Valorant gibi bir oyunda bile bayağı donma oluyor. CS 2 ekranda kros gibi bir şey çıkıyor ekleyeceğim droplar oluyor.
Valorant'ta eğil kalk yaptığımda ekranda çemberler ve droplar (çok fazla) gene yaşanıyor. Denediğim yöntemler RAM testi yaptım, sıcaklıklar ideal gibi, driverlari denedim şu an AMD'nin son driver var. Tavsiye ettiğiniz driver ayarı varsa onu da söyleyin. DP kablo kullanmaya başladım önceden daha çoktu azaldı. Genel sorun drop sistemi aşağıda belirteceğim.
Dark rider 2 ön 1 arka 3 fanlı kasa
650W MSI güç kaynağı
PowerColor 6700XT Red Devil
Ryzen 5 5500, stok soğutucu
ASUS Prime B450 Plus ATX
XPG 8 GB RAM 3200 MHz
240 SSD SanDisk sağlık %80
1 TB hard disk
MSI G241 144 Hz
Yardımcı olun böyle bir sistemde drop yediği için ne yapacağımı şaşırdım. Çok yöntem denedim bulamadım.

Dosya Ekleri

• unknown_2024.06.17-19.43.png
    1.005 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Görsel 2024-06-17 saat 19.47.42_a7b15345.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 34
Aynı kartı bende kullandığım için gücünü falan iyi biliyorum, o sebeple sisteminde kesinlikle darboğaz var. Hikayeli oyunlar için dediğim gibi RAM takviyesi şart, yoksa işlemci değiştirdiğinde de aynısı olur.

Şu anda AM4'ün en güçlü işlemcisi 5800X3D ama çok pahalı o fiyata önermiyorum. 5600 hayli hayli yetecektir.

tamamdır teşekkürler. Umarım haklısınızdır peki aynı kartla siz hiç driver problemi yaşadınız mı ?@Elio Talvinen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…