6700XT TUF Edition coil whine

Yiğit Efe55

Hectopat
Daha fazla  
Bayram öncesinde PSU olarak sandığım coil whine ekran kartındaymış. Ayın 10'unda incehesap.com'u arayıp problemi belirtmiştim bayram sonrasında yollayın demişlerdi. Bu dönemde hiç kullanmadım bilgisayarımı. Şimdi 4 gün sonra oyun oynarken "dızzzz" diye bağırmaya başladı ekran kartı. Ne yapabilirim sizce? 6700XT TUF Edition overclock vs. yapmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ekran kartında cw var. Sadece bazılarında rahatsız edici ses oluyor. Mesela benim kartımda da cw var ve fan, sesi bastırdığı için uğraşmadım kullanıyorum.

Sakın garantiye göndermeyin. Bu aralar giden kart geri dönmüyor. Elimizde başka kart yok diyip para iadesi talep ediyorlar size. Dikkatli olun bu konuda.
Coil whine bir teknik sorun değildir. Performansa da olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Sakın garantiye göndermeyin. Bu aralar giden kart geri dönmüyor. Elimizde başka kart yok diyip para iadesi talep ediyorlar size. Dikkatli olun bu konuda.
Coil whine bir teknik sorun değildir. Performansa da olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.
Hocam bende göndermekten yana değilim ama öyle böyle değil yani. Oyun oynayasım geliyor o sesi duydum mu kapıyorum. PC boşta dururken bile sürekli tizzzz diye ses geliyor.

edit: sistemde 9 tane fan var hepsi %100'de çalışsa bile duyuluyor

Oyun gibi ekran kartını yüke bindiren uygulamaları kullandığın zaman, kart daha fazla enerji çekmeye başlıyor. Bu da kart üzerindeki bobinlerden geçen elektriğin tiz bir sese dönüşmesine sebep oluyor. Tüm kartlar da var bu olay, ancak kimisinde ince bir ses iken bazısında da kulak tırmalayabiliyor.
Fakat zararı yok. Rahatça kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı