6750XT sistem GTA 4'te ekran kartını kullanmıyor

WWKapdog

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:Amd RADEON RX6750XT CPU:AMD RYZEN 5 7600 RAM:CORSAIR VENEGANCE 16GB DDR5 5200Mhz KASA:DEEPCOOL CC560 V2
Merhaba. GTA 4'te grafik ayarlarını yaptığımız sayfada altta bellek var. O 512 MB gözüküyor. Hâlbuki ekran kartım 12 GB 6750XT ama GTA 4 benim AMD Ryzen 5 7600'gpusunu kullanıyor. Ne yapmalıyım?

Diğer oyunlarda da oluyor mu?

Monitör anakarta mı bağlı ekran kartına mı?

BIOS’dan dahili GPU’yu devre dışı bırakmayı dene.
Ekran kartına bağlı sadece. GTA 4 de oldu nasıl devre dışı birakicam zararı olurmu

Steam'den oynuyorsanız başlatma seçeneklerine "-availablevidmem 8192"(tırnak işaretleri hariç) yazın. Ekran kartınız 12 gb ama 8 gb yazsanız da olur zaten oyun max 1200 mb falan istiyor.

Steam'den oynuyorsanız başlatma seçeneklerine "-availablevidmem 8192"(tırnak işaretleri hariç) yazın. Ekran kartınız 12 gb ama 8 gb yazsanız da olur zaten oyun max 1200 mb falan istiyor.
Oyun dosyasında commandline açıp yaptım onu olmadı hocam

Hocam benchmark şöyle CPU kullanımı %3
Sistem belleği kullanımı %46 video belleği kullanımı %81 ortalama FPS 58

Adrenalin'den Gta4'ü yüksek performans seçmeyi denediniz mi?

Oyun dosyasında commandline açıp yaptım onu olmadı hocam

Hocam benchmark şöyle CPU kullanımı %3
Sistem belleği kullanımı %46 video belleği kullanımı %81 ortalama FPS 58

Hocam oyun default halinin optimizasyonuyla insanı deli ediyor. 4080 Super, 4060 Ti ve RX 7600 ile benzer sonuçlar vermişti bende de. DXVK mod ile halletmiştim ama sonrasında defalarca formatladığım için şu an mevcut değil. GTA IV dxvk diye aratıp bir bakmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…