6750XT WattMan hatası alıyor olabilir miyim?

TaeTakemi

Decapat
2 hafta önce 6750XT ve AMD Ryzen 5 5600 içeren bir sistem satın aldım. Monitörüm eski bir 60Hz VGA to HDMI ile oynuyorum, ara sıra siyah ekran alıyorum. Bu hatayı biraz araştırdığımda WattMan olduğunu gördüm, düzeltmeli miyim? Pek rahatsız etmiyor. Ekran kartıma veya sistemime zararlı mıdır? 3-4 saate bir iki kere gelip 3-5 saniye sonra hemen gidiyor yeniden açılma olmuyor, sanırım onu da alanlar olmuş. Bazen altta WattMan bir şeyler yazıyor. Merak ettiğim şey sistemime bir zararı olur mu? Pek umursamıyorum böyle şeyleri, zararı oluyorsa uğraşacağım düzeltmeye.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 hafta önce 6750XT ve AMD Ryzen 5 5600 içeren bir sistem satın aldım. Monitörüm eski bir 60Hz VGA to HDMI ile oynuyorum, ara sıra siyah ekran alıyorum. Bu hatayı biraz araştırdığımda WattMan olduğunu gördüm, düzeltmeli miyim? Pek rahatsız etmiyor. Ekran kartıma veya sistemime zararlı mıdır? 3-4 saate bir iki kere gelip 3-5 saniye sonra hemen gidiyor yeniden açılma olmuyor, sanırım onu da alanlar olmuş. Bazen altta WattMan bir şeyler yazıyor. Merak ettiğim şey sistemime bir zararı olur mu? Pek umursamıyorum böyle şeyleri, zararı oluyorsa uğraşacağım düzeltmeye.

Sürücüler güncel mi? O yüzden olma ihtimali var.

Zararlı bir şey değil, WattMan ekran kartı için bir nevi koruma görevi de görür ama neden hata verdiğini bulmak lazım. Monitör bunu yapmaz. Bu hatayı nerede alıyorsun masaüstünde dolanırken mi yoksa oyun oynarken mi?

Her şekilde 1-2 saniyeliğine ekran gidiyor o kadar bir de günde 1 kere sanırım ekran karıncalanıyor ama geri geliyor 10 saniye sonra.

Sıcaklıklar normal mi, güç kaynağı modeli nedir?

Normal hocam ekran kartı boşta 30-40 oda sıcak*
İşlemci oyundayken 60-80 arası boştayken nereden bakılıyor bilmiyorum.
Geçen 89 görmüştüm ama oda 6-7 saat boyunca kapı kapalıydı ve çok sıcaktı. Ondan olabilir diye düşünüyorum.

Her şekilde 1-2 saniyeliğine ekran gidiyor o kadar bir de günde 1 kere sanırım ekran karıncalanıyor ama geri geliyor 10 saniye sonra.

Bu her yaşandığında da Wattman uyarısını alıyorsun değil mi? Alıyorsan kartı bir 10 dakika kadar Furmark testine sok bakalım bu esnada da aynısı yaşanacak mı. Kartta herhangi bir arıza başlangıcı yaşanıyor olabilir, diğer donanımlardan ya da sürücüden olsa bu karıncalanma olayı yaşanmaz. Kablo, monitör ya da ekran kartı ile alakalı olabilir, Wattman veriyorsa da ekran kartıdır.

Bu her yaşandığında da WattMan uyarısını alıyorsun değil mi? Alıyorsan kartı bir 10 dakika kadar FurMark testine sok bakalım bu esnada da aynısı yaşanacak mı? Kartta herhangi bir arıza başlangıcı yaşanıyor olabilir, diğer donanımlardan ya da sürücüden olsa bu karıncalanma olayı yaşanmaz. Kablo, monitör ya da ekran kartı ile alakalı olabilir, WattMan veriyorsa da ekran kartıdır.

Yok her yaşandığında almıyorum siyah ekran gelse de WattMan şeyini çok az görüyorum, monitör bayağı eski, kablolardan olacağını sanmıyorum oynayınca bir şey gidip gelmiyor FurMark testi esnasında gelmişti zerre bir şey olmamıştı 1-2 saniyelik siyah ekran yedim ama her şey devam ediyordu sadece siyah ekran hocam ne güç kesintisi ne kayma ne görüntü bozukluğu.

Yok her yaşandığında almıyorum siyah ekran gelse de WattMan şeyini çok az görüyorum, monitör bayağı eski, kablolardan olacağını sanmıyorum oynayınca bir şey gidip gelmiyor FurMark testi esnasında gelmişti zerre bir şey olmamıştı 1-2 saniyelik siyah ekran yedim ama her şey devam ediyordu sadece siyah ekran hocam ne güç kesintisi ne kayma ne görüntü bozukluğu.

Wattman ile bu siyah ekranlar alakasız ve monitör ömrünü dolduruyor da olabilir. Benim de eski monitörüm kafasına göre gidip gelirdi böyle, sonra ufak bir maliyetle tamir ettirip satmıştım.

WattMan ile bu siyah ekranlar alakasız ve monitör ömrünü dolduruyor da olabilir. Benim de eski monitörüm kafasına göre gidip gelirdi böyle, sonra ufak bir maliyetle tamir ettirip satmıştım.

Allah'tan garantisi var hocam yoksa ne para ne bir şey var monitör alacağım o zaman deneyeceğim bir de bir taraf yazılımsal bir taraf donanımsal diyor kafam karıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı