6800TL'ye Sistem Tavsiyesi

bora sak

Femtopat
Mümkünse ekran kartının RTX2060 tercihimdir. Bütçem 6800TL'den 100 lira gevşeyebilir.
Bir de daha önce hiç bilgisayar toplama tecrübem olmadığı için hiç tecrübesi olmayan bir insanın videolar ile altından kalkabileceği bir şey mi yoksa zorlanır mıyım?

Dostum soğutma sıkıntım olmasın diyorsan bütçeni 100 TL daha arttırıp bunu almanı tavsiye ediyorum işlemciyi Ryzen5 3600 yükseltip ekran kartını da ROG STRIX RTX2060 yaparsan 6900 TL oluyor. Bu fiyat aralığında en mantıklısı bu oluyor. Çünkü RTX ekran kartını tercih etmek istiyorsun. Sistemin tek eksi yanı SSD kalitesiz ama onu da idarelik kullanıp ileride çok rahat değiştirebilirsin.

Bazı şeyler tam oturmadı bende. Şimdi attığınız PC'yi aldığımda ekstra soğutma takviyesi eklemem lazım olacak mı?

Bu attığım sistemde ekran kartından yana bir soğutma kaygısı duymana gerek yok. Ryzen5 3600'e overclook yapmadıkça kendi stock soğutucusunun yeterli olduğunu söylüyorlar. Sen memnun kalmazsan işlemci soğutucusu alabilirsin ileride karar senin.

İtopya'dan geçen hafta bir sistem topladım pişman oldum kasamı boks torbası olarak kullanmış olabilirler burada İtopya dışında birlikte çalıştıkları UPS kargo yüzünden olmuş olabilir ama tercihlerinden memnun değilim elinde ise görerek al.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı