6900 XT sıcaklık testi sonucu

Arkadaşlar NZXT H510 Elite kasaya sahip olanlar ve aynı ekran kartı modelini almak isteyen arkadaşlar için yazıyorum ya da bilgilenmek isteyenler için. Kasanın kapağını çıkarıp test işlemlerini yaptığımda 10 derece fark etti.

Kasa kapağı kapalı şekilde 71 derece olan ekran kartı,
Kasa kapağı açık şekilde 60-61 derece oluyor.

Bence ikisi de iyi sonuçlar diye düşünüyorum fakat uzun vadede bu kasa kapağına bir çare düşünmem lazım.
Normal ve iyi arası. MSI RX 5700 XT Gaming X ve Thermaltake 650W +80 güç kaynağına sahibim. Kart overclocklu şekilde geldi ve aldığım sıcaklık değerleri başta 73-80 aralığındaydı, hotspot sıcaklığı ise 90-110 arası. Undervoltage sonrası 2 sıcaklık değeri de 50-60 derece aralığında geziyor ve fan ayarımda %20 den 50'ye kadar çıkacak şekilde ayarladım. Monitörüm 144 Hz olduğu için sıcaklık ve oyun performansını ön planda tuttum oyundan oyuna değişmekle 100-150 FPS değeriyle oyunları akıcı şekilde oynuyorum. 70-80 W güç tüketimi azaldı bu da haliyle elektriğe olumlu yansıyor + olarak birde kartın ömrü uzuyor. Alttaki 2 resimde senin sahip olduğun frekans değeri görünüyor ve seninkisi yük altında oyun modundan bile daha fazla frekansla çalışıyor bu da haliyle fazla performans ve sıcaklık olarak geri dönüş sağlıyor. Oyun moduna bile düşürsen performans olarak arada uçurum kadar fark olmayacağını fark edersin fakat sıcaklıkta gayette 5-6 derecelik düşüş yaşanır, hotspot sıcaklığı genellikle daha fazla düşer. Yine de kart senin kartın, hayırlı olsun.

Undervoltage yapmak istersen bu rehberi kullanabilirsin: AMD Ekran Kartları için Undervolt Rehberi 2020

Çok teşekkür ederim bunu öğrenmeye çalışacağım. İlgi,mi bayağı çekti ve sanırım bana lazım olan bir şey.

Konuyu hortlatıyorum çünkü bu kartı aldığımdan beri sürekli WattMan hatası yaşıyordum. Her şeyi denedim kafamı başımı duvarlara vuracak dereceye kadar geldim. Satmayı bile düşündüm ve ondan önce son çare garantiye verdim. Garanti bir sorun yok diye bana geri verirken tüm testlerimi NVIDIA kartım ve 6900XT kartımla olan sorun yaşadığım videoları gönderdim. Tekrar teste aldılar ve GPU değişimi yaptılar. 3 aydır sorunsuz WattMan hatasız kullanıyorum arkadaşlar. Bu kartta WattMan hatası alıyorsanız, oyun esnasında Alt+Tab yaptığınızda ekran siyah oluyor ve donuyorsa, garantiye vermeniz gerekiyor. YouTube'da ve forumlarda bulunan her şeyi 3 ay neredeyse her gün denedim girmediğim yazmadığım insan kalmamıştır ama çözüm sadece garanti olduğuna emin oldum. Sizde öyle yapın.

Belki birilerine faydalı olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı