6900 XT yerine güncel ekran kartı önerisi

Muhammeddgl

Hectopat
Arkadaşlar 6900 XT kullanıyorum 3 yıldır. Kartı güncellemek istiyorum. İşlemcim Ryzen 7 5700x3D monitör olarak da 2K kullanıyorum. Bana darboğaz sorunu yaşatmayacak ekran kartı tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Değiştirmek istememdeki sebep daha güncel bir karta geçmek.

Arkadaşlar oturduğum yere yakın bir yerde Power color Red Devil 7800XT 16 GB buldum 17 bin TL istiyor. Test edip alma şansım var garanti devam ediyor. Sıfır olarak 25 bin TL'ye kadar farklı öneriniz var mı?

Son düzenleme:
Mantıksız, teknoloji olarak kayda değer bir performans sunmuyor. Kas gücü olarak da RX 6900 XT çok daha güçlü. RTX 4070 Super yada RX 7900 XT tercih edilebilir. Bence şu anlık geliştirmek yerine beklemek daha mantıklı olacaktır. Bir sonraki nesil sonuçta çok daha güçlü olacak.

NVIDIA tarafında öneriniz ne olur peki 5000 seri beklenir mi 4000 serisi bir kart mı almalıyım? Daha önce NVIDIA kullanmadım bütçeyi biraz daha zorlaya bilirim. RTX açmayı düşünmüyorum.

AMD kanadında çıkacak kart, saf güçte 4080'le eş değer performans verileceği konuşuluyor. Diğer yandan NVIDIA da 500 ya da sanırsam 550$lık RTX 5070 çıkışıyla 4090'ı yakalayabilecek (teknoloji sayesinde). Tabii ki bu fiyata Asus, Gigabyte ve diğer markalar ve satıcılar uymuyorlar. Bizdeki %20 vergi üstüne kartı daha pahalıya satacakları için TL fiyatını söylemek pek de mümkün gözükmüyor. Kesin olan bir şey varsa NVIDIA kartı pahalı satabilmek adına 4070'den pahalıya satacaklardır. Yani 25000-34000 TL bütçe baremiyle RTX 5070 almak hayal olmazdı diye düşünüyorum. Değip değmeyeceği ise rakibine bağlı olacak. AMD fiyat kırmazsa zarar edeceği için uyguna çıkarması lazım çünkü amiral seviye grafik kartı çıkarmayacaklar. Sorması ayıp elindeki kartın modeli nedir hocam?

AMD kanadında çıkacak kart, saf güçte 4080'le eş değer performans verileceği konuşuluyor. Diğer yandan NVIDIA da 500 ya da sanırsam 550$lık RTX 5070 çıkışıyla 4090'ı yakalayabilecek (teknoloji sayesinde). Tabii ki bu fiyata ASUS, Gigabyte ve diğer markalar ve satıcılar uymuyorlar. Bizdeki %20 vergi üstüne kartı daha pahalıya satacakları için TL fiyatını söylemek pek de mümkün gözükmüyor. Kesin olan bir şey varsa NVIDIA kartı pahalı satabilmek adına 4070'den pahalıya satacaklardır. Yani 25000-34000 TL bütçe baremiyle RTX 5070 almak hayal olmazdı diye düşünüyorum. Değip değmeyeceği ise rakibine bağlı olacak. AMD fiyat kırmazsa zarar edeceği için uyguna çıkarması lazım çünkü amiral seviye grafik kartı çıkarmayacaklar. Sorması ayıp elindeki kartın modeli nedir hocam?

3 yıla yakındır Sapphire RX 6900 XT Nitro+SE kullanıyorum artık kartı sogutmakta zorlanmaya başladım 87 dereceleri görüyor. En kaliteli macunları kullandım termal pedleri değiştirdim sonuç vermedi bu yüzden güncel bir karta geçmek istiyorum. En azından 6900 XT kadar güçlü olsun bana yeterli olur.

Burada sorun bence kartın kendini soğutmasından ziyade işlemci frekansı ve voltajın en yüksek ayarda çalışması. Hangi kart olursa olsun çok fazla güç tüketen kartlarda bu tarz eylemler ısıyla sonuçlanır bunu önlemenin yolu da manuel olarak voltaj ve frekans değeri girmekten geçiyor. Undervoltage rehberlerini inceleyip karta UV yapmanı tavsiye ederim hocam. Daha anlaşılır bir şekilde anlatmam gerekirse bu site Sapphire ve bu kart modelinin sitesi. NITRO+ AMD Radeon™ RX 6900 XT SE

Orada yazdığı üzere oyunlarda 2135 MHz'e kadar Boost saat hızı da 2365 MHz değeri girilmiş. Kartlar testlerden başarılı geçmeleri için en yüksek voltaj da çalışmaya tasarlanmış olur. Manuel frekansı aslında 2000-2100 arasında gezmesi gereken kart anlayacağınız 2500-2600'leri görüp fabrikasyon olarak voltajı da kararlı çalışabilmesi için ona göre arttırmış. 2600 ise 970 belki 1000 voltaj yerine 1100-1150 voltaj değeri girilmiş olacağından ötürü gereksiz bir ısı ortaya çıkıyor.
Ekran kartınız fabrikasyon olarak OC yapılmış özetle. Bazı amiral gemisi kartlarda bioslar olur, kartın üzerinde belki görebilirsiniz. Silent mod (sessiz mod), game mod (oyun modu), boost mod (oc modu) gibi ayarlama olabilir. Benim size tavsiyem UV rehberi izleyip karta UV yapmanız olur.
1739784834122.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı