6900XT 14K ve 6800XT 13K

BTC deli gibi düşüyor, ekran kartları da aynı oranda düşüyor; yüzümüz gülecek gibi.

RX 6800 XT fiyatlarına bakınca 10.000 TL bandına kadar yolu var gibi duruyor.
Yalnız benim takıldığım nokta, doğrudan dolar kurundan hesapladığımızda bu fiyatların daha yüksek olması gerekmiyor mu? Dolar şu an 17 küsür. Bu kartların incelemelerine bakıyorum 1000 dolar civarı gösteriyorlar. Bir de bizim güzel ülkemize özgü vergiler de eklenince durum niye böyle ilerliyor?

Yalnız benim takıldığım nokta, doğrudan dolar kurundan hesapladığımızda bu fiyatların daha yüksek olması gerekmiyor mu? Dolar şu an 17 küsür. Bu kartların incelemelerine bakıyorum 1000 dolar civarı gösteriyorlar. Bir de bizim güzel ülkemize özgü vergiler de eklenince durum niye böyle ilerliyor?
Ülkemizde ve dünyada bu kartlar artık MSRP fiyatından satılmıyorlar, stok arttıkça fiyat da düşüyor.

Ekran kartları fiyatları düşmesi güzel bir şey ben de yüksek fiyattan aldım şu anki fiyatlara göre ama, dün gece indirim var deyip insanları bilgisayar başında tutup 24 saat sonra daha düşük fiyata satmak bence ticaret ahlaksızlık.
Dün gecede bu fiyatı verip 100 200 stok açabilirdin ya da dün hiç fiyat vermeyip bugün indirimde satardın. Bu kadar fiyat farkı arasında 24 saat oynamaz ne döviz kuru oynaması var ne yeni ekran kartları gelmiştir hafta sonu bence yapılan bu iki gün özelinde yanlış.

Benim sistemi 13.800'e almıştım. Kartın sıcaklık değerleri ve tasarımı çok tatmin etmiyor. 6000-6300 arasına koyasım var ama epey kararsızım desem yeridir. Soğutma ve tasarım anlamında daha rahat edebileceğim bir modele geçesim var ama değer mi emin değilim. Sen ne dersin, merak ettim? @B 52 Stratofortress
Yerine ne koyacağınıza bağlı olarak değişir, üst seriden kartlara yönelecekseniz mantıklı ama soğutması farklı fakat içindeki çip aynı olacaksa hiç gerek yok.

Ülkemizde ve dünyada bu kartlar artık MSRP fiyatından satılmıyorlar, stok arttıkça fiyat da düşüyor.

Bir de bizim ülkemiz özelinde fiyatlar ne kadar düşse de alınabilir seviye tarafına gelsede şu ekonomik krizde eskisi kadar çok alıcı yok gibi bu kartlar özelinde.

Şu an Hesaplı Haziran adı altında bir kampanya başlatmışlar. birçok ürün listelenmiş. Yani bu kampanya bitince ürünlerin eski fiyatlarına döneceğini düşünüp iptal etmeyeceğiz yada ortada bir şeyler dönüyor diyerek risk almadan iptal edip geçeceğiz. Hala karar verebilmiş değilim.

@B 52 Stratofortress 700-800 arası koyup QICK 6650 XT alasım var. Değer mi değmez mi onu iyi düşünüp karar vermem lazım çünkü her geçen gün fiyatlar düşüyor. Satacağım fiyatta çakılıyor. Satmaya karar verirsem ne kadar erken o kadar iyi şuanlık.
Şu OEM RTX 3060'ı düşünün derim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı