6C/6T vs 4C/8T işlemci

Mimari çöp olduktan sonra kaç Threads olduğunun bir önemi yok sen model belirt :) Ek olarak bu işlemciyi hangi senaryolarda kullanmayı hedeflediğini de belirt? Örneğin sanal makineler çalıştıracak mısın arka planda, sanallaştırma platformları ile? Veya iş amaçlı kullanacaksan hangi programda ne iş yapacaksın bunu belirt.

Diğer bütün etmenler aynı. Aynı işlemcinin 2 farklı versiyonu var diye düşünebiliriz. Hangisi daha performanslı olur?
  • 6 Cores, 6 Threads
  • 4 Cores, 8 Threads
Teorik olarak böyle iki işlemci olsa ben 6/6 olanı alırdım. Render işlerinde belki kafa kafaya gidebilirler ama oyun performansı olarak 6/6 daha iyidir.

Onu biliyorum. Zaten öyle bir şey istemedim ki. Bu iki işlemci araasında ne kadar fark olur diye soruyorum. İşlemciler tamamen aynı işlemciler, sadece C/T sayıları farklı.
C/T sayıları farklı ancak aynı model bir işlemci görmedim ben bu zamana kadar. C/T farklı ise model de farklıdır.

Mimari çöp olduktan sonra kaç Threads olduğunun bir önemi yok sen model belirt :) Ek olarak bu işlemciyi hangi senaryolarda kullanmayı hedeflediğini de belirt? Örneğin sanal makineler çalıştıracak mısın arka planda, sanallaştırma platformları ile? Veya iş amaçlı kullanacaksan hangi programda ne iş yapacaksın bunu belirt.
İşlemciler aynı oldukları için tek çekirdek performansları da aynı olacaktır. Ben çoklu çekirdek gücü gerektiren işlemlerde hangisi daha performanslı olur, onu merak ediyorum.
C/T sayıları farklı ancak aynı model bir işlemci görmedim ben bu zamana kadar. C/T farklı ise model de farklıdır.
Diyelim ki oldu. Örneğin Ryzen 5 3500X'i ele alalım. 6/6 bir işlemci. 4/8 versiyonu olsaydı çoklu çekirdek performansı ne anlamda değişirdi? Dediğim gibi sadece C/T sayılarına dokunuyoruz, diğer her şey sabit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı