Ek olarak. Shroud, Doc, Chocotaco hepsi stereo kullanıyorlar. Bunlar popüler ve rekabetçi oyunları iyi oynayan kişiler. Bunun dışında pro oyuncuların da kullandıkları kulaklıklar ortada.
Ama imkanı olan varsa kendi denesin hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullansın. Ancak sırf sanal 7.1 daha iyi olacak diye kötü bir kulaklığı almak yerine daha iyi stereo kulaklık almanın daha iyi olacağını da bilmeleri gerekiyor.
Adamlar zaten oyuncu etiketiyle satılan kulaklıkların kötü olduğundan bahsediyorlar. Ancak ülkedeki fiyatlara göre insanların başka çaresi kalmıyor. Yoksa bende hi-fi bir kulaklık alıp yanına ekstra harici bir mikrofon alacaktım.
Pubg da zaten 7.1 ses desteği olmadığını yapımcılar bahsediyor. Oyunun kendi içinde bir ayar varmış ama onun da silah seslerinde etkili olduğu söyleniyor.
Yani bir kulaklığın sanal ses üretmesi ile windows'daki sanal çevresel sesin çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Sanal bütün kulaklıkların büyük fark yaratacağını da düşünmüyorum.
Oyunlarda bana göre fark yaratmıyor hatta tam tersi daha berbat hale getiriyor. Çünkü sesi daha fazla yaydığından sesin noktasal çıkış yerini anlamanız daha zorlaşıyor.
Oyun dışında filmlerde vs zevk duyan varsa bu kişisel bir durumdur.
Oyunlarda büyük fark yaratıyor diyenler de var. Keyifleri bilir tabi.
Sadece insanları illa 7.1 daha iyi diyerek o özellikli daha kötü bir kulaklığı aldırmaya çalışmakta yanlış yönlendirmek olur.
En iyisi kendin dene gör
Oyun, film müzik vs farklı kullanım alanlarına göre belki birinden birini kullanmak hoşuna gidebilir.
Katılıyorum. Parayı bastıkça pay to win şeklinde oyunlardaki en derin sesler açılmıyor
Oyunlardaki ses kasmayı neden bu kadar abartıyorlar anlamış değilim.
Müzik deseniz tamam daha derin bir mevzu. Ama oyunlar öyle değil.