7.500TL bütçe ile sistem tavsiyesi

Linkteki sisteme gidip;

  • İşlemci: R5 3600X
  • SSD: Adata Swordfish 500GB-Bu ssd ile düzgün bir inceleme bulamadım fakat güzel görünüyor.
  • Kasa: Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+
özellikleri bu şekilde değiştirin fiyat olarak 7.280 TL bandında güzel bir sistem benim önerim MB511'i satın almanız yönünde çünkü 650w psu var.
 
Merhabalar,

19.05.2012'de @Recep Baltaş hocamın tavsiyesiyle almış olduğum masaüstü bilgisayarımı artık yenisiyle değiştirmek istiyorum. Dile kolay 8 yıldır hiçbir sıkıntı yaratmadan hala kullanmaya devam edebildiğimden, kendisine tavsiyesi için çok teşekkür ederim.
Hatta 2012 yılındaki mailini de görsel olarak ufak bir anı olarak eklemek istedim 🙂 o zamanlar doları 1.9 TL'den falan hesaplıyormuşuz hey gidi günler.
Araştırma yapmaya başlayınca recep Hocam'ın burada olduğunu YouTube sayfasından görerek, değerli tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum.

Monitör olarak Samsung cgH70 27" (Technopat tavsiyesi ve incelemesiyle) aldım ama bilgisayarım monitörü kaldırmadığı için 😆 maksimum 7.500 TL'lik bir kasa toplamak istiyorum. Kasayı hazır alma düşüncesindeyim çünkü parça parça alırsam büyük ihtimal toplayamam. Birkaç hazır bilgisayar mağaza sitesinden baktım ama uzman tavsiyesine her zaman güvenerek hareket etmek isterim.
AMD ürünlerinden 8 yıldır memnunum hiçbir sorun yaşatmadılar ve yine aynı şekilde bir tavsiye beni çok mutlu eder. Tabi tavsiye olarak NVIDIA- Intel'de olabilir ama monitörümde FreeSync 2 varmış. AMD ile uyumlu diye biliyorum izlediğim videoda.
Araya bir de bütçe uygun olursa mouse sıkıştırmak isterim.
Şimdiden önerileriniz ve geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.
Kral bence parça parça topla hem blackfridaye yaklaştık firmalar bir şeyler yapabilir. Bu arada bende bilgisayar topluyorum parça parça incehesabin gaming gecelerini takip ediyorum. en son 3 hafta önce 3700x ve corsair750w gold aldım 3700x 2500 tlye aldım ve valhalla oyun hediyeliydi onu sattım 2300 e geldi 3700x :D psude 970 tl. Bende bilgisayar toplamayı bilmiyorum vatana gidip ordan birine bilgisayarları kim topluyor görüşebilir miyim dedim. Bu arkadaş diye gösterdiler. Adama ücreti dahilinde toplar mısın diye sordum 100 lira atarsın ayarlarız dedi. Öyle toplattırabilirsin bu arada
 
Hocam benim attığım konudaki parçaları ''enbilesen.com'' üzerinden en ucuz fiyatlardan baktım. Toplamda 7168 TL ediyor.

Bu sistemde 3 fanlı 1660S var. Yani soğutması çok iyi. Ancak MSI RTX 2060 olan modelin soğutması biraz daha kötü. Bu da kartın ömrünü etkileyecektir.

RAM'ler standart zaten. İki sistemle de aynı performansı alırsınız RAM konusunda.

Anakartlar da çok farklı değil. Fakat MSI olan anakartta 4 tane USB 3.2, 2 tane USB 2.0 var iken Gigabyte olan modelde 2 tane USB 3.2, 4 tane USB 2.0 var. MSI olan daha iyi yani.

Gelelim SSD'ye. Benim attığım sistemde Samsung, çok uzun ömürlü bir SSD var iken hazır sistemde Kingston A2000 var. Kingston'a da kalitesiz diyemeyiz tabii. Ancak bir Samsung etmez.

Benim attığım kasanın hava akışı, malzeme kalitesi çok iyi iken hazır sistemdeki kasa orta seviye hava akışı ile geliyor.

Benim attığım PSU 650W 80+ Bronze Zalman PSU iken hazır sistemdeki Corsair 550W 80+ White. Benim attığım PSU her yönden daha iyi.

Kısacası benim attığım sistem çok uzun ömürlüyken hazır sistemin ömrü o kadar fazla değil. Ve ben de alacağım sistemi uzun yıllar değiştirmeden kullanacağım için böyle bir tercih yaptım. Ekran kartından bir tık kısarak sistemi çok daha uzun ömürlü hale getirdim.

Eğer siz de benim gibi uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız benim yazdığım sistemi tercih edebilirsiniz. Fakat öyle istemiyorsanız hazır sistem alınız. Ekran kartının performansı benimkinden daha iyi ve DLSS desteği ve RTX desteği var. Kesinlikle üzmez.

Bir de Black Friday indirimlerini bekleyebilirsiniz istiyorsanız.

Bahsi geçen benim toplamak istediğim sistem: İ5 10400F, 1660S sistem.
Bahsi geçen hazır sistem: İ5 10400F, RTX 2060 hazır sistem.
 
XPG Gammix D30 AX4U320038G16A-SB30 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Siyah Gaming (Oyuncu) Ram - incehesap.com X2

Ekran kartı Newegg'den 3400TL. Bu arada vat-ınclusive price 3486TL olduğundan dolayı vergi ödemiyorsunuz çünkü vergili hali. Ekran kartı 3500TL'ye geliyor. Şu anda sistem tam 7700TL ediyor. Eğer stoklarda olsaydı RX 5700 koyacaktım ama neyse. Bu arada ekran kartı en fazla 20 güne gelir. O zamana kadar eski ekran kartınızı takarsınız. Çünkü Newegg'den gelen ekran kartı 600TL daha ucuza geliyor. Olduğunca kaliteli bileşenler koymaya çalıştım. Sharkoon PSU'da gayet kaliteli. İstenilirse Corsair PSU'da konulabilir ama 550W. Eksikleri varsa söyleyin. 200TL daha arttırırsanız bu sistemi öneririm. İyi forumlar :)
 
Kral bence parça parça topla hem blackfridaye yaklaştık firmalar bir şeyler yapabilir. Bu arada bende bilgisayar topluyorum parça parça incehesabin Gaming gecelerini takip ediyorum. En son 3 hafta önce 3700X ve CoRSAIR750W Gold aldım 3700X 2500 TL'ye aldım ve valhalla oyun hediyeliydi onu sattım 2300'e geldi 3700X :D PSU'de 970 TL. Bende bilgisayar toplamayı bilmiyorum Vatan'a gidip oradan birine bilgisayarları kim topluyor görüşebilir miyim dedim. Bu arkadaş diye gösterdiler. Adama ücreti dahilinde toplar mısın diye sordum 100 lira atarsın ayarlarız dedi. Öyle toplattırabilirsin bu arada

Bulduğunuz adam yanlış bir şey yaparsa bilgisayar garanti dışı kalacak bunu biliyorsunuz değil mi?
 
Üstadlar tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Yeni inceleyip hepsine bakabilme fırsatım oldu. İlginize ve emeğinize çok teşekkürlerimi sunarım yazan tüm arkadaşlara.
@Efe10 hocam uzun ömürlü olması benim için önemli. Ekran kartı konusunda önerilere baktığımda 2060 RTX ve RX5700-5600XT arasında kaldım. Pek kasayı, parçaları kurcalayan yada bilgisayara yüklenen birisi değilim. 2012'de topladığım pc hala aynı şekilde kullanıyorum hiç ekleme yapmadım. Sadece kışın ayaklarımı ısıtıyor, yazında odayı çok sıcak yapıyor :D malum pek soğutuculu bir sistem değil mevcut kullandığım. Black friday'i de bekleyerek fiyat karşılaştırması yapabilirim. Çok güzel bir öneri sunmuşsunuz.
@trombonist76 hocam sistemi dediğiniz gibi güncelleyebilirim. 7.500TL bandını 300-500TL aşsada mantıklı olduğu sürece sorunum yok. Elinize emeğinize sağlık teşekkür ederim. Sadece Efe hocama belirttiğim gibi ekran kartları arasında 2060 RTX ve RX5700-5600XT arasında kaldım.
@erdemst17 hocam İntel tercih etmenizin özel bir nedeni var mıdır acaba ? Hayatımda intel serisi kullanmadığım için soruyorum bilgisizliğimi mazur görün. Ryzen serisi isimden midir bilmiyorum ama nedense daha bir albeni oluşturuyor bende.
Tabiki siz değerli, tecrübeli arkadaşların önerisine göre yönlendireceğim kendimi. İntel-NVIDIA mı yoksa Ryzen - AMD mi yoksa bir kombin yapmak mı mantıklı son olarak bu konuda bir önerinizi rica edeceğim.

Tekrardan değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı