Çözüldü 7-8 yıllık bilgisayar S.M.A.R.T. hatası verdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burakk2k3

Hectopat
Arkadaşlar son bir haftadır eskiden aldığım FPS'leri alamıyorum. Mavi ekran veriyor mavi ekranlarda DRIVER_POWER_STATE_FAILURE ve DPC_WATCHDOG_VIOLATION yazıyor. Görev yöneticisinde disk kısmı %100 kullanılıyor gözüküyordu. Ben de bir şeyler olduğunu tahmin ettim, araştırmaya başladığımda disklerde S.M.A.R.T. Hatası algılanmış 28.11.2024 ve 24.11.2024 tarihlerinde, yaklaşık 7-8 yıllık bir bilgisayar, herhangi başka bilgi vermemi isterseniz yazabilirsiniz. Aşağıya bırakıyorum hatayı da, yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    90,5 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Anladım ekran kartı çökmesi vesaire de mi bununla ilgilidir.

Evet disk okuma yazma yapamıyor çünkü aşırı yüklenme oluyor haliyle 7 8 yıllık PC diskin tamamen arzalanması yakın zaten oda sizi bilgilendirmiş tamamen arzalanmadan verilerini kurtar demiş disk yaşından dolayı oyun performansıda eskisi gibi olmaz tabii ki
İstersen diskin sağlığına bakmak için CMD'ye
Chkdsk /f /r komutunu gir bir bak.

Offline şekilde o komutların hepsini yapmıştım birkaç gün önce 2 tane C diskinde hata bulmustu ve onları yeniden konumlandırdığını söylemişti galiba onu tam olarak hatırlamıyorum ama 2 tane hata bulduguna eminim. Anladım ama sorunu normal olarak yaşına bağlı yavaşlamış SSD almam gerekiyor.

Laptop için SSD öneriniz var mıdır acaba?

Offline şekilde o komutların hepsini yapmıştım birkaç gün önce 2 tane C diskinde hata bulmustu ve onları yeniden konumlandırdığını söylemişti galiba onu tam olarak hatırlamıyorum ama 2 tane hata bulduguna eminim. Anladım ama sorunu normal olarak yaşına bağlı yavaşlamış SSD almam gerekiyor.

Laptop için SSD öneriniz var mıdır acaba?

İnanın o konuda bilgim yok laptoplarda laptopun tam özellikleri gerekli. Ona göre RAM seçmelisin anakart ve. İşlemci bunlara göre karar verirsin bilgisayar hangisini destekliyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı