7 ay kullanımdan sonra PS5 Pro incelemesi

Merhaba değerli arkadaşlar. 7 aydır hem PS5 Pro hem de PS5 Fat'e sahip biri olarak ve son dönemde hem PS5Pro'ya gelen zam hem de GTA 6'nın yaklaşmasından ötürü tekrar fikirlerimi belirtmek istedim.
1- Eğer GTA 6'yı en iyi oynatacak cihaz rakipsiz şekilde bu. O yüzden PS5 ve Series X'te 30FPS olacağını düşünüyorum 45 veya 60FPS'te Pro açacaktır.
2- 2TB depolama ile geliyor oluşu, V2 DualSense ile geliyor oluşu artıları.
3- Ben ek olarak disk sürücüsü alarak CD'li sürüme çevirdim o sebepten sadece dijital sürüm olması büyük eksi. Şu an 9500TL olmuş bir CD sürücüsü cidden fazla bir fiyat. Büyük eksi. Ek olarak dikey stant Slim modelde olduğu gibi bunda da çıkmıyor. 2000TL orijinalinin parası var. Ben orijinal ayağını da aldım ama bir numarası yok ben full setup olsun diye aldım. Siz 3.parti ayaklardan da alabilirsiniz dik kullanacaksanız. Elbette büyük eksi bu madde de.
4-Bugüne kadar AC Shadows'ta en net farkını görebildik PS5/ Series X'e göre. Birkaç gün sonra Death Stranding 2 geliyor onda da farkını gösterebilir umarım.
Yanlış bir algıyı düzelteyim:
Bu konsol düz PS5 veya Series X'e göre fazla çözünürlük sunan konsol değil.
Bu konsol düz PS5 veya Series X'e göre fazla FPS sunan konsol da değil. Ne demek istiyorum?
Bir A oyunu PS5-Series X'te performans modunda 1440p 60FPS'te çalışıyorsa PS5 Pro'da da performans modunda 1440p 60FPS çalışıyor. PS5-Series X'in kalite modunda 1800P 30FPS sunuyorsa PS5 Pro da kalite modunda 1800P 30FPS sunuyor. Pro bunu PSSR ile 4K'ye ölçeklerken PS5-Series X ise FSR ile yapıyor. Peki fark nerede? Fark sadece grafik kalitesinde. Yani yok benim TV'im 60Hz Pro'ya gerek olur mu yok benim TV'im- monitörüm 1080P-2K Pro'ya gerek olur mu diye düşünmeyin. Pro alacakken bu sebeplerden düz PS5'e kaymayın. PS5 Pro sadece grafik artışı sunan bir makine. PC üzerinden örnekleme yaparsak PS5- Series X bir A oyununu medium kalitede açıyorsa Pro high kalitede açıyor. Veya diğer konsolların Işın izlemesi Low kalite iken Pro'nun ki medium kalite olur. Tüm esprisi bu. Tabii şu ana kadar gördüğümüz oyunlara göre bu yorumu yapıyoruz. İleride durumlar değişir mi bilemem ama GTA 6 istisnası harici sanmıyorum.
Ben gibi sese-ısınmaya takanlar için söylüyorum: Fan sesi yok, bobin sesi yani “bzz” sesi yok denecek kadar az, fat kasadan az. Tabii bu bzz sesi şans işi. Alt sol kapak yani CD sürücü takmadığımız diğer kapak biraz fazla ısınıyor. Üst kapaklar gayet serin.
5- Bu konsolu kimler almalı? Grafik kalitesine biraz daha takıntılı insanlar alabilir. PS6 gelene kadar çıkacak oyunları 1-2 çıt daha iyi dokular ile veya ışın izleme ile oynarsınız. Onun dışında tekrar diyorum ne FPS ne çözünürlükte PS5'e veya Series X'e bariz üstünlük sunmuyor. Yani televizyonu 60Hz olan da Pro alabilir televizyonu- monitörü 1080P-2K olan da Pro alabilir.
Uyarı: 1080p ekranlarda “PS4 oyunlarını iyileştir “ seçeneğini açamıyorsunuz. 4K ekranda da bir farkını göremesem de buraya mecbur belirtmek zorundayım bilginiz olsun.
Grafik farkını yeni çıkan oyunlarda daha fazla gösteriyor. Kasım 2024'ten önce çıkmış sonradan Pro yaması almış oyunlarda farkını yok denecek kadar az gösteriyor. Grafik farkını öyle oyunlarda görmek için kıyas videolarına bakmalısınız başka türlü anlamanız zor.
7- Kaç para verelim? En fazla 35k verin. Üstü tek kuruşu hak etmiyor. 50-60K verip TR garantili almak gibi kibar adıyla hata yapmayın zaten.
Okuduğunuz için teşekkürler, sorular varsa alırım.

Ellerinize sağlık. Soru işareti bırakmayan bir inceleme olmuş. Genel olarak bilgisayar kullanıcısıyım. Konsollar dikkatimi çekiyor ama bilgisayar varken neden konsol alayım sorusu bana çok çeldirici geliyor.

Ellerinize sağlık. Soru işareti bırakmayan bir inceleme olmuş. Genel olarak bilgisayar kullanıcısıyım. Konsollar dikkatimi çekiyor ama bilgisayar varken neden konsol alayım sorusu bana çok çeldirici geliyor.
Çok teşekkürler. Hocam konsolu neden alır bir insan?
1- Launcher derdi ile uğraşmak istemeyen. Hatalar çökmeler grafik ayarları gibi şeylerle uğraşmak istemeyenler konsol alır. Tıkladığın gibi oyuna giriyorsun hiçbir şeyle uğraşmıyorsun, kafa rahat.
2- GTA 6 için. PC’ye malum en az 1 yıl sonra gelecek.

Çok teşekkürler. Hocam konsolu neden alır bir insan?
1- Launcher derdi ile uğraşmak istemeyen. Hatalar çökmeler grafik ayarları gibi şeylerle uğraşmak istemeyenler konsol alır. Tıkladığın gibi oyuna giriyorsun hiçbir şeyle uğraşmıyorsun, kafa rahat.
2- GTA 6 için. PC’ye malum en az 1 yıl sonra gelecek.
Biraz daha ekleme yapayım pc setup için yeri olmayan, 2 ev arası ya da şehir arası taşıma yapmak isteyen, benim gibi yurtdışı dönüşü ucuz bulup bir de ps pro deneyimlemek isteyen kişiler alır

Biraz daha ekleme yapayım pc setup için yeri olmayan, 2 ev arası ya da şehir arası taşıma yapmak isteyen, benim gibi yurtdışı dönüşü ucuz bulup bir de ps pro deneyimlemek isteyen kişiler alır
Kesinlikle hocam. Yurt dışı şekilde alınmalı zaten bu konsol. Ne kadar ucuza bulunursa o kadar iyi, en fazla 35k eder dediğim gibi.

Çok güzel olmuş. PS5 Pro alacak olup tüm bilgileri tek bir yerde arayan birisi için inanılmaz yararlı olur. Ben düz PS5 aldım ne barkoda bakarak ne hafızasına dümdüz alıp geçmiştim bobin sesi geliyor çözemedim bir türlü sessiz oyunlarda tızzz sesine ayar oluyorum.

Kesinlikle hocam. Yurt dışı şekilde alınmalı zaten bu konsol. Ne kadar ucuza bulunursa o kadar iyi, en fazla 35k eder dediğim gibi.
Haa pc varken tercih edilir mi ilk zamanlar yatarak oynamak cazip gelse de sonrasında yeni nesil bir pc varsa gerek yok. GTA VI için elde tutmak oyunu önceden oynamak için düşünülebilir, şahsen ps da satın aldığım oynayacağım bir kaç oyun kaldı onlar bittikten sonra PS5 Pro ya veda edeceğim

Haa pc varken tercih edilir mi ilk zamanlar yatarak oynamak cazip gelse de sonrasında yeni nesil bir pc varsa gerek yok. GTA VI için elde tutmak oyunu önceden oynamak için düşünülebilir, şahsen ps da satın aldığım oynayacağım bir kaç oyun kaldı onlar bittikten sonra PS5 Pro ya veda edeceğim
Hocam benim için çıktığı gibi özel oyunları oynama imkanı olması GTA 6 için 4080’li laptopa sahip olsam da tutmam için sebepleri arasında. GTA 6 sizin için geç oynasam da olur diyorsanız satmanız mantıklı tabi ki.

Çok güzel olmuş. PS5 Pro alacak olup tüm bilgileri tek bir yerde arayan birisi için inanılmaz yararlı olur. Ben düz PS5 aldım ne barkoda bakarak ne hafızasına dümdüz alıp geçmiştim bobin sesi geliyor çözemedim bir türlü sessiz oyunlarda tızzz sesine ayar oluyorum.
Teşekkürler hocam. O ses her model her sürüm PS5’te var. Güç kaynağından gelen bir ses maalesef ki yapılacak bir şey yok, Sony’nin umursamazlığı. Ben 4-5 yıldır alıştım artık.

Hocam benim için çıktığı gibi özel oyunları oynama imkanı olması GTA 6 için 4080’li laptopa sahip olsam da tutmam için sebepleri arasında. GTA 6 sizin için geç oynasam da olur diyorsanız satmanız mantıklı tabi ki.

Teşekkürler hocam. O ses her model her sürüm PS5’te var. Güç kaynağından gelen bir ses maalesef ki yapılacak bir şey yok, Sony’nin umursamazlığı. Ben 4-5 yıldır alıştım artık.
TR yama ile daha iyi fps ve grafiklerkle oynamak istiyorum bu da pc ye doğru itiyor beni.

Hocam elinize sağlık öncelikle. Kısa ve öz, epey yararlı bilgiler vermişsiniz. Bir sorum olacaktı, özel değilse siz konsolu hangi ülkeden ne kadara almıştınız? 15 20gün içinde yurt dışına çıkma planım var, çıkmışken ucuza getirirsem PS5, çok fiyat farkı yoksa 5 Pro modeli almayı planlıyorum. Aklımda bir fiyat aralığı oluşması amacıyla soruyorumda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı