7 ayda TYT yetişir mi?

• Konuyu başlatan Lynx8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 107

Lynx8

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, 12. sınıf bilişim (siber güvenlik) öğrencisiyim ve geleceğimle ilgili kafam çok karışık. Sizlere durumumu anlatayım da fikirlerinizi alayım.

Ben meslek lisesinde okuyorum ama açıkçası okulda hiçbir şey öğrenemedik. Hocalar dersi ciddiye almıyor. Şu an 3 gün staj yapıp 2 gün okula gidiyorum. İzmir'de yaşıyorum ve ayrılmak istemiyorum.

Hiçbir dersten temelim yok, notlarım da pek iyi sayılmaz. Üniversite sınavına 7 ay 1 hafta kaldı ve ben daha yeni karar vermeye çalışıyorum.

Aklımda 2 yıllık bilişim bölümü var ama kafamı kurcalayan sorular var:

1. Sizce 7 ayda sıfırdan başlayıp İzmir'de düzgün bir 2 yıllık bilişim bölümü kazanabilir miyim?
2. İzmir'de hangi MYO'ları tavsiye edersiniz? Dandik olmayan, hocaları işini ciddiye alan okul arıyorum.
3. Hiç temelim olmayan biri TYT'ye nasıl çalışmaya başlamalı? Hangi kaynaklardan başlamalıyım?
4. Siz olsanız ne yapardınız? Lise mezunu olup staj yerinde devam mı ederdiniz, yoksa son 7 ay üniversite için savaşır mıydınız?

Sizden samimi cevaplar bekliyorum. 7 ayda sıfırdan başarıp MYO kazanan duydunuz mu? İzmir'de hangi MYO'lar gerçekten iyi? Bu plan kafamda mı yoksa gerçekten yapılabilir bir şey mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle sınava daha 7 ay gibi bir vakit varken ¨Yetişir mi?¨ sorusunu sormak çok erken. Hedefleriniz doğrultusunda söyleyebilirim ki kesinlikle yetişir.

1-Kazanabilirsiniz, hem de çok rahat bir şekilde.

3-Matematik ve paragraf çalışması yaparak başlayabilirsiniz. Matematiğiniz ne düzeyde?

4-Nasıl bir yaşam istediğime bağlı, eğer tek çıkış kapınız üniversiteden geçiyorsa açığa geçip 7 ay çalışırdım.

Öncelikle sınava daha 7 ay gibi bir vakit varken ¨Yetişir mi?¨ sorusunu sormak çok erken. Hedefleriniz doğrultusunda söyleyebilirim ki kesinlikle yetişir.

1-Kazanabilirsiniz, hem de çok rahat bir şekilde.

3-Matematik ve paragraf çalışması yaparak başlayabilirsiniz. Matematiğiniz ne düzeyde?

4-Nasıl bir yaşam istediğime bağlı, eğer tek çıkış kapınız üniversiteden geçiyorsa açığa geçip 7 ay çalışırdım.
Cevap için teşekkür ederim hocam matematiğim çok kötü sıfır diyebilirim okuldada matematik dersi görmüyoruz zaten. Nasıl bir yaşam isteğime gelirsek açıkçası 2 yıl üniversite okuduktan sonra kpss sınavına girmeyi düşünüyorum. Masa başı, düzenli bir iş hayatım olsun istiyorum.

Cevap için teşekkür ederim hocam matematiğim çok kötü sıfır diyebilirim okulda da matematik dersi görmüyoruz zaten. Nasıl bir yaşam isteğime gelirsek açıkçası 2 yıl üniversite okuduktan sonra KPSS sınavına girmeyi düşünüyorum. Masa başı, düzenli bir iş hayatım olsun istiyorum.

Hedefinizi 2 yıllık değil de 4 yıllık bir bölüme koyarak başlayabilirsiniz bence çalışmaya. Hedef yüksek olmalı, ondan sonrası gelir zaten :)

Matematikte Bıyıklı Matematik 10 günde temel atma kampı videolarını izleyin ve kitabını alıp 2 haftada bitirin. Sonra Mert Hoca - Bıyıklı Matematik - Rehber Matematik - Matematiğin Güler Yüzü gibi hocalardan herhangi birinin TYT matematik kampına başlayın. Yanına acil matematiğin ilacı kitabını da alın. Bunlarla götürün matematiğinizi.

Paragraf için ise Hız ve Renk paragraf soru bankası alın. Günlük 30-40 tane çözün, eritebileceğiniz en kısa sürede eritin.

Böyle biraz ilerleyince yavaştan geometri, dil bilgisi ve fene de başlarsınız.

Selamlar, 12. sınıf bilişim (siber güvenlik) öğrencisiyim ve geleceğimle ilgili kafam çok karışık. Sizlere durumumu anlatayım da fikirlerinizi alayım.

Ben meslek lisesinde okuyorum ama açıkçası okulda hiçbir şey öğrenemedik. Hocalar dersi ciddiye almıyor. Şu an 3 gün staj yapıp 2 gün okula gidiyorum. İzmir'de yaşıyorum ve ayrılmak istemiyorum.

Hiçbir dersten temelim yok, notlarım da pek iyi sayılmaz. Üniversite sınavına 7 ay 1 hafta kaldı ve ben daha yeni karar vermeye çalışıyorum.

Aklımda 2 yıllık bilişim bölümü var ama kafamı kurcalayan sorular var:

1. sizce 7 ayda sıfırdan başlayıp İzmir'de düzgün bir 2 yıllık bilişim bölümü kazanabilir miyim?
2. İzmir'de hangi MYO'ları tavsiye edersiniz? Dandik olmayan, hocaları işini ciddiye alan okul arıyorum.
3. hiç temelim olmayan biri TYT'ye nasıl çalışmaya başlamalı? Hangi kaynaklardan başlamalıyım?
4. siz olsanız ne yapardınız? Lise mezunu olup staj yerinde devam mı ederdiniz, yoksa son 7 ay üniversite için savaşır mıydınız?

Sizden samimi cevaplar bekliyorum. 7 ayda sıfırdan başarıp MYO kazanan duydunuz mu? İzmir'de hangi MYO'lar gerçekten iyi? Bu plan kafamda mı yoksa gerçekten yapılabilir bir şey mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Aynı seyleri bende yaşadım o yüzden şu tavsiye verebilirim tamamını bitirmek için yetişmez ama düzenli çalışırsan iyi bir sıralama yaparsın
3)matematik 0 ve paragraf çözmeye başla bende senle aynı şekilde matematiğim 0'dı ama kendimden dolayı yapamadım az çok çalışırsan en az 10 soru yaparsın
4) ben mezuna kaldım ve 10 ay sadece TYT çalıştım 1 ay AYT çalıştım ne olur ne olmaz diye gerçekten okumak istiyorsan simdiden TYT başla yapamazsan bile TYT ilerlettigin için mezuna kalmak istersen bilgi birikimin olmuş olacak.

Hedefinizi 2 yıllık değil de 4 yıllık bir bölüme koyarak başlayabilirsiniz bence çalışmaya. Hedef yüksek olmalı, ondan sonrası gelir zaten :)

Matematikte Bıyıklı Matematik 10 günde temel atma kampı videolarını izleyin ve kitabını alıp 2 haftada bitirin. Sonra Mert Hoca - Bıyıklı Matematik - Rehber Matematik - Matematiğin Güler Yüzü gibi hocalardan herhangi birinin TYT matematik kampına başlayın. Yanına acil matematiğin ilacı kitabını da alın. Bunlarla götürün matematiğinizi.

Paragraf için ise Hız ve Renk paragraf soru bankası alın. Günlük 30-40 tane çözün, eritebileceğiniz en kısa sürede eritin.

Böyle biraz ilerleyince yavaştan geometri, dil bilgisi ve fene de başlarsınız.
Teşekkür ederim önerileriniz için hocam verdiğiniz kaynaklarada bakacağım hiç de ders çalışan biri değilim tembelim çok bakalım nasıl olacak benim adıma.

Aynı seyleri bende yaşadım o yüzden şu tavsiye verebilirim tamamını bitirmek için yetişmez ama düzenli çalışırsan iyi bir sıralama yaparsın
3)matematik 0 ve paragraf çözmeye başla bende senle aynı şekilde matematiğim 0'dı ama kendimden dolayı yapamadım az çok çalışırsan en az 10 soru yaparsın
4) ben mezuna kaldım ve 10 ay sadece TYT çalıştım 1 ay AYT çalıştım ne olur ne olmaz diye gerçekten okumak istiyorsan simdiden TYT başla yapamazsan bile TYT ilerlettigin için mezuna kalmak istersen bilgi birikimin olmuş olacak.
Yorumun için teşekkür ederim reis. Benim hedefim zaten full çekmek değil 200 puan alıp myo'ya girmek ve şeyi sorayım matematiği sıfırdan nasıl toparladın hangi kitaptan başladın ve günde kaç soru çözüyordun bide mezuna kalmasaydın, bu 7 aylık süreci nasıl değerlendirirdin hangi derslere daha çok önem verirdin?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim önerileriniz için hocam verdiğiniz kaynaklarada bakacağım hiç de ders çalışan biri değilim tembelim çok bakalım nasıl olacak benim adıma.

Yorumun için teşekkür ederim reis. Benim hedefim zaten full çekmek değil 200 puan alıp MYO'ya girmek ve şeyi sorayım matematiği sıfırdan nasıl toparladın hangi kitaptan başladın ve günde kaç soru çözüyordun bir de mezuna kalmasaydın, bu 7 aylık süreci nasıl değerlendirirdin hangi derslere daha çok önem verirdin?

Kendinden dolayı 3 matematik yapabildim ama fen yapıp denge sağlamaya çalıştım MEB'in yaptığı ya da ücretsiz bulduğun tüm denemelere gir hiç yapamazsan bile farklı sorular görmüş oluyorsun.
Matematikte ilk aktif 0 sonra karakök 0 en son 345 matematik çözdüm konudan konuya değişti çözdüğüm soru sayısı ama günde en az 40-50 yapmaya çalıştım.
Paragraf 345'in paragrafını çözdüm aynı şekilde 50 soru çözdüm.
Fende miray yayınları çözdüm konu anlatımlı olduğu için.

Mezuna kalmasam matematikte full kamplar dinlerdim hatam o oldu benim son 1 ay kala kampları dinledim son terkrar olarak ve hata yapmış oldum.

Bende hiç ders yapan biri değildim sadece şunu dedim kendime bunu yapmak zorundasın evet elinde mesleğin var ama yapmazsan üzüleceksin kaç defa ağladım ama sonunda 375k yaptım ondan seni motive edecek şeyler düşünmeye önem göster çoğunlukla motive olmak için asker şarkıları dinliyordum gündoğdu marşı, Altay'lardan tunaya, alay marşı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı