7 ayda TYT yetişir mi?

Hocam kusura bakma çok soru soruyorum ama günde 40-50 matematik sorusu nasıl sığdırıyordun Hangi saatlerde verimli oluyordun genelde? Şu an olsan son 1 ayda kamp izlemek yerine ne yapardın son ay için kesin tavsiyen nedir? Fen dengesinde hangi konulara odaklanmalıyım?

Hocam abartmadınız mı sanki
Bu sınavı kazananlar 4 yıl hazırlanıyor. Sen sıfırdan başlayacaksın öyle düşün.

Hedefiniz 200 puan ise fen kısmına çalışmanıza gerek yok.
Paragraf+sosyal kasmanız yeterli matematik için ise geometri kısmına bakmaya gerek yok.
İlk 12 konu ve problemler yeterli.

@Particle Cannon hocam ilk 12 konu yerine fende basit konuları da yapması daha mantıklı değil mi matematikte zor kısımlar olduğu için.( Matematik hiç yapmasın demiyorum)

Her ay açılan o mistik konu kasım ayı içinde açılmış. Acaba aralık ayında kim açacak?

@Particle Cannon hocam ilk 12 konu yerine fende basit konuları da yapması daha mantıklı değil mi matematikte zor kısımlar olduğu için.( Matematik hiç yapmasın demiyorum)
Matematikte ki ilk 12 konuyu çalışınca yalnızca 12 konuyu halletmiş olmuyorsunuz.

Onlar halledilince size Problemlerde, Fonksiyonlarda, AYT Matematiğin tamamında getirisi olacak.

Selamlar, 12. sınıf bilişim (siber güvenlik) öğrencisiyim ve geleceğimle ilgili kafam çok karışık. Sizlere durumumu anlatayım da fikirlerinizi alayım.

Ben meslek lisesinde okuyorum ama açıkçası okulda hiçbir şey öğrenemedik. Hocalar dersi ciddiye almıyor. Şu an 3 gün staj yapıp 2 gün okula gidiyorum. İzmir'de yaşıyorum ve ayrılmak istemiyorum.

Hiçbir dersten temelim yok, notlarım da pek iyi sayılmaz. Üniversite sınavına 7 ay 1 hafta kaldı ve ben daha yeni karar vermeye çalışıyorum.

Aklımda 2 yıllık bilişim bölümü var ama kafamı kurcalayan sorular var:

1. Sizce 7 ayda sıfırdan başlayıp İzmir'de düzgün bir 2 yıllık bilişim bölümü kazanabilir miyim?
2. İzmir'de hangi MYO'ları tavsiye edersiniz? Dandik olmayan, hocaları işini ciddiye alan okul arıyorum.
3. Hiç temelim olmayan biri TYT'ye nasıl çalışmaya başlamalı? Hangi kaynaklardan başlamalıyım?
4. Siz olsanız ne yapardınız? Lise mezunu olup staj yerinde devam mı ederdiniz, yoksa son 7 ay üniversite için savaşır mıydınız?

Sizden samimi cevaplar bekliyorum. 7 ayda sıfırdan başarıp MYO kazanan duydunuz mu? İzmir'de hangi MYO'lar gerçekten iyi? Bu plan kafamda mı yoksa gerçekten yapılabilir bir şey mi?

Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap için teşekkür ederim hocam matematiğim çok kötü sıfır diyebilirim okuldada matematik dersi görmüyoruz zaten. Nasıl bir yaşam isteğime gelirsek açıkçası 2 yıl üniversite okuduktan sonra kpss sınavına girmeyi düşünüyorum. Masa başı, düzenli bir iş hayatım olsun istiyorum.
Ben de 12. sınıfım staja gidiyorum senin gibi. Ve ben de TYT gireceğim sadece. Eşit sayılırız.

Kanka 2 yıllık okuduğun bilgisayar bölümünden hiçbir b* olmaz kusura bakma da.
Ayrıca KPSS girerim diyorsun da atanamazsın. Atanma ihtimalin %10 gibi bir sayı.
Hani öyle 2 yıllık okurum KPSS girer masa başı iş kazanırım gibi şeyler çok zor. 4 yıllıkları zor alıyorlar seni nasıl alsınlar?

Ayrıca staj yerinde devam ederim diyorsun da staj yerin seninle aynı görüşte mi?

Bu sınavı kazananlar 4 yıl hazırlanıyor. Sen sıfırdan başlayacaksın öyle düşün.
Abartma istersen. Gözüm kapalı girsem 2 yıllık bir yer tuttururum.
Eğer toplama çıkarmaya kadar bilmiyorsa evet haklısın.

Ben de 12. sınıfım staja gidiyorum senin gibi. Ve ben de TYT gireceğim sadece. Eşit sayılırız.

Kanka 2 yıllık okuduğun bilgisayar bölümünden hiçbir b* olmaz kusura bakma da.
Ayrıca KPSS girerim diyorsun da atanamazsın. Atanma ihtimalin %10 gibi bir sayı.
Hani öyle 2 yıllık okurum KPSS girer masa başı iş kazanırım gibi şeyler çok zor. 4 yıllıkları zor alıyorlar seni nasıl alsınlar?

Ayrıca staj yerinde devam ederim diyorsun da staj yerin seninle aynı görüşte mi?

Abartma istersen. Gözüm kapalı girsem 2 yıllık bir yer tuttururum.
Eğer toplama çıkarmaya kadar bilmiyorsa evet haklısın.
Peki hocam ne önerirsin kpss için?

4 yıllık öneririm.
KPSS'ye 2 yıllık üniden atanan görmedim.
Hocam benim durumumda ne yapardınız peki 7 ay kalmış ve ben bu duruma yeni karar verdim 4 sene okuyamam ben sanırım 4 sene çok fazla geliyor ama üniversite okumakta pratikte zorunlu bir şey üniversite okuyanların çoğu zaten işsiz bir de bu devirde lise diploması ile kalmakta çok sıkıntı o yüzden benim için tek mantıklı tercih 2 sene üniversite okumak geliyor zaten çalışkan ders çalışan biri değilim hiç bir dersten temelimde yok dediğim gibi sizde birazda olsa benim durumumdaymışsınız benim yerimde olsaydınız ne yapmayı tercih ederdiniz arkadaşımda yok zaten böyle konularda konuşacak yakınımda yok üniversite okuyan bilgim yok yani ne tavsiye verirsiniz benim durumuma

Technopat Haberler

Geri
Yukarı