7 bin TL altı 2K veya 4K monitör önerisi

Epey üzerinden monitör karşılaştırması yapılmaz hocam. @BerkayZ87 Panelin teknik detaylarına inmek her zaman en iyisidir.
Panelin teknik detayı arasında fark olsa bile bu aradaki farkı kapatabilecek bir şey değil. AOC olanın çok kaliteli Viewsonic olan leş yüzüne bakılmaz bir panel olmalı ki AOC olan daha kaliteli olsun. Biri 6bit+FRC diğeri 8bit+FRC DCI P3 doğruluk oranı ve NTSC kapsamı da daha iyi. Orada bahsedilen değerleri tam veremese bile Viewsonic açık ara daha iyi.

Ayrıca ortalama 24 inç 1080P monitörlerde 92PPI pixel yoğunluğu bulunur. Benim attığım 27 inç olmasına karşın 109ppı ile 24 inç 1080p bir monitörden daha keskin ve net görüntü sunan bir monitör.

Panelin teknik detayı arasında fark olsa bile bu aradaki farkı kapatabilecek bir şey değil. AOC olanın çok kaliteli Viewsonic olan leş yüzüne bakılmaz bir panel olmalı ki AOC olan daha kaliteli olsun. Biri 6bit+FRC diğeri 8bit+FRC DCI P3 doğruluk oranı ve NTSC kapsamı da daha iyi. Orada bahsedilen değerleri tam veremese bile Viewsonic açık ara daha iyi.

Ayrıca ortalama 24 inç 1080P monitörlerde 92PPI pixel yoğunluğu bulunur. Benim attığım 27 inç olmasına karşın 109ppı ile 24 inç 1080p bir monitörden daha keskin ve net görüntü sunan bir monitör.
VX2780-2K modelinin kontrastı berbat, tekrar söylüyorum ki. İyi bir monitör değil, bu bütçeye 2K alırken bazı zorluklara göz yummak lazım.

QHD monitörden bahsediyoruz. 1080P'de çoğu insan için 24 inç ideal iken 27 inç'de ideal olan QHD'dir.

Hatta benim gibi masaya uzak oturanlar 27 inç 1080p bile kullanabilir.

Onu geçtim attığın monitör tahminindeki kadar iyi bir monitör de değil.

Eki Görüntüle 2226855

Kardeşim uzak oturmaktan kastın ne bilmiyorum ama monitörde 2 metre uzaktan PS falan oynamıyorsan o dediğim netlik bariz karşına çıkar, 27 inç 1080p çamur gibi gelir normal kullanımda bana :) Ben PC de oyun kumandası ile yaklaşık 1 metre geriden oynarım ve 24 inç 2K çok net temiz görüntü veriyor, 27 inç 2K ise biraz daha bulanık, HDR'si iyi bir monitör olması lazım daha net olması için

Dediğim monitörü ise çok yanlış yerden değerlendiriyorsun detaylı inceleyen yerler var bakarsan tam bir oyun monitörü olduğunu görürsün

Dediğimiz monitör 123 PPI ayrıca sen hesap et netliği 😃

Kardeşim uzak oturmaktan kastın ne bilmiyorum ama monitörde 2 metre uzaktan PS falan oynamıyorsan o dediğim netlik bariz karşına çıkar, 27 inç 1080p çamur gibi gelir normal kullanımda bana :) Ben PC de oyun kumandası ile yaklaşık 1 metre geriden oynarım ve 24 inç 2K çok net temiz görüntü veriyor, 27 inç 2K ise biraz daha bulanık, HDR'si iyi bir monitör olması lazım daha net olması için

Dediğim monitörü ise çok yanlış yerden değerlendiriyorsun detaylı inceleyen yerler var bakarsan tam bir oyun monitörü olduğunu görürsün
Odamda şuan masamda 27 inç 1080P - 23.6 inç 1080P ve 50 inç 4K ekranlarım var Sana eğer bulanık geliyorsa 1 metre geriden göz doktoruna görün derim.

Aradaki farkı ayırt edemeyecek biri olsam hadi neyse.

Contrast kısmına katılıyorum ama gene 23.8 inç bir monitörün QHD için fazla küçük bir çözünürlük olduğunu düşünüyorum. Fiyat farkını da göz önüne alırsak O bütçede daha iyi modeller var.

Odamda şu an masamda 27 inç 1080p - 23.6 inç 1080p ve 50 inç 4K ekranlarım var Sana eğer bulanık geliyorsa 1 metre geriden göz doktoruna görün derim.

Aradaki farkı ayırt edemeyecek biri olsam hadi neyse.

Contrast kısmına katılıyorum ama gene 23.8 inç bir monitörün QHD için fazla küçük bir çözünürlük olduğunu düşünüyorum. Fiyat farkını da göz önüne alırsak O bütçede daha iyi modeller var.

Sen göz uzmanı mısın kardeş burada fikrimizi paylaşıyoruz ki verilerde ortada abartıyorsun bence

Monitör hakkında güzel incelemer bilgi sahibi olmak isteyene

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı