Çözüldü 7 dersten kalırken sınıf geçilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sucsycp

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
web developer
Merhaba, ben bu dönem toplam 7 dersten kalıyorum. Ortalamam 53. 2. dönem kaldığım dersleri düzeltip geçme gibi bir şansım var mı acaba?(9. sınıfım ve meslek lisesine gidiyorum)

Çözüm
Kalma ve geçmeler, yıl sonuna göre hesaplanır. İkinci dönem düzeltebilirseniz evet, geçebilirsiniz fakat yıl sonu ortalamanız baz alınır. Örneğin 49 olan dersinizi 51 yapmalısınız ki yıl sonuna göre 50 ve üzeri düşsün ya da ilgili dersin ortalaması 70 ve üzeri ise doğrudan başarılı sayılıyorsunuz.
Kalma ve geçmeler, yıl sonuna göre hesaplanır. İkinci dönem düzeltebilirseniz evet, geçebilirsiniz fakat yıl sonu ortalamanız baz alınır. Örneğin 49 olan dersinizi 51 yapmalısınız ki yıl sonuna göre 50 ve üzeri düşsün ya da ilgili dersin ortalaması 70 ve üzeri ise doğrudan başarılı sayılıyorsunuz.

Çözüm
En son edebiyatdan, baraj meslek dersinden ve ortalamadan 50 üstü alırsan geçebiliyor olman gerekiyordu, 2 yılda bir şey değişmediyse bunlardan da geçersen geçersin gibi.

Merhaba, ben bu dönem toplam 7 dersten kalıyorum. Ortalamam 53. 2. dönem kaldığım dersleri düzeltip geçme gibi bir şansım var mı acaba?(9. sınıfım ve meslek lisesine gidiyorum)

7 ders biraz zorlayabilir ama 20 ve aşağı not almadıysan kurtarman biraz daha kolaylaşabilir eğer notlar 9-10-5 gibiyse biraz işin zor.

En son edebiyatdan, baraj meslek dersinden ve ortalamadan 50 üstü alırsan geçebiliyor olman gerekiyordu, 2 yılda bir şey değişmediyse bunlardan da geçersen geçersin gibi.

Doğru hocam sınıfı geçebilmek için meslek dersini de gecmeniz gerekiyor.

@Sendurmen, yönetmelik değişti. Kademeli olarak uygulanmaya başladı ve şimdiki 9 ve 10. sınıfların maksimum 3 zayıfı olabilir. 3 zayıftan fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarına kalıyor.

@Sendurmen, yönetmelik değişti. Kademeli olarak uygulanmaya başladı ve şimdiki 9 ve 10. sınıfların maksimum 3 zayıfı olabilir. 3 zayıftan fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarına kalıyor.

O zaman arkadaşın dişini sıkıp iyi çalışması gerekiyor :D

@Sendurmen, durumlar öyle gözüküyor. Aslında zayıf derslerini 70 ve üzeri yapsa da yeter. Birinci dönem ortalamasına bakılmaksızın, ikinci dönem zayıf derslerinin ortalaması 70 ve üzeri olursa doğrudan başarılı sayılır.

Sağ olun hocam kaç gündür kafamı bu kurcalıyordu kafam rahatladı sayenizde.

@Sucsycp, rica ederim. Aklınıza takılan farklı soru olduğunda, yeni konu açabilirsiniz. Cevaplarım elimden geldiğince. İyi sosyaller!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı