Joelmillerrr
Decapat
Tamamdır hocamZaten bugün konuşacağım hocam. 1 hafta deneme süresi olduğu için bugünü bekledim.
Tamamdır hocamZaten bugün konuşacağım hocam. 1 hafta deneme süresi olduğu için bugünü bekledim.
O öyle hesaplanmıyor, sen adamla para konuşmamışın.
Günde 12 saat çalışıp yine de asgari ücret alan var, sana o parayı vermezler bence.
Hocam işveren tanıdık zaten.
Maaş konuşmayan adamı bedava çalıştırırlar, aynen devam.Herhangi bir sertifikası, bir geçmişi olmayan birine neye dayanarak bir maaş belirleyebiliriz? Ayrıyeten 1 haftası heba oluyor diye bir durum yok, adamın bilgisine göre alması gereken haftalık tutar 10 bin bandında olsa bile yine de alabileceği maksimum miktarı 20 veya 30 bini veriyoruz. Neredeyse 1 ayda alacağı maaşı 1 haftada alıp gitmiş oluyor, bu nasıl zarar olabilir o kişi için? Bütün her şeyi geçtim bunu yaparken zaten kişiye bunu söylüyoruz ayrıyeten maaş beklentisini de konuşup ortalama bir değer biçiyoruz ona göre devam ediyoruz. Öte yandan tekstillerde de durum böyle, geçenlerde arkadaşım işe başladı 1 ay sonra maaşı belirlendi ve hiçbir ortalama maaş konuşulmamıştı.
Herhangi bir sertifikası, bir geçmişi olmayan birine neye dayanarak bir maaş belirleyebiliriz? Ayrıyeten 1 haftası heba oluyor diye bir durum yok, adamın bilgisine göre alması gereken haftalık tutar 10 bin bandında olsa bile yine de alabileceği maksimum miktarı 20 veya 30 bini veriyoruz. Neredeyse 1 ayda alacağı maaşı 1 haftada alıp gitmiş oluyor, bu nasıl zarar olabilir o kişi için? Bütün her şeyi geçtim bunu yaparken zaten kişiye bunu söylüyoruz ayrıyeten maaş beklentisini de konuşup ortalama bir değer biçiyoruz ona göre devam ediyoruz. Öte yandan tekstillerde de durum böyle, geçenlerde arkadaşım işe başladı 1 ay sonra maaşı belirlendi ve hiçbir ortalama maaş konuşulmamıştı.
Sertifika ve geçmiş durumu 1 hafta çalıştıktan sonra mı belli oluyor? Adam sana CV'sini sunar, çalışma saatleri ve ortalama maaş görüşülür. Deneme süresine olumlu olursa geçilir. Eğer çalışan kendini kanıtlarsa yaptığı işte duruma göre maaş tekrardan konuşulur. Büyük firmaların hepsinde böyledir.
Dostum acemi bir bireyden bahsediyoruz, acemi olan biri bize olmayan CV'yi nasıl sunabilir? İlk defa bu işte çalışacak adama gel sana 40 bin veriyoruz hadi çalış diyecek halimiz yok herhalde öte yandan ortalama bir maaş konuşulduğunu ve bunu kabul ederse bu dediğimiz şekilde başlanılacağını zaten yazdığım metinde yer vermişim. Lütfen tenkit ederken önce güzelce bir okuyup olayı kavramaya çalışın aksi takdirde çok seviyesiz bir müzakere oluyor bu da bizlere yakışmıyoruz![]()
tamamdırMaaş konuşmayan adamı bedava çalıştırırlar, aynen devam.
Mobilya ve bunun gibi işlerde kişinin okuduğu okul gittiği yerlere değil, kişinin fiziksel konularına, gücüne kuvvetine bakılıyor. Dedikleriniz doğru ama diğer meslek grupları içinAcemi bireyler de elbette CV hazırlayabilir, sadece geçmişte yaptığı bir iş olmaz. İlla ki bir okul okumuştur veya halk eğitim merkezinden bir kurs almıştır en acemiyim diyen bile. Her neyse, dediğim gibi maaş konusu normalde iki aşamalı olması gerekli, ilk aşama işe başlamadan yapacağı göreve karşı ortalama bir ücret belirlenir, deneme süresi boyunca o rakamı alır. Eğer belli bir yatkınlığı varsa o işe ondan sonra net ücret konuşulur. Bugün hiç iş bilmiyorum diyen biri vasıfsız olarak 20.000TL'ye iş başı yapabiliyor meydancı olarak, keza aynı şekilde üniversite okumuş deneyim sahibi özel şirket çalışanı da 20.000TL alabiliyor. Amacım tartışmak değil ama hem arkadaşın tutumu hem işe girdiği firmanın maaş belirlemeden işe başlatmış olması kendisi için büyük bir eksi. Ve yaptığı maaş hesabı son derece yanlış.
M
Mobilya ve bunun gibi işlerde kişinin okuduğu okul gittiği yerlere değil, kişinin fiziksel konularına, gücüne kuvvetine bakılıyor. Dedikleriniz doğru ama diğer meslek grupları için![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.