7 KG dambıl alınır mı?

UmutCCAN

Hectopat
Arkadaşlar 7kg dambıl ideal mi? 1 ay veya bir tık daha fazla 3kg dambıl ile çalıştım fakat çok hafif geliyor. Yaş 19, boy 188, 190 kilo 87kg. 7kg dambıl mı almalıyım? Yoksa 9kg mi? 7kg 2X toplam 14kg, 9kg 2X toplam 18kg yardımcı olursanız sevinirim. YouTube'dan egzersiz videoları izleyerek çalışacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 7kg dambıl ideal mi? 1 ay veya bir tık daha fazla 3kg dambıl ile çalıştım fakat çok hafif geliyor. Yaş 19, boy 188, 190 kilo 87kg. 7kg dambıl mı almalıyım? Yoksa 9kg mi? 7kg 2X toplam 14kg, 9kg 2X toplam 18kg yardımcı olursanız sevinirim. YouTube'dan egzersiz videoları izleyerek çalışacağım.
Dediğini tam bilemedim ama duruşunu koruyarak çalış yoksa omuzlarını şekli bozulur.

Bence 10x2 20 kg alın.

Herhangi bir sorun yaratır mı? Bazı forumlarda yeni başlayanlar 5kg demiş bende evimde tek 3kg vardı onunla 1 veya 1.5 ay çalıştım ama kaldırırken çok hafif ha 4 set 15. tekrar 4. hareket de bitiyorum. Amazon'da da indirimli dambıllar buldum 7kglik 77TL, 9kglik 94 TL kumlu. Kollarımı sakatlar mıyım kendimi beni zorlar mı bileklerim 1 tık ince.

@UmutCCAN varsa 7.5 alın, onlarla çeşitli egzersizler yapabilirsiniz. Hafifliğini kafaya takmayıp 4 set 15-20 tekrara kadar gücünüz bitene kadar çalışabilirsiniz. 15 kiloyla 5 tekrar yerine 7.5 kiloyla 20 tekrarı tercih ederdim ben olsam.

Bir süre sonra o da problem yaratır. 100-150 daha fazla verip bar ve çift dumbell ayarlanabilir alabilirsin. Link buradan bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı