7. sınıf için çalışma tavsiyesi

LGS sadece 8. sınıf konuları diye biliyorum. LGS çıkan konulara bak, ona göre o konuları halletmeye çalış. 7. sınıfla bağlantılı olan yerler vardır ama önden öğrenirsin.
Hocam 7.sınıfta denklem mantığını(halk arasında x'i karşıya atma işlemi) kavrasa yeter matematik adına. Bir de isterse paragraf çözsün ekstra olarak.

Hocam 7.sınıfta denklem mantığını(halk arasında x'i karşıya atma işlemi) kavrasa yeter matematik adına. Bir de isterse paragraf çözsün ekstra olarak.
Bence de paragraf kesinlike çözmeli hocam, LGS ayarında günde 20 soru en az çözmeli. Matematik konusunda yıllar geçti hatırlamıyorum ama dediğiniz doğrudur hocam.

Arkadaşlar ben 7. sınıfa geçtim. Girmeye çalıştığım okul bu yıl 478 taban puan ve 0,92 yüzdelik dilim le öğrenci almış. Buraya girebilmek için 7. sınıfta nasıl ne kadar çalışmalıyım 7'nin 8 le çok fazla alakası var mı?

Cevaplarınızı bekliyorum.
Ne kadarı ne zamanı yok aslında her gün işlediğin konuları tekrar etmen bile yeterli 7. sınıfta.

Bence de paragraf kesinlike çözmeli hocam, LGS ayarında günde 20 soru en az çözmeli. Matematik konusunda yıllar geçti hatırlamıyorum ama dediğiniz doğrudur hocam.
Bazıları oluyor doğuştan mıdır nedir paragrafta canavar gibi adam ilk Türkçe denemesinde 19-20 yapıyor zaten. Türkçesi öyle gelişmişse çözmeyedebilir. Ama büyük ihtimalle değildir.

Ekstra olarak 7'den 8'e geçtiğin yazın Ağustosunda başlarsın Çarpanlar katlardan, sonrasında ocağa kadar bitir en azından matematiği. Denemelere yumulursun. Bunları disiplinli yaparsan ve az buçuk zekiysen senden Türkiye birinciliği bile çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı