7. sınıfta açık ortaokulla geçilir mi?

Esezdi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dönem bitti ama benim kafamdaki düşünceler hâla bitmedi. 6. sınıfı bitirdim, sonraki dönem 7'ye geçiyorum. Uzun zamandır aklımda açık öğretime geçme fikri vardı, ancak bunu 7'ye geçerken uygulamayı düşünüyordum ve öyle de yapacağım muhtemelen. Bunun temel sebepleri okul ortamının benimle uyuşmaması ve 43 kişilik yoğun bir sınıfta 1 tane arkadaşım dahi olmamasından okul bana işkence gibi geliyor olması. Öğleden sonra karnemi alıp geldim, 2 ders boyunca sınıfta durdum ve şu an yorgunluktan bırakın ders çalışmayı ayağa kalkacak halim yok. Okulda bu şekilde vaktimi çürütmektense açık öğretim ortaokuluna geçip hem resim, müzik, bilişim teknolojileri, rehberlik, beden eğitimi gibi gereksiz derslerden kurtulup hem de 2 yıl boyunca LGS denen sınava çalışmayı düşünüyorum. Ancak kaynak bakımından ders kitabı verilip verilmediği, evde kendi disiplinimi oluşturup oluşturamayacağım endişesi gibi sorular kendimi içten içe yiyip bitiriyor. Ben de size sormak istedim. Açık öğretim ortaokuluna geçmekle hata etmiş olur muyum sizce?

Eğer okul sana göre değilse boşu boşuna bence gitmeye gerek yok.

Dostum 7. sınıftan 12. sınıfa kadar tek başına mı ders çalışacaksın? En azından 9.sınıfa başla ondan sonra karar verirsin.

@sputnik_67 okul sırası zulüm gibi geliyormuş arkadaşa. Yapacak bir şey yok, herkes okul okumak zorunda değil.

Dönem bitti ama benim kafamdaki düşünceler hâla bitmedi. 6. sınıfı bitirdim, sonraki dönem 7'ye geçiyorum. Uzun zamandır aklımda açık öğretime geçme fikri vardı, ancak bunu 7'ye geçerken uygulamayı düşünüyordum ve öyle de yapacağım muhtemelen. Bunun temel sebepleri okul ortamının benimle uyuşmaması ve 43 kişilik yoğun bir sınıfta 1 tane arkadaşım dahi olmamasından okul bana işkence gibi geliyor olması. Öğleden sonra karnemi alıp geldim, 2 ders boyunca sınıfta durdum ve şu an yorgunluktan bırakın ders çalışmayı ayağa kalkacak halim yok. Okulda bu şekilde vaktimi çürütmektense açık öğretim ortaokuluna geçip hem resim, müzik, bilişim teknolojileri, rehberlik, beden eğitimi gibi gereksiz derslerden kurtulup hem de 2 yıl boyunca LGS denen sınava çalışmayı düşünüyorum. Ancak kaynak bakımından ders kitabı verilip verilmediği, evde kendi disiplinimi oluşturup oluşturamayacağım endişesi gibi sorular kendimi içten içe yiyip bitiriyor. Ben de size sormak istedim. Açık öğretim ortaokuluna geçmekle hata etmiş olur muyum sizce?

Hocam daha yeni başlamışsınız denilebilir ortaokula nedir sizi bu biktiran şey okuyun emin olun mutlu olacaksınız ben ne olursa olsun gitmeyi düşünüyorum dediklerinizi bende yaşadım en azından liseye kadar dayan baktın olmuyor açığa geç:(

Ortaokulda açıköğretime geçmeni önermem açıkçası. Çünkü sınava yani LGS'ye girerken seni kimse yönlendirmeyecek. Tecrübe edinemeyeceksin. Bunaldığının farkındayım. Ama bu bunalım seni ileriki yıllarda pişmanlığa itebilir. 8.sınıfa kadar normal okuluna git. Yaşlar büyüdükçe insanlar olgunlaşır. Çevre yaparsın. Baktın pek bir faydası olmadı lise de geçebilirsin. Şans ver kendine dostum.

Hocam daha yeni başlamışsınız denilebilir ortaokula nedir sizi bu biktiran şey okuyun emin olun mutlu olacaksınız ben ne olursa olsun gitmeyi düşünüyorum dediklerinizi bende yaşadım en azından liseye kadar dayan baktın olmuyor açığa geç:(
sınıf ortamı bana aşırı geveze ve de çocukça geliyor belki 3 ayda ergenliğin de etkisiyle düzelirler diye ümit ediyorum ama şans faktörünün aleyhime dönme riski de var 😐

Sınıf ortamı bana aşırı geveze ve de çocukça geliyor belki 3 ayda ergenliğin de etkisiyle düzelirler diye ümit ediyorum ama şans faktörünün aleyhime dönme riski de var 😐

O inanki her okulda var dostum. Okul değiştiredebilirsin. Sana şöyle söyleyeyim. 7.sınıfta başka ilçeye taşındık. Oradaki ortam bana öyle değişik geldiki bende bıkmıştım. Ailemin zoru ile okul değiştirdim. Ve inanki o kadar güzel bir ortam yaptımki hâlâ yediğim içtiğim ayrı gitmeyen insanlar var. Okul değiştirebilirsin dediğim gibi.

Sınıf ortamı bana aşırı geveze ve de çocukça geliyor belki 3 ayda ergenliğin de etkisiyle düzelirler diye ümit ediyorum ama şans faktörünün aleyhime dönme riski de var 😐

Hocam bu gevezelik olayi hep olacaktır fakat siz olgunca davranın bırakın onlar ne yaparsa yapsın hatta müdür yardımcısına git sınıfını değişsinler belki diğerleri sizinkinden daha olgundur açıkçası okulu bırakmayın dayanın eninde sonunda bitecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı