7.Sınıfta Sıfırdan Matematiğe Başlamak

Lise 3'e gidiyorum benim sınıfımda bile 10. sınıfta sıfırdan matemetiğe başlayıp kendini geliştirenler var. Sen daha her şeyin başında sayılırsın şimdiden düzene koyarsan liseyi çok rahat geçirirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1'den 4'e kadar zaten basit işlemler yani toplama, çıkarma vb. Hiç sorun etme o yüzden. Şuan 7. sınıfı anlamaya bak ve yaz tatilinde 1 ay tatil yaptıktan sonra kendine 5 ve 6 için temel matematik bir kitap al ve çöz.
 
Üzerine daha çok giderek çözebilirsin. Gerekirse İlkokul 1'den başla ciddi söylüyorum. Bir geometri öğretmenimiz vardı o anlatmıştı lisede okurken matematik/geometri dersleri boş geçiyormuş bedenci geliyormuş derse. Çok kötüymüş dolayısıyla o dersleri. Ancak üniversite sınavına hazırlanırken bir akrabasının yardımıyla halletmiş, elimde ilkokul kitaplarıyla geziyordum diyordu. Öyle ortalama bir öğretmen de değildi, bayağı iyiydi çözemediği soru yoktu adamın.
 
Önümüzde sömestr tatili var ek kitaplar al sürekli tekrar yap dersine çalış hergün 1 saat ayırsan bile düzeltirsin. Ben 8. sınıfa gidiyorum ben 7. sınıfta 75 civarı idi notlarım şimdi 80 , 90 civarı asla pes etme
 
Derslerini yazılı olarak tekrar et kardeşim. Tekrar yaparsan hedeflerine, amellerine ulaşacaksın. Bak, eskiden tekrar yapıp okulda dereceye giren ben şimdi 300 kişinin katıldığı sınavda 53. olmuşum. Mesela sen neye ilgilisin? İlgi alanınla dersini birleştir. Ben bilişim alanına ilgiliydim o zamanlarda da ve hayali olarak "tekrar.exe" diye program oluşturuyordum. :) Dersine çalış, ama ilgi alanından da kopmamaya bak. Ve bu tekrarlarını düzene sokarsan emin ol ki test kitabına bile bir süre sonra ihtiyaç duymazsın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı