7. Sınıftan 8. Sınıfa Geçenlere Öneriler

LGS girdikten sonra böyle bir konu açma isteği duydum. LGS matematiğin çok zor olcağını söyliyeyim ve kesinlikle doğru kaynaklardan çalışmalısınız yoksa boşa çalışmış olursunuz.

Yazın kesinlikle çalışmalısınız ve önerim Tonguç 7'den 8'e Hazırlık Seti almanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bu seti alıp okula iyi başlayabilirsiniz.

Kullanacağınız kitaplarda TEOG ibaresi görürseniz elinizi bile dokundurmayın. Yayınların çoğu uyumlu olucaklar ben kendi kullandığım ve beğendiğim kitapları özetleyeyim.

Tonguç Yayınları: Teste çıkan yanlışlarınızı anlamıyorsanız kesinlikle alınmalı. Tonguç Akıllı Takip Sistemi ile yanlış yapıtığınız soruların doğrularını video çözümleri ile ile öğrenebilir, sorularını uygulamadan online olarak çözebilir, yanlışlarınıza göre konu analizi yapabilirsiniz.

Şenol Hoca Yayınları: Matematik Sorubankası zor tercih edilebilir.

Koray Varol Yayınları: Matematik soruları basit diğer derslerini öneririm.

Sadık Uygun: Öneririm.

Arı Yayınları: Akıllı Atölyemleri öneririm okul sınavları hazırlanmak için mükemmel.

Yanıt Yayınları, Okyanus Yayınları, More More, Sınav Yayınları ve Zeka Küpü Yayınları.

Kitap önerileri.

Tonguç Sözel Mantık Sayısal Analiz Soru Bankası, Tonguç Son Tekrar Seti, Editör Yayınları Liselere Geçiş Sınavı Mantık ve Muhakeme Soruları Nasıl Çözülür? Akıllı Matematik Atölyem ve Tonguç Denemeleri.

Umarım seneye LGS sizden korkar.

LGS girdikten sonra böyle bir konu açma isteği duydum. LGS matematiğin çok zor olcağını söyliyeyim ve kesinlikle doğru kaynaklardan çalışmalısınız yoksa boşa çalışmış olursunuz.

Yazın kesinlikle çalışmalısınız ve önerim Tonguç 7'den 8'e Hazırlık Seti almanız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bu seti alıp okula iyi başlayabilirsiniz.

Kullanacağınız kitaplarda TEOG ibaresi görürseniz elinizi bile dokundurmayın. Yayınların çoğu uyumlu olucaklar ben kendi kullandığım ve beğendiğim kitapları özetleyeyim.

Tonguç Yayınları: Teste çıkan yanlışlarınızı anlamıyorsanız kesinlikle alınmalı. Tonguç Akıllı Takip Sistemi ile yanlış yapıtığınız soruların doğrularını video çözümleri ile ile öğrenebilir, sorularını uygulamadan online olarak çözebilir, yanlışlarınıza göre konu analizi yapabilirsiniz.

Şenol Hoca Yayınları: Matematik Sorubankası zor tercih edilebilir.

Koray Varol Yayınları: Matematik soruları basit diğer derslerini öneririm.

Sadık Uygun: Öneririm.

Arı Yayınları: Akıllı Atölyemleri öneririm okul sınavları hazırlanmak için mükemmel.

Yanıt Yayınları, Okyanus Yayınları, More More, Sınav Yayınları ve Zeka Küpü Yayınları.

Kitap önerileri.

Tonguç Sözel Mantık Sayısal Analiz Soru Bankası, Tonguç Son Tekrar Seti, Editör Yayınları Liselere Geçiş Sınavı Mantık ve Muhakeme Soruları Nasıl Çözülür? Akıllı Matematik Atölyem ve Tonguç Denemeleri.

Umarım seneye LGS sizden korkar.

PC varsa olabildiğince erken bırak.

Kardeşlerim, geçen sene (2019) eğitim alanında bir proje geliştiriyorduk, sonradan iptal ettik gerçi. Bu proje için Türkiye`deki çoğu kaynak kitabı inceleme fırsatı bulmuştum. Hatırladığım kadarıyla görüşlerim şu şekilde:

Konular hakkında hiç fikriniz yoksa başta Tonguç 0`dan 8`e Tüm Dersler kullanabilirsiniz.

Konuya uzaktan eğitim sürecinde başlarken TUDEM Kazanım Odaklı HBA kullanın. Hem konu anlatımı, hem etkinlikleri hem de testleri güzelce pekiştirecektir konuyu.

Şimdi sıra test çözmeye geldi. Zorluğa göre şu kaynakları öneririm yeni nesil olarak:
Bilfen Tüm Dersler Soru Bankası
TUDEM Sözel-Sayısal Beceri Temelli Soru Bankası
Nartest Kazandıran Matematik
Nartest Nar Tanesi Paragraf
Hız Yayınları Matematik Uzmanı Soru Bankası
Hız Yayınları Fen Uzmanı Soru Bankası
Muba Yayınları Mutlak Başarı Soru Bankası Seti
Tonguç Zoru Bankası Tüm Dersler
Okyanus Master Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri Seti
Çanta Matematik Soru Avcısı (İsteğe bağlı)

Denemelerden önce son tekrar için:
Hız Yayınları 600 Soruda Son Tekrar
Startfen 360 Derece Tekrar Testleri
Palme Yayınları 15 Günde Son Tekrar

Deneme tavsiyelerim:
Bilfen Probil 5 Deneme
Tonguç Hedefim Derece 3 Deneme
Bloktest 5+5 Deneme Seti
Buga Tıpatıp 5 Deneme
Nartest PISA-LGS 5 Deneme
Hız Yayınları LGS 5 Deneme
Farklı İsem Tüm Dersler 5 Deneme
Editör Yayınları Kazan Kazan 5 Deneme
Özdebir LGS 5 Deneme
Okyanus Master 5 Deneme

Arkadaşlar bir de ben sizin uzaktan eğitim planınızı bilmiyorum. Ortalama bir günde ne yaptığınızı, ne kadar vaktinizin olduğunu (Herkesin aşağı yukarı benzerdir zaten) bana iletirseniz daha iyi bir plan yapabilirim sizler için. Türkiye`de yaşamasam da çevremden dolayı eğitim alanına hakimim, her türlü sorunuza bu konu altından veya konuya etiketleyerek cevap verebilirim. Umarım hayallerinize ulaşırsınız ve ulaşabileceğinize de inanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı