7 yıldır çalıştığım iş yerinde tacize uğradım

Arkadaşlar, çok kötüyüm. Bir kadın olarak maalesef ülkemizde yaşayamıyoruz. Kime güveneceğimize şaşırmış durumdayım!

Gayet bilinen bir firmada 7 yıldır yarı zamanlı, remote ve gerektiği zaman ofise gitme özelliği olan bir işte çalışıyordum. Orada yaklaşık 3 yıldır tanıdığım bir "abi" var. Hala abi diyorum kendisine çünkü kendisi 3 çocuk babası, 52 yaşında bir adam! İş yerinde kimse sevmiyordu fakat bana bir zararı yok diye ben sıkıntı görmemiştim.

Son günlerde gerek işle ilgili gerekse başka konularla alakalı sosyal medya üzerinden yazmaya başladı. Görüldü atsam bile yazmaya devam ediyordu. Ailemle paylaştığımda "kızım, belki yanlış düşünüyorsun" diyerek bir nebze olsun sakinleştim fakat bu akşam gerçekten çok kötü şeyler oldu.

Adam durup dururken söylemeye dilim varmıyor ama "dudakların çok güzel, ellerin muhteşem" falan gibi abuk subuk cümleler sarf etti. Kendisini engelledim ve 1 saat sonra mesaj geldi: "Eğer bana sıcak davranmazsan işte ayağını kaydırırım, yollarım seni" diye tehdit etti.

Babam vefat etti, annemle kalıyorum ve annem hasta. Yaptığım işe gelecek olursak psikolog asistanıyım. İsim vermem mümkün değil ama bütün haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Bu foruma en azından içimi dökmek istedim.

Kimse düşünmeden söyleyeyim; asla açık saçık giyinen birisi değilim! Bana bunlarla gelmeyin.
Git dava et bu şerefsizleri akşama kadar döveceksin o zaman akıllanacaklar.

Bugün 3 kişi bu kişinin ailesiyle görüştük, bizden özür dilemek istiyormuş. Hatta bir ara "oğlum yapmıştır ben anlamam sosyal medya falan" diye savunmuş kendini garip bir şekilde. Hukuk bürosu şikayeti iletti, bize bilgi vermiyorlar ama ifade için çağırırlar dediler sanırım şu an gözaltında.

Kabul etmeyin bence hukuk yoluyla devam edin.
Benlik sorun yok ama diğerlerine pek güvenmiyorum. Birinin yeni çocuğu oldu, diğeri de 18 yaş altında(evet, adam tam bir pislik) ve stajyer. Hiçbiri hayatını riske atmak istemiyor gibi göründüler bana. Daha çok burnunu sürttürmek gibi yaklaşıyorlar. Ancak böyle insanlar akıllanmıyor..

Yaşınız benden büyük, diyeceklerimin ne kadar etkisi olur bilmiyorum. Yanlış bir sözüm olursa af ola.

Gerçekten öyle fenasal bir sosyal çürüme içerisindeyiz ki.. İnsanlar gerçekten s*ks uğruna, 1 dakikalık zevk uğruna namus kavramını hiçe sayıyor. Bu mahlukat da bu namussuz evlatlarından bir tanesi belli ki. Eğer engellemenize rağmen hala yazıyorsa artık bu taciz suçunu oluşturur. Başta çalıştığınız kurumda bu durumu kanıtlarla beraber gösterin üst birimlerinize. Tabii aynı zamanda bu durumu çalıştığınız kurumla da yetinmeyip yasal haklarınızı kullanabilirsiniz.

Bu durum aynı zamanda taciz, tehdit, mobbing gibi suçları oluşturuyor. Sadece "ayağını kaydırırım" kısmı bile başlı başına bir suç. Yaşadığınız olaylarla birlikte birden fazla yasal hakkınız doğuyor. Bunlardan sonra da maddi manevi tazminat olayınız oluşabilir. Eğer maddi imkanınız varsa iyi bir avukat bulup sormak sizin için yararı en fazla dokunan şey olur. Danışma ücretini bilmiyorum ama maddi durumunuzda ayırabilecek 2-3 kuruşunuz varsa kesinlikle arkasına düşün. Böyle ucubelere dik durmadıkça, karşı çıkmadıkça daha da türüyorlar.

Ayrıca bu ucube evladını gördüğünüz yerde telefon ile ses kaydı açarak ne olur ne olmaz delil toplayın(izinsiz ses kaydı almak delil sayılmayabilir belki, en azından aileniz için kanıt olur).

Geçmiş olsun, eğer yasal olarak bir gelişme yaşarsanız haberdar olmak isterim. Konu ciddi bir konu çünkü. Gelişmeleri merak ediyorum.
Suç başka türlü ispat edilemeyeceği için ses kaydı alınması herhangi bir sorun yaratmaz.
Bakınız:
📄 Yargıtay 5. Ceza Dairesi
🗂️ 2015/9285 Esas, 2016/2821 Karar

“Başka türlü ispatlanması mümkün olmayan bir suçun veya haksızlığın ispatı amacıyla taraf olunan bir görüşmenin ses kaydının alınması, Türk Ceza Kanunu m. 132 anlamında ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal suçu’ kapsamında değerlendirilemez.”

Benlik sorun yok ama diğerlerine pek güvenmiyorum. Birinin yeni çocuğu oldu, diğeri de 18 yaş altında(evet, adam tam bir pislik) ve stajyer. Hiçbiri hayatını riske atmak istemiyor gibi göründüler bana. Daha çok burnunu sürttürmek gibi yaklaşıyorlar. Ancak böyle insanlar akıllanmıyor.

Yolunuzdan sakın dönmeyin, bu tür objeleri siz bırakırsanız bir başkasına tekrar yapar.

Arkadaşlar, çok kötüyüm. Bir kadın olarak maalesef ülkemizde yaşayamıyoruz. Kime güveneceğimize şaşırmış durumdayım!

Gayet bilinen bir firmada 7 yıldır yarı zamanlı, remote ve gerektiği zaman ofise gitme özelliği olan bir işte çalışıyordum. Orada yaklaşık 3 yıldır tanıdığım bir "abi" var. Hala abi diyorum kendisine çünkü kendisi 3 çocuk babası, 52 yaşında bir adam! İş yerinde kimse sevmiyordu fakat bana bir zararı yok diye ben sıkıntı görmemiştim.

Son günlerde gerek işle ilgili gerekse başka konularla alakalı sosyal medya üzerinden yazmaya başladı. Görüldü atsam bile yazmaya devam ediyordu. Ailemle paylaştığımda "kızım, belki yanlış düşünüyorsun" diyerek bir nebze olsun sakinleştim fakat bu akşam gerçekten çok kötü şeyler oldu.

Adam durup dururken söylemeye dilim varmıyor ama "dudakların çok güzel, ellerin muhteşem" falan gibi abuk subuk cümleler sarf etti. Kendisini engelledim ve 1 saat sonra mesaj geldi: "Eğer bana sıcak davranmazsan işte ayağını kaydırırım, yollarım seni" diye tehdit etti.

Babam vefat etti, annemle kalıyorum ve annem hasta. Yaptığım işe gelecek olursak psikolog asistanıyım. İsim vermem mümkün değil ama bütün haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Bu foruma en azından içimi dökmek istedim.

Kimse düşünmeden söyleyeyim; asla açık saçık giyinen birisi değilim! Bana bunlarla gelmeyin.
İstediğin gibi giyinebilirsin kimse bunun için laf edemez zaten. Allah yardımcınız olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı