70-80 bin TL'ye sistem önerisi

7500F vardı unutmuşum. 5080 zorlamak için maalesef bütçe artarsa tabii ki daha iyi bir sistem toplanır.

80K bütçeye 5080 rahat toplanılır. Bütçeye monitör dahilse yine toplanılır ama bazı yerlerden kısmak gerekir. Sizin topladığınız kadar kötü parçalarla toplanılmaz yani.

80K bütçeye 5080 rahat toplanılır. Bütçeye monitör dahilse yine toplanılır ama bazı yerlerden kısmak gerekir. Sizin topladığınız kadar kötü parçalarla toplanılmaz yani.
Buyrun toplayın görelim hocam. Sadece ekran kartı 55 bin TL.

@YüzbaşıJohnPrice @kxy son kez düzeldim sisteme bir daha bakar mısınız 850w fsp ve 7500f ekledim.

Son düzenleme:
Buyurun toplayın görelim hocam

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r-6000d564l30s-16g-ddr5-fiyati,838527269.html 2X

80 civarı tutuyor. Soğutucuyu iyzico ile alıp daha ucuza da getirilebilir.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...r-6000d564l30s-16g-ddr5-fiyati,838527269.html 2X

Bu daha mantıklı olmaz mı ?

Single Core performansında 9600X bir tık daha önde ancak genele baktığımızda 7700 daha iyi bir işlemci.
Haklısınız lakin OC yapılırsa 9600x kendi gücünün %10-15 arasında performans artışı sağlıyor oraya yönelmek bana daha mantıklı geliyor sisteminiz güzel olmuş bir soğutucuyu değiştirir bir işlemciyi değiştirir öyle alırdım elinize sağlık.
@efebatiin sistem toplamaktan anlamaz.

Haklısınız lakin OC yapılırsa 9600X kendi gücünün %10-15 arasında performans artışı sağlıyor oraya yönelmek bana daha mantıklı geliyor sisteminiz güzel olmuş bir soğutucuyu değiştirir bir işlemciyi değiştirir öyle alırdım elinize sağlık.
@efebatiin sistem toplamaktan anlamaz.

Soğutucu olarak o fiyatta daha iyisi yok. Attığınız soğutucu AMD işlemcilerde Phantom spiritten daha kötü.

Hocam bu işlerden pek anlamam açıkçası sadece birkaç kulaktan dolma bilgim var. Sadece merak ettiğim için soruyorum. Genelde bilgisayar toplarken ekran kartına ağırlık verilmesi en pahalı parça olduğu ve sonradan değiştirilmesi en zor parça olduğu için mi? Eğer öyleyse ben alacağım bilgisayarın beni bir bütün olarak en az 5 sene götürmesini istiyorum. Yani sistemi alırken takılan işlemci de ekran kartı kılasmanında olursa güzel olur. Yine belirtiyorum belki de sizin bilgisayar toplama anlayışınız doğrudur belki de bilgisayarı topladıktan sonra diğer zayıf parçaları yavaş yavaş değistirmek daha doğrudur. Şu anda teknik bilgim az olduğu ve ilk defa masaüstü kullanacağım için böyle düşünüyor olabilirim.

Hocam bu işlerden pek anlamam açıkçası sadece birkaç kulaktan dolma bilgim var. Sadece merak ettiğim için soruyorum. Genelde bilgisayar toplarken ekran kartına ağırlık verilmesi en pahalı parça olduğu ve sonradan değiştirilmesi en zor parça olduğu için mi? Eğer öyleyse ben alacağım bilgisayarın beni bir bütün olarak en az 5 sene götürmesini istiyorum. Yani sistemi alırken takılan işlemci de ekran kartı kılasmanında olursa güzel olur. Yine belirtiyorum belki de sizin bilgisayar toplama anlayışınız doğrudur belki de bilgisayarı topladıktan sonra diğer zayıf parçaları yavaş yavaş değistirmek daha doğrudur.

Monitör dahil maksimum bütçeniz nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı