70 bin TL'ye monitör dahil sistem önerisi.

ROCKSTARLIVIN'

Kilopat
Merhabalar, yaklaşık 5-10 gün içerisinde sıfır bir sistem almayı planlıyorum. Hayatımda daha önce hiç sistem toplamadım veya kullanmadım, hep laptop kullandım :)) Bu suretle pek masaüstü bilgisayarlarla aram yok. Öncelikle opsiyonel ama sistem beyaz renkte olursa çok sevinirim. Genellikle oyun ve ufak tefek yapay zeka işleri için istiyorum. LLM modelleri ve Stable Diffusion vs. çalıştıracağım, bu sebeple bu işi AMD de yapar diye düşünüyorum. Oyun olarakta FPS pek sevmem, CS2 ve Valorant oynamam bile. Sanal makine çalıştıracağım için en az 32GB RAM'e sahip olmasını isterim. AMD tarafından olursa 9070 XT NVidia tarafından ise 5000 serilerinden düşünüyorum. Monitör ise 2K olacak zaten galiba ama en az 27 inç olursa iyi olur açıkçası. Zahmet edip zamanını ayıran, araştıran herkese teşekkür ederim!

Merhaba, yaklaşık 5-10 gün içerisinde sıfır bir sistem almayı planlıyorum. Hayatımda daha önce hiç sistem toplamadım veya kullanmadım, hep laptop kullandım :)) bu suretle pek masaüstü bilgisayarlarla aram yok. Öncelikle opsiyonel ama sistem beyaz renkte olursa çok sevinirim. Genellikle oyun ve ufak tefek yapay zeka işleri için istiyorum. Llm modelleri ve Stable Diffusion vs. çalıştıracağım, bu sebeple bu işi AMD de yapar diye düşünüyorum. Oyun olarak da FPS pek sevmem, CS2 ve Valorant oynamam bile. Sanal makine çalıştıracağım için en az 32 GB RAM'e sahip olmasını isterim. AMD tarafından olursa 9070 XT NVIDIA tarafından ise 5000 serilerinden düşünüyorum. Monitör ise 2K olacak zaten galiba ama en az 27 inç olursa iyi olur açıkçası. Zahmet edip zamanını ayıran, araştıran herkese teşekkür ederim!

Öncelikle merhaba, 70 bin TL'ye bu bahsettiklerini sığdırmak pek mümkün değil o yüzden NVIDIA 4000 serisine bakmanı öneririm, aynı şekilde RX 7000 serisi de olabilir. RAM 32 GB kalabilir ve monitörler 2K olacagını pek sanmıyorum ama FPS vb oyunlar oynamadıgın için ofis bilgisayarı ya da 5-10 msden başlayan monitörler tercih edebilirsin.

5070'li bir hazır sistem tercih edebilirsin fakat diğer masraflar bütçene sığmayabilir. Zaten 5070'li bir hazır sistem ortalama 67k ama 16 GB RAM modelleri. 32 GB'lar ise mininum 69.999TL haberin olsun kankam 5060 çıkmasını bekleybilirsin örnek sistem:CYBER-PRIME5070TI / INTEL Core i5-14400F / ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi

Öncelikle merhaba, 70 bin TL'ye bu bahsettiklerini sığdırmak pek mümkün değil o yüzden NVIDIA 4000 serisine bakmanı öneririm, aynı şekilde RX 7000 serisi de olabilir. RAM 32 GB kalabilir ve monitörler 2K olacagını pek sanmıyorum ama FPS vb oyunlar oynamadıgın için ofis bilgisayarı ya da 5-10 msden başlayan monitörler tercih edebilirsin.

Son düzenleme:

5070'li bir hazır sistem tercih edebilirsin fakat diğer masraflar bütçene sığmayabilir. Zaten 5070'li bir hazır sistem ortalama 67k ama 16 GB RAM modelleri. 32 GB'lar ise mininum 69.999TL haberin olsun kankam 5060 çıkmasını bekleybilirsin örnek sistem:CYBER-PRIME5070TI / INTEL Core i5-14400F / ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti OC 16GB / 32GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...aming-16gb-rx-9070xt-sistem-tavsiyesi-p-54738 Bu sistemin üzerine 10bin bandında monitör almayı düşünüyorum gibi. Sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı