70 bin TL'ye PC toplama önerisi

Bütçe
70000
Mantıksız şeyler söylemedim. Zaten daha önce de belirttim hala da diyorum iyi bir hava sirkülasyonu lazım. Seni zaten anlıyorum hatamı gördüm teşekkür ederim. Ben iş kafasından olaya bakıyorum. CPU güçlü GPU ona binaen daha düşük. Ama senin dediğin gibi yaparsak darboğaz sorununu nasıl çözeceğiz? CPU GPU'ya göre güçsüz kalırsa tüm bu işin duayenleri darboğaz olur diyor. Sen şu an tam tersini söylüyorsun. Ya sen yanlış biliyorsun ya da onlar yanlış öneri yspıyor. Yani kaliteli bir ekran kartını düşük bir CPU'da çalıştırdığın zaman darboğaz yaşarsın diyorlar duayenler. Bu işe ne diyorsun? Senin dediğini yaparsak darboğaz yüzünden yine petformans alamayacaksın. Sözüm ona ben CPU'yu hem iş hem de darboğaz olmaması açısından güçlü katıyorum. Elbet de ısınan birim performansı düşürür. Bunu da soğutmak gerekeni yapmak gerek. Daha çok fan daha büyük sıvı soğutma. Bunun için 2000 daha fazla verirsin vs vs. Sohbet ve fikir alışverişi için teşekkürler dostum.

Hocam açıkçası attığım sistemde Ryzen 7 7800x3D var ve bu işlemci şu an tüm dünyadaki en güçlü oyun işlemcisi. Açıkçası benim attığım sistemdeki parçalar da kalitesiz değil RAM ve SSD gibi parçaları ileride de kolaylıkla değiştirebilirsiniz ancak ekran kartını ileride değiştirmek için bir servet vermeniz lazım malûm her gün fiyatlar artıyor. 4080 5 yıl sonra bile 2K-4K kralı bir kart olacak 4060 Ti ise 1080p kralı olabilir ama bu kesin değilken 4080 kesin gibi bir şey. İşe gelince R7 7800x3D'yi iş içinde kullanabilirsiniz ama bu bütçede 4060 almak mantıksız. Şu anda 4060 20-27k 4060 Ti 27-30k arası sistemlerde mantıklı bu bütçede 4060 çok saçma. İşlemciye bu kadar yüklenerek ekran kartını çok altta bırakmak saçma değil bu sistemde işlemci ve ekran kartı ön planda ama anakartta RAM'ler de SSD de gayet kaliteli ki bu parçaları değiştirmek çok cep yakan bir şey değil. Umarım anlamışsındır.

Hocam açıkçası attığım sistemde Ryzen 7 7800x3D var ve bu işlemci şu an tüm dünyadaki en güçlü oyun işlemcisi. Açıkçası benim attığım sistemdeki parçalar da kalitesiz değil RAM ve SSD gibi parçaları ileride de kolaylıkla değiştirebilirsiniz ancak ekran kartını ileride değiştirmek için bir servet vermeniz lazım malûm her gün fiyatlar artıyor. 4080 5 yıl sonra bile 2K-4K kralı bir kart olacak 4060 Ti ise 1080p kralı olabilir ama bu kesin değilken 4080 kesin gibi bir şey. İşe gelince R7 7800x3D'yi iş içinde kullanabilirsiniz ama bu bütçede 4060 almak mantıksız. Şu anda 4060 20-27k 4060 Ti 27-30k arası sistemlerde mantıklı bu bütçede 4060 çok saçma. İşlemciye bu kadar yüklenerek ekran kartını çok altta bırakmak saçma değil bu sistemde işlemci ve ekran kartı ön planda ama anakartta RAM'ler de SSD de gayet kaliteli ki bu parçaları değiştirmek çok cep yakan bir şey değil. Umarım anlamışsındır.
Sonuç olarak sadece ekran kartını değiştirmek yeterli. Ben de diyorum ilerde opsiyonlu olarak sadece ekran kartı değişilebilir. Sonuçta en güncel işlemci onla uyumlu diğer parçalar mevcut. Bu kişi özellikle Intel istemiş. Büyük ihtimal iş için kullanacak. Şuan iş için ise çok çok işini görecektir. Ha oyun için ise oyunda da fena olmayacaktır bu sistem. Yani dengeli. İlerde bütçe yaparsa satar bu ekran kartını üstüne ekler 20k yine alır. Yani ekstrem bir ayarda oyun oynamayacaksa yeterli. Ekstrem oyun istiyorsa elbet de 4080 lazım ha onun için de 2k veya 4k monitör de lazım. Yoksa yine 4080'den verim alamazsın. Bu nedenle bu adam şimdi eyvallah 4080 aldı monitör 1080p ise at çöpe gitsin. Çoğumuzun zaten monitörü genelde 1080p. Bunun için en ideal bir 4k monitör 8 10k arası ek maliyet bunu da unutma.

Ayrıca Sebi çok iyi anladım dostum. Ryzen 7800x3d eyvallah oyun için tasarlanmış çok iyi bir işlemci. Onun için de sadece bir hava soğutma yetmez oda ısınacaktır 2k 4k bir oyunda yani ekstrem bir ayarda. O nedenle hava soğutma yeter demiş bir arkadaş o işlemci için. Ona gerçekten güldüm. İ9 kf gibi ısınmasa da yine de şart. Tekrar teşekkürler iyi paylaşım ve bilgiler için.

Ayrıca AMD işlemciler iş görür program için ama Intel kadar değil. İntelin dengeli yapısı çok iyi. Bir yanda iş yaparken bir yandan iyi bir performansı var oyunda her ne kadar AMD kadar olmasa da. Ama bazı yerde intel AMD yi oyunlarda geçtiği görülmüştür. AMD bin ise iş performansında inteli geçtiği görülmemiştir. Bu nedenle intelin bu yönünü seviyorum.

Son düzenleme:
Sonuç olarak sadece ekran kartını değiştirmek yeterli. Ben de diyorum ileride opsiyonlu olarak sadece ekran kartı değişilebilir. Sonuçta en güncel işlemci onunla uyumlu diğer parçalar mevcut. Bu kişi özellikle Intel istemiş. Büyük ihtimal iş için kullanacak. Şu an iş için ise çok çok işini görecektir. Ha oyun için ise oyunda da fena olmayacaktır bu sistem. Yani dengeli. İleride bütçe yaparsa satar bu ekran kartını üstüne ekler 20k yine alır. Yani ekstrem bir ayarda oyun oynamayacaksa yeterli. Ekstrem oyun istiyorsa elbet de 4080 lazım ha onun için de 2K veya 4K monitör de lazım. Yoksa yine 4080'den verim alamazsın. Bu nedenle bu adam şimdi eyvallah 4080 aldı monitör 1080p ise at çöpe gitsin. Çoğumuzun zaten monitörü genelde 1080p. Bunun için en ideal bir 4K monitör 8 10k arası ek maliyet bunu da unutma.

Dostum nasıl bir iş yapıyorda R7 7800x3D yetersiz geliyor. Bak bütçenin yarısını kullanıp RX 7700 XT 4070 filan önersen neyse diyeceğim 70k bütçede 4060 önermek nedir diğer parçalar ne olursa olsun asıl performans kaynağını neden kesiyorsun. Intel istiyorsa bile ona uygun sistemler bulabiliriz ama 4060 la olmaz.

İşlemciyi i7 yap çok önemliyse işlemci.

Ryzen 9 7950x3D yap iş çok önemliyse oldu mu?

Dostum nasıl bir iş yapıyorda R7 7800x3D yetersiz geliyor. Bak bütçenin yarısını kullanıp RX 7700 XT 4070 filan önersen neyse diyeceğim 70k bütçede 4060 önermek nedir diğer parçalar ne olursa olsun asıl performans kaynağını neden kesiyorsun. Intel istiyorsa bile ona uygun sistemler bulabiliriz ama 4060 la olmaz.

SSD de KC3000 yap hani iş diyorsun ya hızlı SSD lazım.

AMD yi takmayın ha 4070 Super bu bütçede alınmaz.

ben 4 sayfa boyunca anlatmaya çalıştım ama cahil inadı hep bozuk saat gibi aynı şeyleri tekrar ediyor anlamamakta kararlı.

14700kf ve 14600kf'yi i5 i7 diye hemen silip atıyor ben anlam veremedim saldım.

Ben 4 sayfa boyunca anlatmaya çalıştım ama cahil inadı hep bozuk saat gibi aynı şeyleri tekrar ediyor anlamamakta kararlı.

Yine de cahil demeyelim hocam saygı sınırlarının dışına çıkmayalım ne kadar yanlış öneri yapılırsa yapılsın.

Bana aynı şeyleri anlatan birisine kusura bakmasın derim, saygısızlığım adına kendisinden özür dilerim ancak ne yazık ki lafımın arkasındayım.

Düşüncenizi savunun elbette buna bir şey demiyorum özür de dilemişsiniz sorun yok o zaman.

ben 4 sayfa boyunca anlatmaya çalıştım ama cahil inadı hep bozuk saat gibi aynı şeyleri tekrar ediyor anlamamakta kararlı.
Kardeşim anlıyorum 4080 alacaksanız siz önerdiniz. Ben 4080 kötü alınmaz dedim mi? Her öneriye saygım var. 4080 yerine 4060 kattım. Siz 4080 li önerdiniz. Sanki 4060 taş devrinden kalmış gibi öyle bir sıkıntı çıkardınız onu anlamadım. 4080 alıp da 1080p mi monitörde mi oynasın adam? Ne anlamı kaldı 4080'nin. İlerde ne dedim ikinci el iyi bir fiyata düşer alırım dedim. Ya da ilerde biraz daha fiyatı düşer alınır dedim. Cahillk bunun neresinde? 90k bütçesi olsaydı gözü kapalı 4080 i katardım. Tek dediğim bu. Bu benim önerim. Süper demedim zaten. Olayı büyüttünüz kardeşim ayıptır. Tartışmaya gerek bile yok. 4080 iyi bir ürün. Ama ben seçmedim. 4060 da taş devrinden kalma bir ürün değil.

Kardeşim anlıyorum 4080 alacaksanız siz önerdiniz. Ben 4080 kötü alınmaz dedim mi? Her öneriye saygım var. 4080 yerine 4060 kattım. Siz 4080'li önerdiniz. Sanki 4060 taş devrinden kalmış gibi öyle bir sıkıntı çıkardınız onu anlamadım. 4080 alıp da 1080p mi monitörde mi oynasın adam? Ne anlamı kaldı 4080'nin. İleride ne dedim ikinci el iyi bir fiyata düşer alırım dedim. Ya da ileride biraz daha fiyatı düşer alınır dedim. Cahillk bunun neresinde? 90k bütçesi olsaydı gözü kapalı 4080'i katardım. Tek dediğim bu. Bu benim önerim. Süper demedim zaten. Olayı büyüttünüz kardeşim ayıptır. tartışmaya gerek bile yok. 4080 iyi bir ürün. Ama ben seçmedim. 4060 da taş devrinden kalma bir ürün değil.

Dostum sakin olmalısın öncelikle 4060 taş devrinden kalmadı ama 4080 seçme imkanı varken 4060 Ti bir de 16 GB seçmek mantıklı mı? 22K 4060 Ti'a vermişsiniz bu fiyata çok daha iyi kartlar bulunacaktır.

Yani demek istediğim aynı fiyata çok daha sağlam ekran kartları bulunuyor ki benim attığım sistemi saymazsak.

Konu taran baba tekkesine dönmüş.
OPTIMA-4080 / INTEL I5-14400F / GALAX GeForce RTX 4080 ST 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR KC3000 ssd yapın, işlemciyi de 14700KF yapın.
Bütçeyi aşıyor ama yapılacak en doğru hareket bu olur.
@517298 @Görkem Say

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı