Rustyrommel
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 Windforce OC
INTEL Core i5-13400f
GIGABYTE H610M V2 3200MHz DDR4
GOODRAM 1TB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe
Kingston 8x2 GB Beast Black 3200 MHz
PowerBoost PB-P803AB 650W 80+ Bronze
Mantıksız şeyler söylemedim. Zaten daha önce de belirttim hala da diyorum iyi bir hava sirkülasyonu lazım. Seni zaten anlıyorum hatamı gördüm teşekkür ederim. Ben iş kafasından olaya bakıyorum. CPU güçlü GPU ona binaen daha düşük. Ama senin dediğin gibi yaparsak darboğaz sorununu nasıl çözeceğiz? CPU GPU'ya göre güçsüz kalırsa tüm bu işin duayenleri darboğaz olur diyor. Sen şu an tam tersini söylüyorsun. Ya sen yanlış biliyorsun ya da onlar yanlış öneri yspıyor. Yani kaliteli bir ekran kartını düşük bir CPU'da çalıştırdığın zaman darboğaz yaşarsın diyorlar duayenler. Bu işe ne diyorsun? Senin dediğini yaparsak darboğaz yüzünden yine petformans alamayacaksın. Sözüm ona ben CPU'yu hem iş hem de darboğaz olmaması açısından güçlü katıyorum. Elbet de ısınan birim performansı düşürür. Bunu da soğutmak gerekeni yapmak gerek. Daha çok fan daha büyük sıvı soğutma. Bunun için 2000 daha fazla verirsin vs vs. Sohbet ve fikir alışverişi için teşekkürler dostum.
Hocam açıkçası attığım sistemde Ryzen 7 7800x3D var ve bu işlemci şu an tüm dünyadaki en güçlü oyun işlemcisi. Açıkçası benim attığım sistemdeki parçalar da kalitesiz değil RAM ve SSD gibi parçaları ileride de kolaylıkla değiştirebilirsiniz ancak ekran kartını ileride değiştirmek için bir servet vermeniz lazım malûm her gün fiyatlar artıyor. 4080 5 yıl sonra bile 2K-4K kralı bir kart olacak 4060 Ti ise 1080p kralı olabilir ama bu kesin değilken 4080 kesin gibi bir şey. İşe gelince R7 7800x3D'yi iş içinde kullanabilirsiniz ama bu bütçede 4060 almak mantıksız. Şu anda 4060 20-27k 4060 Ti 27-30k arası sistemlerde mantıklı bu bütçede 4060 çok saçma. İşlemciye bu kadar yüklenerek ekran kartını çok altta bırakmak saçma değil bu sistemde işlemci ve ekran kartı ön planda ama anakartta RAM'ler de SSD de gayet kaliteli ki bu parçaları değiştirmek çok cep yakan bir şey değil. Umarım anlamışsındır.