70 bin TL'ye PC toplama önerisi

Bütçe
70000
Doğalgaz faturaları bayağı bir arttı o yüzden bir tık mantıklı olabilir hocam.
Önerdiğin sistemdeki hava soğutucudan iyidir :) + üstüne 600 tl katılarak opsiyonlu 3 fanlı sıvı da alınabilir. Buna mı takıldınız anlamadım ?

Önerdim dostum. İ9'a da stok soğutucu ya da hava soğutucu katacak değiliz :) gönül isterdi ki 3 fanlı olsun ama 2 fan da fena olmaz. Malum fiyatlar uçuyor o nedenle her bir parçadan kısıldı. 4060 Ti proart iyi bir model 4080'e 45 bin vermek 70k bütçe ile çok mantıksız. İşlemci + ekran kartı 60 k ediyor. Diğer parçaların kalitesi düşüyor. Yani ekran kartın okey 4080 ama taşıyıcılar kötü. Verim de kötü olur diye düşünüyorum.

Attığım sistemdeki parçalarda herhangi bir sorun yok hocam 4080 Super yerine 4060 Ti önermek kadar saçma bir düşünce görmedim. Anakartta RAM de oldukça kaliteli parçalar eğer herhangi bir iş ile uğraşmıyorsa SSD de yeterli olacaktır en kötü ihtimalle SSD'yi yükseltir yine attığınız sistemden hayli hayli iyi olur.

Önerdiğin sistemdeki hava soğutucudan iyidir :) + üstüne 600 TL katılarak opsiyonlu 3 fanlı sıvı da alınabilir. Buna mı takıldınız anlamadım?

Hocam farkında mısınız o sistemde 4080 Super var bu tarz küçük noktalara takılmamak lazım ki hava soğutucu olduğuna bakmayın oldukça kaliteli bir hava soğutucudur Ryzen 7. nesil işlemciler Intel 14. nesil kadar ısınmıyor sıvı soğutma çok da gerekli değil.

Attığım sistemdeki parçalarda herhangi bir sorun yok hocam 4080 Super yerine 4060 Ti önermek kadar saçma bir düşünce görmedim. Anakartta RAM de oldukça kaliteli parçalar eğer herhangi bir iş ile uğraşmıyorsa SSD de yeterli olacaktır en kötü ihtimalle SSD'yi yükseltir yine attığınız sistemden hayli hayli iyi olur.
Dostum adamın bütçesi 70000. Senin önerdiğin sistemde sadece ekran kartı + işlemci 60K. Diğer parçalar çöp olmuş oluyor. PSU, anakart, ram, ssd sıvı soğutucu. Yani bu parçaların kalitesini düşürmek ne kadar doğru? Kaldı ki 4060 ti proart bu bütçeye göre ideal kötü değil. Bende biliyorum 4080 ti katmak ama diğer parçalar kötü olduktan sonra pek bir şey ifade etmiyor doğrusu.

Önerdiğin sistemdeki hava soğutucudan iyidir :) + üstüne 600 tl katılarak opsiyonlu 3 fanlı sıvı da alınabilir. Buna mı takıldınız anlamadım ?
XD Dostum birisi 14900kf gibi bir trafo diğeri ise oyun odaklı 14900kf gibi ısınan bir işlemci değil Xd. Millet üst düzey 360mm ile soğutmakta zorlanıyor sen 240mm öneriyorsun 14900kf'ye. 4060ti'dan bahsetmiyorum bile.

Hocam farkında mısınız o sistemde 4080 Super var bu tarz küçük noktalara takılmamak lazım ki hava soğutucu olduğuna bakmayın oldukça kaliteli bir hava soğutucudur Ryzen 7. nesil işlemciler Intel 14. nesil kadar ısınmıyor sıvı soğutma çok da gerekli değil.
Önerdiğim 2 fanlı soğutucu ondan daha iyi soğutur siz alay ediyorsunuz kalorifer diyorsunuz ben ona takıldım. Sıkıntı yok dostum ama 4080 için diğer parçaların kalitesini düşürmek mantıksız. 4080'den alacağın verimi de düşürürsün. 4080 ti için daha üst bütçe gerek tam performans için. Demek istediğim bu

Dostum adamın bütçesi 70000. senin önerdiğin sistemde sadece ekran kartı + işlemci 60k. Diğer parçalar çöp olmuş oluyor. PSU, anakart, RAM, SSD sıvı soğutucu. Yani bu parçaların kalitesini düşürmek ne kadar doğru? Kaldı ki 4060 Ti proart bu bütçeye göre ideal kötü değil. Ben de biliyorum 4080 Ti katmak ama diğer parçalar kötü olduktan sonra pek bir şey ifade etmiyor doğrusu.

Hangi parça kalitesiz söylesene? Sistemdeki esas performansı ekran kartı ve işlemci sağladığı için ki çoğu sistemde bütçenin yarısına ekran kartı alırsınız zaten şu anda piyasadaki en güçlü oyun işlemcisi var anakart ta RAM de PSU da kaliteli neden bahsediyorsunuz? Rampage önermedik ya.

Önerdiğim 2 fanlı soğutucu ondan daha iyi soğutur siz alay ediyorsunuz kalorifer diyorsunuz ben ona takıldım. Sıkıntı yok dostum ama 4080 için diğer parçaların kalitesini düşürmek mantıksız. 4080'den alacağın verimi de düşürürsün. 4080 Ti için daha üst bütçe gerek tam performans için. Demek istediğim bu.

Dostum elbette sizin attığınız soğutucu daha iyi soğutur ama hem o soğutucu o işlemciye yetmez ama Ryzen işlemciler o kadar ısınmıyor Intel kadar o yüzden hava soğutma Ryzen da çok büyük bir sorun değil ama Intel 14. nesile 360M soğutucular zor yetiyor hatta yetmiyor.

Hangi parça kalitesiz söylesene? Sistemdeki esas performansı ekran kartı ve işlemci sağladığı için ki çoğu sistemde bütçenin yarısına ekran kartı alırsınız zaten şu anda piyasadaki en güçlü oyun işlemcisi var anakart ta RAM de PSU da kaliteli neden bahsediyorsunuz? Rampage önermedik ya.
Birincisi ram'i 5200 yapıp 16 GB çekiyorsunuz. Ayrıca 7800x3d gibi bir işlemciye kesinlikle sıvı soğutucu şart. O hava soğutma tam performans sağlamaz. Güçlü bir işlemci ve çok ısınacaktır. Bunun yanında adam büyük ihtimal oyun için değil programlama için istiyor özellikle bu nedenle intel istemiş. Sen amd işlemci öneriyorsun. Evet 7800x3d çok iyi işlemci. Ona sözüm yok. Ben her parçanın güncel olanını seviyorum. gen5 z790 cipset 7200 mhz vs vs. Anakart ram iyi bir soğutma sistemi ssd herşey bir miktar performansı etkiler. Sadece herşey gpu ve cpu pergformansı ile olmuyor. Onu besleyen diğer etkenler de önemli. o nedenle dengeli bir seçim yaptım ben. senin önerin de kötü değil. Kötü demedim. Tekrardan teşekkürler bilgi alışverişi için dostum. İyi sabahlar bu arada günün güzel geçsin.

Dostum elbette sizin attığınız soğutucu daha iyi soğutur ama hem o soğutucu o işlemciye yetmez ama Ryzen işlemciler o kadar ısınmıyor Intel kadar o yüzden hava soğutma Ryzen da çok büyük bir sorun değil ama Intel 14. nesile 360M soğutucular zor yetiyor hatta yetmiyor.
Yetiyor dostum. Benim tek soğutuculu 13. nesil i7'yi 60 70 derecede tutuyor yük altında. Kasa içi sirkülasyon ve hava girişi iyi olması da şart. Yani 2 fan yerine üzerine 600 TL katıp farklı bir markanın 3 fanlısını alabilir. Lakin kasa için yeteri fan var ise ve iyi bir sirkülasyon sağlanırsa gerek duymayacaktır.

Birincisi RAM'i 5200 yapıp 16 GB çekiyorsunuz. Ayrıca 7800x3D gibi bir işlemciye kesinlikle sıvı soğutucu şart. O hava soğutma tam performans sağlamaz. Güçlü bir işlemci ve çok ısınacaktır. Bunun yanında adam büyük ihtimal oyun için değil programlama için istiyor özellikle bu nedenle Intel istemiş. Sen AMD işlemci öneriyorsun. Evet 7800x3D çok iyi işlemci. Ona sözüm yok. Ben her parçanın güncel olanını seviyorum. Gen5 Z790 cipset 7200 MHz vs vs. anakart RAM iyi bir soğutma sistemi SSD her şey bir miktar performansı etkiler. Sadece her şey GPU ve CPU pergformansı ile olmuyor. Onu besleyen diğer etkenler de önemli. O nedenle dengeli bir seçim yaptım ben. Senin önerin de kötü değil. Kötü demedim. Tekrardan teşekkürler bilgi alışverişi için dostum. İyi sabahlar bu arada günün güzel geçsin.

Öncelikle sana da iyi sabahlar dostum güzel bir sohbet oldu. RAM de SSD de ileride çok can yakmadan yükseltilebilir fakat ilk mesajlarımda zaten dediğim şey Intel seçmek için özel bir nedeni yoksa AMD'nin daha mantıklı olacak olmasıydı. İşlemci için hava soğutma idare edecektir tam anlamıyla soğutmaz ama Intel işlemciler kadar ısınan bir işlemci değil isterse ileride takacağı ortalama bir sıvı soğutma gayet yeterli olacaktır. Intel 14. nesil için insanlar 420mm sıvı soğutma öneriyor ve senin attığın soğutmanın Intel işlemciye yaptığı soğutma benim attığım sistemdeki hava soğutmanın Ryzen işlemciye yaptığı soğutmadan daha kötü performans sergiler diye düşünüyorum. Anakart ta a serisi önermedim o anakart ta gayet iş yapacak bir anakarttır. 4K oyunculuk için olan bir ekran kartı 1080p kartı ile kıyaslanamaz ve bu bütçede 4060 Ti saçma bir tercih olur.

Yetiyor dostum. Benim tek soğutuculu 13. nesil i7'yi 60 70 derecede tutuyor yük altında. Kasa içi sirkülasyon ve hava girişi iyi olması da şart. Yani 2 fan yerine üzerine 600 TL katıp farklı bir markanın 3 fanlısını alabilir. Lakin kasa için yeteri fan var ise ve iyi bir sirkülasyon sağlanırsa gerek duymayacaktır.

Hocam 14. nesil ile 13. nesil arasında inanılmaz bir ısınma farkı var 13. nesil o kadar da ısınmıyor esas sorun 14. nesilde.

Öncelikle sana da iyi sabahlar dostum güzel bir sohbet oldu. RAM de SSD de ileride çok can yakmadan yükseltilebilir fakat ilk mesajlarımda zaten dediğim şey Intel seçmek için özel bir nedeni yoksa AMD'nin daha mantıklı olacak olmasıydı. İşlemci için hava soğutma idare edecektir tam anlamıyla soğutmaz ama Intel işlemciler kadar ısınan bir işlemci değil isterse ileride takacağı ortalama bir sıvı soğutma gayet yeterli olacaktır. Intel 14. nesil için insanlar 420mm sıvı soğutma öneriyor ve senin attığın soğutmanın Intel işlemciye yaptığı soğutma benim attığım sistemdeki hava soğutmanın Ryzen işlemciye yaptığı soğutmadan daha kötü performans sergiler diye düşünüyorum. Anakart ta a serisi önermedim o anakart ta gayet iş yapacak bir anakarttır. 4K oyunculuk için olan bir ekran kartı 1080p kartı ile kıyaslanamaz ve bu bütçede 4060 Ti saçma bir tercih olur.

Hocam 14. nesil ile 13. nesil arasında inanılmaz bir ısınma farkı var 13. nesil o kadar da ısınmıyor esas sorun 14. nesilde.
Eyvallah dostum. Tabi bu tercih meselesi. Dediğinde bir sakınca yok 4080 ti elbet de 4060'dan daha iyi. 70k bütçe ile ilk tercihim benim açımdan 4080 olmazdı. Alt parçalarını ilk başta iyi yapardım. Sonra yine değişebilirsin. Zira 4060 ti proart da yabana atılacak bir kart değil. Çok da iyi götürür uzun zaman. O nedenle ilk etapta 45 bin tl'yi bir çırpıda vermezdim. 2. el düşürürsem iyi fiyata ona hayır demem ama 0 için onu diyemem dostum. Dediğin gibi 13. nesil stabil. 14. nesil ısınma sorunları var. Ama kasa içi soğutma önemli. İyi bir hava akımı olması gerek.

Sohbet ve fikir alışverişi için tekrar teşekkür ederim. Kendine iyi bakman dileğiyle.

Eyvallah dostum. Tabii bu tercih meselesi. Dediğinde bir sakınca yok 4080 Ti elbet de 4060'dan daha iyi. 70k bütçe ile ilk tercihim benim açımdan 4080 olmazdı. Alt parçalarını ilk başta iyi yapardım. Sonra yine değişebilirsin. Zira 4060 Ti proart da yabana atılacak bir kart değil. Çok da iyi götürür uzun zaman. O nedenle ilk etapta 45 bin TL'yi bir çırpıda vermezdim. 2. el düşürürsem iyi fiyata ona hayır demem ama 0 için onu diyemem dostum. Dediğin gibi 13. nesil stabil. 14. nesil ısınma sorunları var. Ama kasa içi soğutma önemli. İyi bir hava akımı olması gerek.

Sohbet ve fikir alışverişi için tekrar teşekkür ederim. Kendine iyi bakman dileğiyle.

Dostum zaten şu an hangi sistemi alsan bütçenin yarısı ekran kartına gidiyor 4060 sistem alsan da durum böyle ekran kartı fiyatları çok artıyor RAM ve SSD değişimi çok daha kolay.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı