Çözüldü %70 RAM kullanımı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

numellow

Centipat
Daha fazla  
HP Victus 16 R1001NT modelinde boşta yüksek RAM kullanımı var. Normal mi? Alalı 10 gün oldu.

1719302086284.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam peki temiz kurulum sonrası yapılması gereken ayarlar nedir?
Gamebar falan kapatılmalı mı? Bilgisayar alanında yeniyim çok bilmiyorum kusura bakmayın.
Hocam kesinlikle ama kesinlikle Windows 11 Home kurulmalı, Pro versiyon daha fazla sistem belleği harcıyor. Siz bir temiz kurulum yapın, Windows Update ile güncelleştirmelerinizi alın ve sonra bellek tüketiminizi kontrol edin. Şimdilik bunları yapmak yeterlidir.
Gamebar falan kapatılmalı mı? Bilgisayar alanında yeniyim çok bilmiyorum kusura bakmayın.
Hocam kesinlikle ama kesinlikle Windows 11 Home kurulmalı, Pro versiyon daha fazla sistem belleği harcıyor. Siz bir temiz kurulum yapın, Windows Update ile güncelleştirmelerinizi alın ve sonra bellek tüketiminizi kontrol edin. Şimdilik bunları yapmak yeterlidir.

Çözüm

Gamebar o kadar yemiyor ama sonuçta 16 için 100 MB bile önemli. İlk önce gereksiz programlarını kaldır. Sonra başlangıç ayarlarından Epic Steam vs kapat ihtiyacın olunca açarsın. En son temp ve %temp% klasörlerini Shift+del ile içindekileri sil. Silinmeyenlere hepsini atla de. Sonrası için tekrar baksrız duruma.

Hocam kurdum şu an boşta böyle ve steam'in kapalı olmasına rağmen webhelper diye arka planda ram tükettiği dikkatimi çekti bunu engellemek için bir ayar var mı?
1719343768966.png

Hocam kurdum şu an boşta böyle ve steam'in kapalı olmasına rağmen webhelper diye arka planda ram tükettiği dikkatimi çekti bunu engellemek için bir ayar var mı?
Eki Görüntüle 2232570
İşte bu, görmek istediğimiz değer, harika! Sorun çözülmüş hocam, webhelper'a dokunmayın. Sistem kaynaklarını engellemeye çalışmayın, hiç gerek yok. Şu an değerler gayet iyi gözüküyor.

Sadece Steam açık gibi gözüküyor.
Razer açık mıydı bunu çekerken?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı