700 TL Gamepad Önerisi

YA120

Femtopat
Katılım
3 Aralık 2022
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba PC için gamepad arıyorum. Genelde Assetto Corsa gibi yarış oyunları için kullanacağım. Bütçem 700 TL. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Zafer oğuz

Nanopat
Katılım
3 Nisan 2022
Mesajlar
883
Çözümler
17
Yer
Kolombiya, Bogotá
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G900;

Nvidia RTX 3060

Intel(R) UHD Graphics

İntel İ7 11800H

Crucial 16 Gb 3200 Mhz ram

Toshiba 1TB Desktop Hard Disk

Crucial P2 500GB NVMe PCI-e M2 SSD

Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz

NLCC61 (Excalibur G900 Anakart)
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Ressamı (öğrenci)

kaiser soze

Kilopat
Katılım
13 Kasım 2019
Mesajlar
3.703
Makaleler
2
Çözümler
51
Lütfen Logitech F710 almayın ve aldırtmayın.

8 yıllık tecrübem var kendisiyle. Sadece benim değil forumda gördüğüm belki de 10 kullanıcısından 7'si şikayetçidir. Herkesi ilgilendiren ve karşılaşılma "ihtimali" epey yüksek olan iki sorunu var.
  • Birisi LT-RT tetikleri veya öndeki analoglarda takılı kalma sorunudur. Analogların takılı kalması fiziksel değil. Tuşlar kendisini geri atıyor. Ancak temas ettikleri potansiyometre benzeri parçalarda kirlenmeye bağlı algılama eksikliği yaşanıyor. Bunlar alkol, WD-40 gibi malzemelerle temizlenerek takılı kalma sorunu birkaç aylığına öteleniyor.
  • Diğeri problemi de iletişimin ara sıra kopması veya komutların çok gecikmeli iletilmesi sorunudur. Bilhassa sürekli pil almaktan bıkan ve tasarruf için şarjlı pil kullananlarda daha çabuk pil zayıflaması görüldüğü için kopma veya bazı komutları ıskalama sıklığı artıyor.
Herkesi ilgilendirmeyen ama kişisel görüş barındıran diğer şikayetler ise daha çok ergonomi ile alakalı. Kimisi cihazı ağır buluyor. Bunun sebebi içindeki iki adet titreşim motoru ve iki adet kalem pil. Kimisi de çok kaba buluyor ki gerçekten kalın hatlara sahip. Elleri küçük olanlar kavramakta zorlanabilir. Ben bu iki durumdan da şikayetçi değilim ama yukarıdaki bahsettiğim takılı kalma ve bağlantı sorunu aşırı derecede can sıkıcı. Ben illa Logitech alınacak olsaydı F310 tercih ederdim. Hatta F710 ile aynı fiyata çıksa bile yine de F710'dan daha iyidir. Titreşimsiz ve kablolu ama daha hafif ve iletişim sorunu yok. Adamı sinirden deliye çevirmez diğeri gibi.
 
Yukarı