700 TL'ye update tavsiyesi

Hocam en iyisi siz geForce experiance'yi açn oradan sistemim kısmını seçin ve bir ekran görüntüsü alın. Sisteminizin tam özledim özellikleri ortaya çıkar. Ona göre yorum yapmak daha mantıklı olur. Ama arkadaşlar kafasına göre iş yapmışlar aldanmayın onlara. Yoksa aldığınız işlemci ve RAM'ler çöpe gider takamazsın sisteme.

@BeyazZenci ben de şimdi farkettim. Naptın la sen :DD

@poseydonsss bence sizin sisteminiz orta segmentin az üstünde bile kalıyor. 770 kötü bir ekran kartı değil. İşlemciniz düşük biraz yani çekirdek olarak. Performans olarak o da iyi. Orta segment-üst segment arası bir sisteminiz var. Benim toplayacağım sistem de aynı olacak. Bir de imza kısmına yazıyoruz o bilgileri değil mi? Orta segment 750 Ti , R9 270 gibi kartlarla olur bence.

@DarkAirlines hocam işlemci arayışındayım zaten. İşlemci anakartı satıcam. Sistem tavsiyeleri yayınlanıyor sitede. Oradan yola çıkarak söylüyorum. En iyi parça ekran kartı şuanda.

Oraya kalırsak 1-2 seneye giriş seviyesine düşüyor bizim sistemler :D Anakart iyi bence satmanıza gerek yok. i5 4460 gayet güzel olur o anakarta. Diğer parçalarınızda bir sıkıntı yok. Anakart kötü değil MSI H81-P33 düşünüyorum ben sistemlerde de tavsiye ediliyor f/p ürünü. Sizin anakart azıcık daha üstün sadece. Anakartı değiştirmenize gerek yok yani :) Bütçeniz varsa i5 4460'ı alın derim sitedekilerin çoğu da f/p ürünü olarak değerlendiriyor :)

Ha bir de Zotac'tan memnun musunuz? Asus , MSI hep öne çıkan modeller. Galax'ta öyle. Ama Zotac , Sapphire , Powercolor gibi modeller çok öne çıkmıyor :)) XFC vardı bir de sanırım onu hiç bilemiyoruz :D

@BeyazZenci hahaha :D Olur böyle şeyler arada :)

Arkadaşlar o kadar bilgim var sadece hangi ekran kartı ve işlemciyi alsam diye sormuştum diğer söylediğiniz şeylerle ilgili az çok bilgim var

@DarkAirlanes Zotac'tan gayet memnunum. 2. el olarak aldım sıkıntısız devam ediyorum. Özellikle çekirdek hızının yüksek olması çok iyi. Soğutmasıda fena değil. 75 derceyi geçmiyor tam yükte. Daha öncede Sapphire kullanmıştım. Onda da hiç sıkıntı yaşamadım.
@William o bütçeye AMD APU sistem olabilir. Yada AMD işlemci anakart alınır. Biraz RAM ilavesiyle toparlanabilinir durum

Söylediğiniz gibi APU düşünülebilir. R7 GPU ile geliyordu sanırım. R7'lerde istediğiniz özelliği verir diye düşünüyorum. R7 265-270 ile GTA 5 rahat oynanır. APU alırsanız Ekran Kartı + İşlemci tek üründe olmuş oluyor bilmiyorsanız söyleyeyim. Kalan parayla da bir RAM alırsınız DDR3 temizinden hallolmuş olur. Ama APU'lar çok ısınır ısınmaz onu pek bilemiyorum. Yanlış yönlendirmekte istemem şimdi.

500 TL civarı APU'lar var. Ama yeni bir anakartta almanız gerekiyor. Ben şöyle bir önereyim siz bakın.

Amd A10 7700K Soket Fm2+ 3.4Ghz 4Mb Cache 32Nm İşlemçi + R7 Gpu - Vatan Bilgisayar Ekran Kartı + İşlemci 470 TL

MSI A58M-E33 AMD FM2+ A58 DDR3 2133MHz (O.C.) VGA&HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar Anakart 135 TL

Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram - Vatan Bilgisayar 99 TL

Toplam = 705 TL. Ne kadar performans alabilirsiniz bilemiyorum ama böyle öneriler olabilir :) İşlemci + Ekran Kartı almaya kalksanız daha zararlı olur gibime geliyor. Anakart + APU uyumlu. Ama düzgün bir soğutma gerekebilir. Bir yorumlarsanız sevinirim tecrübeli olanlar..

Son düzenleme:
Söylediğiniz gibi APU düşünülebilir. R7 GPU ile geliyordu sanırım. R7'lerde istediğiniz özelliği verir diye düşünüyorum. R7 265-270 ile GTA 5 rahat oynanır. APU alırsanız Ekran Kartı + İşlemci tek üründe olmuş oluyor bilmiyorsanız söyleyeyim. Kalan parayla da bir RAM alırsınız DDR3 temizinden hallolmuş olur. Ama APU'lar çok ısınır ısınmaz onu pek bilemiyorum. Yanlış yönlendirmekte istemem şimdi.

500 TL civarı APU'lar var. Ama yeni bir anakartta almanız gerekiyor. Ben şöyle bir önereyim siz bakın.

Amd A10 7700K Soket Fm2+ 3.4Ghz 4Mb Cache 32Nm İşlemçi + R7 Gpu - Vatan Bilgisayar Ekran Kartı + İşlemci 470 TL

MSI A58M-E33 AMD FM2+ A58 DDR3 2133MHz (O.C.) VGA&HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar Anakart 135 TL

Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram - Vatan Bilgisayar 99 TL

Toplam = 705 TL. Ne kadar performans alabilirsiniz bilemiyorum ama böyle öneriler olabilir :) İşlemci + Ekran Kartı almaya kalksanız daha zararlı olur gibime geliyor. Anakart + APU uyumlu. Ama düzgün bir soğutma gerekebilir. Bir yorumlarsanız sevinirim tecrübeli olanlar..
Arkadaşın topladığı sistem gayet yeterli sizin için çok güzel sistem toplamış. Sadece ramlerin Mhz düşük bunuda ramleri overclock yaparak halledebilirsin. Toplayacaksan APU sistem topla.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı