700 W PSU RX 6900 XT sistemde oyuna girince çok ses çıkarıyor

Bütçe
Yok

xEraie

Decapat
Daha fazla  
RAM
32 GB 6000 MHz
İşlemci
Ryzen 5 7600X
Arkadaşlar selam, ben ekran kartı almıştım. XFX Merc 319 RX 6900 XT. Güzel kullanıyordum. Oyuna girdiğimde çok yüksek ses çıkarmaya başlıyordu. Performansı çok iyiydi ama sesi çok yüksekti, araba motoru gibi adeta. Sonra fark ettim ki bu ses güç kaynağından çıkıyormuş. Çok fazla watt çektiği için ekran kartı, elimdeki PSU 700W. Ben de undervolt yaptım, fark etmedi pek. Oyunları 60 FPS limitleyince ekran kartı 170W-180W çekmeye başladığında sesi azaldı, normal tıkırında çalışmaya başladı. Bu sesi engellemek için ne yapabilirim? Çünkü 60 FPS oyun oynamak istemiyorum. Monitörüm 240 Hz, 60 FPS kötü geliyor gözüme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen PSU fanında mekanik bir problem var. Yüke girince RPM yükselttiği için ses artıyor, RPM azalınca da normale dönüyor. Fanı kontrol edin. (duyduğunuz ses eğer elektriksel bir ses değilse.)

Şu an dışardayım ama elimde video var video çek belli olmuyor ses gerçekte dinleyince daha fazla rahatsız ediyor. Technopat'a video yükleyemiyorum herhalde.

@xEraie, ekran kartı güç bağlantısını nasıl yaptınız? 2 ayrı kablodan mı? Tek kablodaki 2 soket ile mi?

2 ayrı kablo ile bağlamıştım diye hatırlıyorum ama eve döndüğümde kontrol edeyim.

@LeFeyn @Marix

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir siteye videoyu yükledim ama pek belli olmuyor dediğim gibi.
Bir de videoda ekran kartı çok sıcak daha bakımlarını yapmadım macunları kuru termal pedini falan değiştirmem lazım.

Son düzenleme:
@xEraie, sıcaklık bu kart için anormal değil, ses sistemin tümünden geliyor gibi, kartın fanları da bu devirde ses yapmaya başlar zaten.

Sistemin tümünden geliyor gibi ama kulağımı kasının diğer tarafından güç kaynağına yaklaştırınca sesin %80 kadarı PSU'dan geliyor bir çözüm bulabilir miyim ya da 700W yetmediği için falan mı 850W öneriliyordu genelde bu ekran kartı için.

@xEraie, kablo olayına bir bakın, tek kablo ile bağlıysa yüksek akım nedeniyle PSU ısınıyor olabilir, iki kablo ile bağlıysa PSU içine bakmak lazım toz nedeniyle de ısınıyor olabilir, sistem en fazla 450W falan çeker, bu tüketimde %100 fan olmaması lazım.

Yani bahsettiğim durumlar normalse PSU bu şekilde ayarlanmıştır, PSU fanı sessiz bir fan ile değiştirilebilir.

@xEraie, kablo olayına bir bakın, tek kablo ile bağlıysa yüksek akım nedeniyle PSU ısınıyor olabilir, iki kablo ile bağlıysa PSU içine bakmak lazım toz nedeniyle de ısınıyor olabilir, sistem en fazla 450W falan çeker, bu tüketimde %100 fan olmaması lazım.

PSU'da toz vardır içini hiç açmadım ama PSU yeni almıştım şubat falan gibi sıfır almıştım o kadar toz çekmiş midir gine bilemiyorum.

Yani bahsettiğim durumlar normalse PSU bu şekilde ayarlanmıştır, PSU fanı sessiz bir fan ile değiştirilebilir.

Tamamdır eve geçince bakacağım öneri ve yardımın için teşekkürler.

@Marix Hocam şimdi açtım baktım benşm güç kaynağı non modüler kabloları içine lehimli ayrı 2 kablo gibi duruyor gayet herhalde dediğin gibi ya fanında geliyor ses ya da 700W değerine geçiyor çok yüksek akımdan ses geliyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı