7000-7500 TL Sistem Önerisi

allidvc

Centipat
Daha fazla  
RTX2060 ROG STRIX OC

Ryzen 2600X

2x8 GB RAM

240 GB SSD +1TB HDD kullanacağım

Anakart önerilerine açığım F/P olursa sevinirim

Dahili bir fan veya soğutma sistemi gerektirmeyen bir kasa istiyorum PSU'da içinde olursa mükemmel olur. PSU, Soğutma ve Kasa hakkında pek bir bilgim yok lakin Ryzen stok soğutucuları iyi performans veriyormuş bilgilendirici öneriler yaparsanız sevinirim.

(Bütçem 7000-7500TL ekran kartı ve işlemci dışında öneri yaparsanız çok sevinirim anakart, RAM uyumlu RAM önerileri de mükemmel olur) monitör bütçe içinde değildir.

İşlemci ve CPU darboğaz yapacağını düşünüyorsanız haberdar edin lütfen Bottleneck testi yaptım %2 verdi gayet iyi bir performans gibi duruyor.

Ekran kartının fabrika çıkışlı hali OC olması herhangi bir sorun yaratır mı ömründe kısalma veya ısınma artışı yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
2600x çarpan kilidi açık bir işlemci. Overclock düşünmüyorsan harici soğutucu gerekmez. Anakart, kasa ve PSU için ne kadar bütçe kaldığını belirtirseniz öneri yapabiliriz. Ayrıca ramin frekansını da söylerseniz anakart önerisini daha tutarlı yapabiliriz.

2600x çarpan kilidi açık bir işlemci. Overclock düşünmüyorsan harici soğutucu gerekmez. Anakart, kasa ve PSU için ne kadar bütçe kaldığını belirtirseniz öneri yapabiliriz. Ayrıca ramin frekansını da söylerseniz anakart önerisini daha tutarlı yapabiliriz.

Ekran kartını RTX 2070 ARMOR olarak değiştirdim. RAM’lerin hızı 3200hz düşünüyorum anakart + kasa ve PSU için kalan bütçem ise max 1300-1400TL oluyor.

Bunlar iyi. Toplamda 1387 lira yapıyor.

Vatan'da bende inanmadım ama çok büyük fırsatlar var. Buyrun fırsatlardan biri INTEL I5 9400F-MSI RTX2070 VENTUS 8G-MSI B360M GAM.PLUS-GSKILL 16GB-WD 500GB SSD - Vatan Bilgisayar . Eğer işlemciyi beğenmedim derseniz buyrun testi
Screenshot_20190716-173536.jpeg
ekran kartınız bunu tercih ederseniz rtx 2070 olacak. Bir adet m2 SSD alırsanız Full SSD ile 1 TB hafızaya ulaşabilirsiniz. Anakart 2660 MHz ram destekliyor. Tek sorun bu. Bence aşırı önemli bir etken değil.

Ekran kartını RTX 2070 ARMOR olarak değiştirdim. RAM’lerin hızı 3200hz düşünüyorum anakart + kasa ve PSU için kalan bütçem ise max 1300-1400TL oluyor.
Eğer dediğiniz sistemi almayı düşünürseniz, view27 tasarım açısından harika. 4 fan, 600 W PSU ile 800 TL'ye satın alabilirsiniz itopya üzerinden.

RAM'den 2 tane alınca 16 GB oluyor. İşlemciyi kullanmadan önce anakarta BIOS güncellemesi gerekiyor.

Bunlar iyi. Toplamda 1387 lira yapıyor.

Anakartın Asus Tuf B450 plus gaming’den farkı nedir neden daha ucuz özellik olarak bir şry göremedim.İşlemcimi ryzen5 3600 olarak değiştireceğim teşekkürler kasa konusunda da yardımcı olduğunuz için sağ olun

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı