7000-7500 TL Sistem Önerisi

OguzhanAzat

Hectopat
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
53
Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi bu fiyat aralığında bilgisayar toplamayı planlamaktayım. Aklımda olan ürünleri aşağıda belirtiyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X

Ekran Kartı: AMD RX5700XT (çift fanlı sürümler çıktığında) ya da RX5700

RAM: 2X8 16 GB tercihen CL16 3000-3200MHz

Anakart: MSI B450 GAMING Plus maks 700 TL başka anakart da olabilir.

SSD: 240-250 GB XPG'nin M.2 SSD’si tercihen.
Çünkü hızı ve fiyatı çok makul.

HDD: Seagate 1TB 64MB

Kasa&Power: Frisby Venom FC9270 RGB 650W

Overclock çok az yapacağım için stock soğutucu bana yeterli olmakta. Anakart konusunda çok kararsızım ve 700 TL’den fazla vermek istemiyorum açıkçası. Kasanın içinde 650W 80+ güç kaynağı olmakta Frisby’nin. Sisteme gayet yeterli, tam yükte kaç volt enerji veriyor bilmiyorum ama. Önerileriniz ve yardımlarınızı bekliyorum. Duruma ve dolara göre bu bilgisayar 7400₺ civarında olmakta. Yeni kur ile fiyatlar inerse XT modeli tercihim olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı değiştirmeni ve o kasadan acilen kurtulmanı öneririm.
Anakartı neden değiştirmeliyim ? Kasayı neden değiştirmeliyim ? Kullandınız mı ?
Aynen yeni seri ryzen lerde bios güncelleştirmek gerekiyor. Güç kaynağı ve kasayı neden değiştirmeliyim neresi sıkıntılı ?
 
@OguzhanAzat Son model araba alıp en kalitesiz, en verimsiz benzini almazsınız sanırım. Bu konuda biraz öyle. Güçlü değerli bir sistem alıyorsanız PSU ve kasa kaliteside aynı oranda olmalı.
 
@OguzhanAzat Son model araba alıp en kalitesiz, en verimsiz benzini almazsınız sanırım. Bu konuda biraz öyle. Güçlü değerli bir sistem alıyorsanız PSU ve kasa kaliteside aynı oranda olmalı.
Kasa da çok problem görmedim biraz daha araştırma yaparak ama PSU gerçekten çok kötüymüş. O yüzden PSU’dan vazgeçtim. Sisteme 600w yeterli olur büyük ihtimal ama 650w lara kafam çok gidiyor bilmiyorum ne yapsam. Kasayı değiştireceğim ama Corshair kasaya bulaşmam herifler adam gibi para vermedikçe kasaları deliler gibi toz çekiyor 400R kullanıyorum ve sıkıldım kasadan gerçekten.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı