7000-8000 TL'ye i5 12400F sisteme ikinci el ekran kartı önerisi

Evet bu kısımdaki ayarlar bende de birebir aynı.
FurMark yaptım şimdi ilk defa, performans ve sıcaklıklar olması gerektiği gibi. %50 fan ile 65-67 derece ve kart hiç ses yapmıyor bence. Eski güç kaynağımda coil whine vardı, bunda o da yok. Çiçek gibi oldu sistem. Tabii ben bu ekran kartına hız aşırtma da yapmak istiyorum, 850W aldık bari bir şeye değsin :D

Şimdi OCCT Power test yapacağım.
Güç kaynağı da çok güzel çıktı, +12V kanalından 12.1V veriyor :D FSP farkı.

FurMark yaptım şimdi ilk defa, performans ve sıcaklıklar olması gerektiği gibi. %50 fan ile 65-67 derece ve kart hiç ses yapmıyor bence. Eski güç kaynağımda coil whine vardı, bunda o da yok. Çiçek gibi oldu sistem. Tabii ben bu ekran kartına hız aşırtma da yapmak istiyorum, 850W aldık bari bir şeye değsin :D
OC potansiyeli güzel, keyifli olacak :)

1080p 0AA ayarında furmarta kaç watt çekiyor kaç puan alıyor kart ?
Merak ettim.

OC ile 380-390 görürsün.

İşlemci furmarkta çok etken değil zaten.
1701442198374.png

Benchmark bu şekilde.
Etken değil diyorsunuz da hocam. Kartı aldığım kişide 5800X3D vardı, o daha yüksek FPS'ler görüyordu FurMark'ta. Bu arada kartın fan devri çok düşük, hiç ses çıkmıyor neredeyse. Ben bunu %70 yapsam sağlam bir de O.C yapsam bayağı verim alırım.
Ama daha önce hiç AMD yazılımı üzerinden hız aşırtma yapmadım. Biraz bilgiye ihtiyacım olacak :)

Kartı aldığım kişide 5800X3D vardı, o daha yüksek FPS'ler görüyordu FurMark'ta.
Güç limitini açmıştır furmark yapmadan.
Zaten sende açıp kullanacaksın, bu şekilde kart kendini kısıtlıyor.

Ama daha önce hiç AMD yazılımı üzerinden hız aşırtma yapmadım. Biraz bilgiye ihtiyacım olacak :)
:)

Bu arada kartın fan devri çok düşük
Yüzde 70 fan hızında kaç RPM dönüyor ?

Güç limitini açmıştır furmark yapmadan.
Zaten sende açıp kullanacaksın, bu şekilde kart kendini kısıtlıyor.
Hocam Performans izleme panelini nasıl büyütüyorduk ve gelişmiş detayları nereden açıyorduk? Şu sol üstte çıkan CPU-GPU kullanımını gösteren zımbırtı.

Son düzenleme:
Ona bakamadım hocam.

Teşekkür ederim hocam yaptım.

Hocam sizde performans izleme kısmında Windows'ta gezerken GPU kullanımı arada %4-%5 oluyor mu?
Güzel soru bende soruya soruyla cevap vereyim hiçbir şey yapmazken kaç watt çekiyor ?

Bende windowsta, forumda gezerken 10-20 arası cekiyor boşta 4 watt.
Gpu kullanımı arada 4 oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı