7000₺ Elektro Akustik Gitar Önerisi

Blecade

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
935
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. 7000₺ civarında elektro akustik gitar almak istiyorum. Yavaş yavaş profesyonelliğe geçmeyi düşünüyorum. Kesik (cutaway) kasa olması ve elektro olması kesin önceliğimdir. Kendim 2 tane gitar buldum. Birincisi bu, ikincisi de bu. Aradaki fiyat farkına sizce değer mi? Bu ikisinden birini tercih etmeli miyim? Her türlü önerinize de açığım. @Metoboy_Lead özellikle senin yorumunu bekliyorum dostum.
 
Elektro gitar değiller. Elektro akustik gitarlar bunlar. Akustik gitarın amfiye bağlanabilen hali diye özetleyebiliriz. Üzerlerinde preamp bulunuyor.
 
Gitarı öğrendikten sonra elektro gitara geçmeyi düşünüyor musunuz yoksa sadece gitarda mı ilerlemek istiyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten elektro gitar da çalıyorum. Elektro gitarım Schecter Damien Elite 6 FR. Şimdi bir de akustik gitar alma vaktim geldi. Bu arada Türkçe kurallarına uymanı öneririm, ceza alabilirsin.
 
Açıkçası elektro akustikte bir çok marka var. Mesela giriş seviyede Cort veya Ibanez marka gitarla iyi iş yapıyor. Orta seviyede LAG ve Cort marka gitarlar iyi iş yapıyor. Ben açıkçası senin fiyat aralığında Taylor, Martin veya Takamine gibi bu işin üst seviye ustalarını tercih ederim. Buradan direk önermek zor. Mağazalara gidip denemeden neyi istediğine karar veremezsin. Ayrıca alacağın gitarin sapı, headstocki vs. iyi mi bakman gerek.
 
Kendim gidip mağazalardaki çoğu gitarı denedim. En çok beğendiğim bu model oldu. Fakat ben bu modelde normali denedim. Walnut olan daha ucuz olduğundan aradaki farkı merak ediyorum. Başka öneriniz olursa onları da deneyeceğim zaten.
 
Hangisini beğendiyseniz bence onu alın ancak bir fark göremiyorsanız kalan paraya pedal gibi şeyler alabilirsiniz. Çalma isteği için ayrıca görünüşün güzel olması önemli.
 
Pedalim var. Normalini denedim fakat walnut olanını bulamadım. Ancak ucuz olması dikkatimi çekti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı