7000 TL 2K veya 4K monitör önerisi

Bütçe
7000

Mushy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim, şu an elimde 27 inç 1920x1080 MSI'ın bir monitörü var. Laptop kullandığım için laptopla çift ekran yapıyordum ancak şimdi bir kasa topladım ve render, model, çizim vs gibi işler için ikinci monitörü alacağım ancak ana ekran olarak kullanacağım. Oyun da oynuyorum ve oyunu bu ekranda oynayacağım. Ancak rekabetçi oynamıyorum dolayısıyla FPS monitörüne ihtiyacım yok.

Benim için renk her şeyden önemli yani IPS alacağım. Curve değil düz alacağım. Yine 27 inç tercih edeceğim.

Ayrıca eklemem gerekir, elimdeki monitör 1 milyar renk paletine sahip. Solda kullanacağım ve Photoshop, render gibi işleri elimdekiyle yapacağım. Yeni alacağım monitörü ise model çizim vs için kullanacağım. Yani kaliteli bir renk paleti beklentimin yanında çok geniş bir renk skalasına ihtiyacım yok. Buradan kısıp başka özelliklere ekleme yapabilirim.

Bütçem aşağı yukarı 7k. Uzun ömürlü ve kaliteli monitör önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung LS32A al. 1 ay önce aldım efsane bir monitör. 27 inç 4K için çok küçük kalıyor. 2K çözünürlükle farkını anlayamazsın, 32 inç 4K için ideal. Lenovo G27c-10'dan Samsung G5'e geçtim bu monitörü 165 HZ'e değişmem. Renk kalitesi efsane. HZ ve MS'i yüksek olanlar hız için renkten feragat ediyorlar sanırım.

Hocam attığınız ürün 1920x1080. 2k veya 4k istediğimi belirtmiştim.

Samsung LS32A al. 1 ay önce aldım efsane bir monitör. 27 inç 4K için çok küçük kalıyor. 2K çözünürlükle farkını anlayamazsın, 32 inç 4K için ideal. Lenovo G27c-10'dan Samsung G5'e geçtim bu monitörü 165 HZ'e değişmem. Renk kalitesi efsane. HZ ve MS'i yüksek olanlar hız için renkten feragat ediyorlar sanırım.
Hocam beğendiğim monitörlerden biriydi kendisi zaten ama 32 inç bana büyük olabilir masa boyutumu va göz önünde bulundurduğumda.

Hocam beğendiğim monitörlerden biriydi kendisi zaten ama 32 inç bana büyük olabilir masa boyutumu va göz önünde bulundurduğumda.
2-3 gün yadırgarsın sonra normal gelir. Bana 27 inç bile oyuncak gibi geliyor. Eğer 35-36 inç ara model olsa onu alırdım. 32'den sonra direkt 40 inç'e atlıyor o da fazla büyük.

Bu arada 4K almayı kararlaştırdıysan yüksek HZ'i unut o değerleri verebilen 3-4 monitör belki vardır, fiyatları minumum 20 bin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı