7000 TL GTX 1070 Sistem Toplama

H.S.K

Hectopat
  • Asus Geforce GTX 1070 Rog Strıx
  • Intel i7-7700 İşlemci
  • Asus Strıx H270F Gaming Anakart Corsair 16GB 2400MHZ Kırmızı Samsung 250GB 850EVO SSD
  • WD 1TB 7200RPM Blue HDD
  • Corsair Carbide Spec-Alpha Kasa CoolerMaster G650M 80+ Güç Kaynağı
  • Samsung LS24F350FHMXUF Monitör

Arkadaşlar 7000 TL bütçem var. Intel bir sistem toplamak istiyorum. Sizce sistem güzel olmuş mu? Kasa ve PSU iyi mi? Fikirlerinizi lütfen yazınız. 2 gün sonra alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeye göre dengesiz bence 1600x vardı sanırım ufak oc ile 1800x e erişen ardından 1080,
8x2 16 gb ram, 800w civarı güç kaynağı, kasa iyi hava akışlı alınırsa bu iş tamamdır.

İntel toplamak istediğiniz için Ryzen sistem tavsiyesinde bulunmayacağım fakat yinede Ryzen sistemleri de düşünün derim.

Ayrıca GTX 1070 için minumum 144 HZ monitör öneriyorum. Bütçeniz el verirse 2K bir mönitör veya 144 HZ bir monitör almaya çalışın.

Yanlış hesaplamadıysam monitör hariç 6000 TL civarında bir bütçeniz oluyor. Bu bütçe için GTX 1080 koyulabilir diye düşünüyorum. Ya da en azından sistem biraz daha iyi olabilir. Fakat monitör faktörümüz var. Çünkü dediğim gibi bu kartlar için normalde minumum 2K monitör tavsiye ediyoruz.

HDD için P300 modeline bakabilirsin. Kasa seçimi kişinin zevkine kalmış fakat kaliteli bir modeldir.

Fikirleriniz için teşekkür edirim. Ama anakartı 200TL yapsam 1080 belki alabilirim ama kaliteli olmaz. 1070 ve iyi bir anakart alıp 1 sene sonra iyi bir monitör alsam daha iyi olur diye düşündüm. HDD olarak wd en çok beyenilen HDD tamam belki P300 performansı biraz daha iyi olabilir ama firma açısından ve kalite açısından WD diye düşündüm

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı