Öncelikle herkese merhaba. 2 tane üyeliğim vardı fakat giriş yapamıyorum mecburen yeni üyelik alıp konu açmak zorunda kaldım. Yöneticiler umarım (Çoklu hesaptan) uyarı vermezsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Şimdi ben yeni bir PC toplamayı düşünüyorum ve çok araştırma yaptım. En sonunda sistemim şu şekilde belirdi. Sizin de görüşlerinizi almak isterim.
İşlemci : İ7 6700K
Anakart : Asus Maximus VIII Hero (MSI ve Gigabayte 7 modelleride aklımda aslında)
Ram : CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15
Ekran Kartı : MSI GTX 1070 Gaming X
SSD : Samsung 950 Pro 256 gb
Harddisk : Western Digital 3.5'' Blue 1 Tb 64 mb
Güç Kaynağı : Corsair 750W RM750x CP-9020092-EU 80+ Gold PSU
Kasa : Corsair 780 T Beyaz
İşlemci Soğutucu : Corsair H115i Sıvı Soğutma
Kasa bu parçalar ile 7150 TL civarına geliyor. Forumda bir kaç 7000 TL ve üstü sisteme baktığımda GTX 1080'li sistemler toplanıyor bu fiyata. Acaba benim topladığım sistemde fazla gereksiz parçalar mı bulunuyor diye düşünüyorum.
Bilgisayarı toplamamdaki amaç Oyun ve İş odaklı olmasıydı. İş yönünden kullanacağım programlar AutoCAD (3D Çalışma), Photoshop gibi programlar. İşlemciye overclock yapmayıda düşünüyorum. O yüzden Asus anakart seçtim.
Sizin yorumlarınızı ve değiştirmem gereken parçaları söylerseniz veya öneride bulunursanız çok sevinirim. Bir tek SSD'yi değiştirmeyi düşünmüyorum.