7000 TL i7 6700K Sistem Toplama

Rahmican Ünlü

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. 2 tane üyeliğim vardı fakat giriş yapamıyorum mecburen yeni üyelik alıp konu açmak zorunda kaldım. Yöneticiler umarım (Çoklu hesaptan) uyarı vermezsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Şimdi ben yeni bir PC toplamayı düşünüyorum ve çok araştırma yaptım. En sonunda sistemim şu şekilde belirdi. Sizin de görüşlerinizi almak isterim.

İşlemci : İ7 6700K

Anakart : Asus Maximus VIII Hero (MSI ve Gigabayte 7 modelleride aklımda aslında)

Ram : CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15

Ekran Kartı : MSI GTX 1070 Gaming X

SSD : Samsung 950 Pro 256 gb

Harddisk : Western Digital 3.5'' Blue 1 Tb 64 mb

Güç Kaynağı : Corsair 750W RM750x CP-9020092-EU 80+ Gold PSU

Kasa : Corsair 780 T Beyaz

İşlemci Soğutucu : Corsair H115i Sıvı Soğutma

Kasa bu parçalar ile 7150 TL civarına geliyor. Forumda bir kaç 7000 TL ve üstü sisteme baktığımda GTX 1080'li sistemler toplanıyor bu fiyata. Acaba benim topladığım sistemde fazla gereksiz parçalar mı bulunuyor diye düşünüyorum.

Bilgisayarı toplamamdaki amaç Oyun ve İş odaklı olmasıydı. İş yönünden kullanacağım programlar AutoCAD (3D Çalışma), Photoshop gibi programlar. İşlemciye overclock yapmayıda düşünüyorum. O yüzden Asus anakart seçtim.

Sizin yorumlarınızı ve değiştirmem gereken parçaları söylerseniz veya öneride bulunursanız çok sevinirim. Bir tek SSD'yi değiştirmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o paraya daha iyisi yapılabilir bence.
7029TL.jpg
Bence bu şekilde daha verimli olacaktır. X99 bir sistem olsaydı M2 SSD alınabilirdi, fakat Z170 çipsette PCI-E veriyolu X99'dan az zaten, ekran kartının gücünü gölgelemese bile o kadar mühim olmayacaktır. 250GB yani oda yüksek bir depolamada değil.

Senin sistemdeki SSD kadar yüksek performanslı değil ;ama x99 tabanlı bir sistem topladım sana (Teknobiyotik.com):

7153.jpg

Son düzenleme:
Teşekkür ederim önerin için. Bu topladığınız pc yi hangi siteden topladınız acaba 1080 fiyatı çok ucuz görünüyor.

Not : Birde alacağım parçaların iyi bir kalitede olmasını istiyorum o yüzden bu şekilde bir PC topladım. Depolama benim için çok çok önemli değil fakat sistemin fazla güç tüketmemesi benim için önemli o yüzden 1070 seçmiştim.

Öncelikle herkese merhaba. 2 tane üyeliğim vardı fakat giriş yapamıyorum mecburen yeni üyelik alıp konu açmak zorunda kaldım. Yöneticiler umarım (Çoklu hesaptan) uyarı vermezsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Şimdi ben yeni bir PC toplamayı düşünüyorum ve çok araştırma yaptım. En sonunda sistemim şu şekilde belirdi. Sizin de görüşlerinizi almak isterim.

İşlemci : İ7 6700K

Anakart : Asus Maximus VIII Hero (MSI ve Gigabayte 7 modelleride aklımda aslında)

Ram : CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15

Ekran Kartı : MSI GTX 1070 Gaming X

SSD : Samsung 950 Pro 256 gb

Harddisk : Western Digital 3.5'' Blue 1 Tb 64 mb

Güç Kaynağı : Corsair 750W RM750x CP-9020092-EU 80+ Gold PSU

Kasa : Corsair 780 T Beyaz

İşlemci Soğutucu : Corsair H115i Sıvı Soğutma

Kasa bu parçalar ile 7150 TL civarına geliyor. Forumda bir kaç 7000 TL ve üstü sisteme baktığımda GTX 1080'li sistemler toplanıyor bu fiyata. Acaba benim topladığım sistemde fazla gereksiz parçalar mı bulunuyor diye düşünüyorum.

Bilgisayarı toplamamdaki amaç Oyun ve İş odaklı olmasıydı. İş yönünden kullanacağım programlar AutoCAD (3D Çalışma), Photoshop gibi programlar. İşlemciye overclock yapmayıda düşünüyorum. O yüzden Asus anakart seçtim.

Sizin yorumlarınızı ve değiştirmem gereken parçaları söylerseniz veya öneride bulunursanız çok sevinirim. Bir tek SSD'yi değiştirmeyi düşünmüyorum.
İşlemci: İ7 6800K
Anakart: MSI X99A SLI Plus
RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB 2400 Mhz
Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
HDD: Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM
SSD: Toshiba OCZ 240 GB
İşlemci Soğutucu: Akasa Venom A10
Kasa: Corsair Carbide Spec-01
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 750 W
Toplam 7096 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

Genelde x99 ve 1080'li sistemler önermişsiniz güzel görünüyorlar. Fakat ben ses yönünden ve overclock yönünden sağlam anakart istiyorum ve x99 bana çok fazla gelir gerek yok diye düşünüyorum. Birde alacağım kasamın içinin temiz ve göze güzel görünmesini istiyorum.

Ben belkide o yüzden fazla gereksiz parçalar koymuşum :) Ama sistem önerileriniz için teşekkür ederim. Birde kafama takılan bir soru var. Bu sistem ortalama kaç watt güç tüketir çünkü bir yandan da düşük güç tüketimli parçalara bakıyorum.

Bu arada @volkan-68 'e sormuştum hangi site diye :)

Son düzenleme:
Bu arada @volkan-68 'e sormuştum hangi site diye :)

O site de teknobiyotik.com. Orda KDV'siz fiyatları yazıyor. Orda yazandan daha pahalılar yani ;ama yazan toplam fiyat KDV dahil.

7bin TL'ye x99 ve güzel kasalı sistem sığıyorsa niye dert ediyorsun? :) İstersen belirlediğin daha düşük bir fiyata da sistemler toplayabiliriz. ;)

Dert etmek değilde :) Nasıl anlatsam kasanın içi temiz ve hoş görünsün birde güzel aydınlatmalı olsun o yüzden 780 T kasayı özellikle seçtim. Bunun yanında x99 sistem fazladan enerji tüketimi ve benim için gerçekten gereksiz olur çünkü video render ile uğraşan birisi değilim. O yüzden en güzelinden bir skylake sistem bana yeterde artar bile. Önerilen sistemler gerçekten çok iyi hatta SSD'yi düşürüp m2 yerine normal alıp ekran kartını bile yükseltmeyi düşünüyorum şu an bakalım ne olacak.

Birde aklıma bir kaç soru takıldı forumda araştırdım fakat tam istediğim cevabı alamadım.

1- M2 SSD 'nin oyun açısından normal SSD'lerden bir farkı olur mu performans yönünde?

2- Gold sertifikalı güç kaynağı seçmiştim. Bu güç kaynağı bu sistemde ortalama ne kadar güç tüketir ortalama bir yük altında? Günlük 12-15 saat açık kalacak bir PC için. Yani 300 watt'ın üzerine çıkmasa iyi olur benim için.

Not olarak. Yukarıda sistemi yazarken monitör önerisi istemeyi unutmuşum. 2k 144 hz monitörde önerebilir misiniz? Benim aklımda Dell s2716dg var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı