7000 TL Monitör Dahil Sistem Önerisi

RX 580 ile GTX 1070 arasında ciddi bir fark var mıdır hocam ? Eğer yoksa uygun fiyata RX 580 almak daha mantıklı gibi duruyor. Ve 144 Hz monitör olması çok önemli mi, yani 75 Hz olursa sıkıntı yaşar mıyım? Cevap için teşekkürler bu arada.
Arada 800TL fark var. GTX 1070 ile kullanırsan FreeSync özelliğini de kullanamayacaksın. Ama işte daha fazla FPS değeri ile oynayacaksın. Arada 10 ile 30 FPS fark var. Oyundan oyuna değişiyor. Bence RX 580 ideal gibi duruyor.
Monitör için şu videoyu izlemelisin;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

144Hz monitör kullandıktan sonra 60Hz monitör kullanınca gözüne kasıyor gibi gelecek. Öyle söyleyeyim.

Arada 800TL fark var. GTX 1070 ile kullanırsan FreeSync özelliğini de kullanamayacaksın. Ama işte daha fazla FPS değeri ile oynayacaksın. Arada 10 ile 30 FPS fark var. Oyundan oyuna değişiyor. Bence RX 580 ideal gibi duruyor.
Monitör için şu videoyu izlemelisin;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

144Hz monitör kullandıktan sonra 60Hz monitör kullanınca gözüne kasıyor gibi gelecek. Öyle söyleyeyim.

Teşekkürler cevap için hocam. Bana da daha mantıklı geliyor artık RX 580. Her ne kadar GTX 1070 daha iyi bir kart olsa da aradaki fiyat farkından dolayı, bu bütçede, RX 580 tercih edeceğim sanırım.
Ryzen 5 2600 sizce yeterli midir işlemci olarak ? Artırmak daha mı mantıklı olur ?
Ayrıca, bütçeden biraz artacağı için daha şık bir kasa önerebilir misiniz ?:)

Teşekkürler cevap için hocam. Bana da daha mantıklı geliyor artık RX 580. Her ne kadar GTX 1070 daha iyi bir kart olsa da aradaki fiyat farkından dolayı, bu bütçede, RX 580 tercih edeceğim sanırım.
Ryzen 5 2600 sizce yeterli midir işlemci olarak ? Artırmak daha mı mantıklı olur ?
Ayrıca, bütçeden biraz artacağı için daha şık bir kasa önerebilir misiniz ?:)
LC-Power Gaming 988W MAvi Typhoon ATX Gaming Kasa LC-988W-ON - Nanokatalog
FSP FSP600-60AHBC 600W Atx Power Supply 12 Cm Fan (Aktif Pfc) AK800FSP0002 Güç Kaynakları FSP
Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 RAM CMU16GX4M2C3000C15B - Nanokatalog
Bellek, kasa ve güç kaynağını çıkarıp bunları ekledğinizde 7060TL oluyor. Pek değer mi bilmiyorum.

Tamamdır hocam sağolun, en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Kasayı kendi zevkime göre seçebilir miyim? Yani herhangi bir uyumluluk sıkıntısı çeker miyim ?
Tamamdır hocam sağolun, en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Kasayı kendi zevkime göre seçebilir miyim? Yani herhangi bir uyumluluk sıkıntısı çeker miyim ?
Diğer bir sorum da şu olacak; DH-A1/Ryzen 5 2600/MSI RX580 Armor OC 8GB/8GB DDR4 RGB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
bu linkteki bilgisayarı almak sizce nasıl olur? (RAM'ini 16 GB yapıp, ADATA 240 GB SSD eklersek) Aşağı yukarı sizin yolladığınız sistemle aynı. Toplanmış gelmesi çok daha işime gelir.

Son düzenleme:
Tabi seçebilirsin. Fakat dediğin bilgisayarı alırsan monitörsüz mü oynayacaksın? Monitörü unutuyorsun. Herhangi bir bilgisayar tamircisine gidip montajını yaptırabilirsiniz.

Tabi seçebilirsin. Fakat dediğin bilgisayarı alırsan monitörsüz mü oynayacaksın? Monitörü unutuyorsun. Herhangi bir bilgisayar tamircisine gidip montajını yaptırabilirsiniz.
Yok, elbette monitör alacağım fakat ben size İTOPYA'daki modeli seçmek mantıksız olur mu diye sormuştum, çünkü dediğim gibi hazır gelmesi benim için çok iyi olur.

Yani kasada dikkat edilen ana husus kasa kalitesi ve hava akışı veya içinde fanlar filan varsa hani kaliteli yada sessiz olsun gibi ama kişiye özel seçenekler var işte sıvı soğutma sığıyor mu ekran kartım sığar mı filan büyük seçenler oluyor veya işte neler koyabilirim içine filan o kriterler size kalmış anakart alıp takarsın istediğin kasaya.

- AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci
- MSI B450M PRO-M2 AMD B450 Soket AM4 DDR4 3466MHz (A-XMP OC MODE) VGA DVI HDMI Anakart
- Kingston 16GB DDR4 3000MHz CL15 Hyperx Predator Single Ram
- MSI RX580 Armor OC 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
- Sharkoon TG5 Kırmızı USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa
- Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
- ADATA 240GB SU650 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma)
- Sharkoon SHP550 V2 550W 80 Plus ATX PSU

5971 TL uygun mudur hocam? RAM, anakart, kasa, psu vs. nasıl olmuş?
RAM'i tek parça veya çift olarak almanın artıları eksileri var mıdır ?
Anakartı da değiştirdim bu arada

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı