7000 TL monitör tavsiyesi

Bütçe
7000
Y27-30 daha iyi olur o zaman.

Aynen para boşuna gitmesin, yani çok fark olmadığı sürece uygun olanı tercih ederim, burada da çok fark yok gibi gözüküyor.
Aşağıdaki görsele bakarak olayı daha iyi anlayabiliriz, bu benim gelecekte yapmak istediğim setup. Ancak şu an iki tane monitör alamam, alsam da illaki ikisi de dandik olur ve bunu istemiyorum. Bu attığım görseldeki ekran boyutları aynı diye düşünüyorum ama kaç inç oluğunu bilmiyorum, Google'dan buldum.

setup v1.png

Biraz sırıtıyor gibi bu değil mi? Sizce ana monitör ve ortadaki monitör sırıtmaması için kaç inç olmalı? Şu an alacağım monitörü gelecekte sola dik koyacağım muhtemelen, o zaman daha iyi bir monitör alıp ana monitör yapmayı düşünüyorum.

Sizce böyle daha mı kötü oldu? :D Ortadaki monitörü %175 büyüttüm.

setup v2.png

Aynen para boşuna gitmesin, yani çok fark olmadığı sürece uygun olanı tercih ederim, burada da çok fark yok gibi gözüküyor.
Aşağıdaki görsele bakarak olayı daha iyi anlayabiliriz, bu benim gelecekte yapmak istediğim setup. Ancak şu an iki tane monitör alamam, alsam da illaki ikisi de dandik olur ve bunu istemiyorum. Bu attığım görseldeki ekran boyutları aynı diye düşünüyorum ama kaç inç oluğunu bilmiyorum, Google'dan buldum.

Eki Görüntüle 2233262

Biraz sırıtıyor gibi bu değil mi? Sizce ana monitör ve ortadaki monitör sırıtmaması için kaç inç olmalı? Şu an alacağım monitörü gelecekte sola dik koyacağım muhtemelen, o zaman daha iyi bir monitör alıp ana monitör yapmayı düşünüyorum.

Sizce böyle daha mı kötü oldu? :D Ortadaki monitörü %175 büyüttüm.

Eki Görüntüle 2233268
İlk fotoğrafta tahminimce 27" ikinci büyüttüğünüz hali olması çok zor çünkü en aşağı 32" falan olmalı ana monitör hatta direkt televizyon boyutlarında. İkisinide 27" almanız iyi olur çünkü zaten FPS oyunları oynamıyorsunuz en azından büyük olsun bir şey izlerken falan daha keyifli olur. Şu an ki alacağınız monitörü ileride yan monitör yapıp kendinize 27" 2K monitör de alabilirsiniz, bu sayede ana monitörünüz 2K olur. Yan monitörle çok işiniz olmayacağı için 1080p rahatsız etmez.

İlk fotoğrafta tahminimce 27" ikinci büyüttüğünüz hali olması çok zor çünkü en aşağı 32" falan olmalı ana monitör hatta direkt televizyon boyutlarında. İkisinide 27" almanız iyi olur çünkü zaten FPS oyunları oynamıyorsunuz en azından büyük olsun bir şey izlerken falan daha keyifli olur. Şu an ki alacağınız monitörü ileride yan monitör yapıp kendinize 27" 2K monitör de alabilirsiniz, bu sayede ana monitörünüz 2K olur. Yan monitörle çok işiniz olmayacağı için 1080p rahatsız etmez.
Hocam mesela 24.5 inç ve 31.5 inç böyle duruyor.

setup v3.png

27 inç ve 27 inç ise böyle duruyor.

setup v4.png

Hocam mesela 24.5 inç ve 31.5 inç böyle duruyor.

setup v3.png

27 inç ve 27 inç ise böyle duruyor.

setup v4.png
140 cm x 70 cm bir masam var, 31.5 inç monitör çok büyük olur mu sizce? Televizyon gibi de olmasını istemiyorum aslında ama çok sırıtmayacaksa güzel olur.

Eğer 24.5 x 31.5 yaparsam şimdi bir tane 2K 24.5 alırım diyorum, 31.5 için ise 4K güzel bir monitör alırım, o zamana maddi açıdan biraz daha rahat olmayı planlıyorum yani o açıdan pek sıkıntı olmaz, kullanım olarak maksimum verimi almam önemli olur.

Şöyle 4K 31.5 monitörler düşünebilirim mesela o zaman;

31.5'ta tereddüt ederken bir de şöyle bir 42.5 reise rastladım 😲

@Eswaii @Ezfiva sizin düşünceleriniz neler hocam?

Bu arada 27 inç ve 31.5 inç de böyle oluyor;

setup v5.png

Son düzenleme:
140 cm X 70 cm bir masam var, 31.5 inç monitör çok büyük olur mu sizce? Televizyon gibi de olmasını istemiyorum aslında ama çok sırıtmayacaksa güzel olur.

32" hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamayacağım. Masada kasanız varsa sığmayacaktır 32" ve 27", 27" i normal kullanmaya kalkarsanız yine sığmaz. Bana soracak olursanız gereksiz, ben çok fazla hoşlanmıyorum özellikle son attığınız 42" tam anlamıyla televizyon gibi olur. Sürekli 4K oynamanız gerekeceği için eğer ekran kartınız en aşağı 12 GB VRAM'e sahip değilse oyunlarda sıkıntı çıkartacaktır. En iyisi iki tane 27" 2K almak olur.

32" hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamayacağım. Masada kasanız varsa sığmayacaktır 32" ve 27", 27" i normal kullanmaya kalkarsanız yine sığmaz. Bana soracak olursanız gereksiz, ben çok fazla hoşlanmıyorum özellikle son attığınız 42" tam anlamıyla televizyon gibi olur. Sürekli 4K oynamanız gerekeceği için eğer ekran kartınız en aşağı 12 GB VRAM'e sahip değilse oyunlarda sıkıntı çıkartacaktır. En iyisi iki tane 27" 2K almak olur.
Hocam oyun zaten oynamıyorum sayılır, o yüzden işlemcisi güzel ekran kartı orta bir laptop aldım. Masada da kasam olmayacak, yok zaten. Sadece monitörlere ek sağda stand üstünde laptop duracak açık şekilde. 42" bence de çok fazla ya, bildiğin televizyon.

Arkadaşlar baya düşündüm bu modele karar verdim, yorumlarınızı alabilir miyim?

Son düzenleme:
Hocam oyun zaten oynamıyorum sayılır, o yüzden işlemcisi güzel ekran kartı orta bir laptop aldım. Masada da kasam olmayacak, yok zaten. Sadece monitörlere ek sağda stant üstünde laptop duracak açık şekilde. 42" bence de çok fazla ya, bildiğin televizyon.

Arkadaşlar bayağı düşündüm bu modele karar verdim, yorumlarınızı alabilir miyim?

Bu monitörü önermiştim zaten güzel bir monitör alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı