7000 TL PC toplama

Bütçe
7000

Crosszy

Centipat
Merhaba arkadaşlar, 7000₺'ye sistem toplayacağım.

(Monitör dahil değil) monitörü MSI curve 23” 144MHz 1ms şu an N11'de 1499₺ olan monitörü düşünüyorum (başka tavsiyeleriniz varsa şu daha iyi olur gibisinden duymak isterim)

PUBG'yi ve diğer oyunları (Tomb Raider, Far Cry New down gibi) iyi bir şekilde açabilcek ve uzun bir süre beni bu sistemin götürebilmesini istiyorum. (3-5 sene) özellikle FPS droplardan ve ısınmadan çok sıkıldım.

İşlemci Ryzen 5 3600 veya 3600X
Ekran kartı MSI RX 5600XT Gaming.
RAM Corsair 2x8GB.

Bunlara uyan bir anakart, SSD, kasa, PSU önerilerinizi bekliyorum.(işlemci soğutucu lazım mı bilmiyorum eğer lazımsa ekleyebilirsiniz)

Sistem toplama hakkında pek fazla bir şey bilmiyorum. 2-3 gündür öğrendiklerim var. Beni 1 sene sonra sıkıntıya sokmayacak, en az 1-2 sene aldığım FPS değerlerini koruyabileceğim bir sistem olmasını istiyorum.(7000₺ yi biraz aşabilir 8000₺yi bulmasın)

Ben baktığımda ram işlemci istediğiniz şekilde 5700xt 7300e geliyor.

Psu konusunda bu paraya gidip 500w 80+ almayın. Bu psu da 500w yükte 80+ çalışıyor hatta bu sistemi çalıştırırken 88+ çalışacak. Sertifikasızsa çöpçüler gelmeden söyleyeyim dedim.

Son düzenleme:
Ben baktığımda ram işlemci istediğiniz şekilde 5700xt 7300e geliyor.

Psu konusunda bu paraya gidip 500w 80+ almayın. Bu psu da 500w yükte 80+ çalışıyor hatta bu sistemi çalıştırırken 88+ çalışacak. Sertifikasızsa çöpçüler gelmeden söyleyeyim dedim.

Şöyle bir şey yaptım kasa psu ayrı almaktansa bir alsam ne gibi olumsuzluğu var ?
Güç kaynağı 80+ oldugu yazmıyor sanırım, buna uygun ince hesap sitesinden kasa ve güç kaynağı önerebilirmisiniz ama kasada fanları gözüken, olursa rbg düşünüyorum

28639283-5D63-4769-8B74-8CE0FA3D6ECC.png

Şöyle bir şey yaptım kasa psu ayrı almaktansa bir alsam ne gibi olumsuzluğu var ?
Güç kaynağı 80+ oldugu yazmıyor sanırım, buna uygun ince hesap sitesinden kasa ve güç kaynağı önerebilirmisiniz ama kasada fanları gözüken, olursa rbg düşünüyorum

Eki Görüntüle 569441
Hem daha pahalı hem alt ekran kartı takmışsın ama. Psuyu dert etme o kasanın psusundan iyidir. %50 yükte 88 verimlem çalışıyor senin sistemin de tam o yükte çalışacak. Sadece 650w üstü yükte 80 altına iniyor verim. Bir de marka farkı var zalman telefon şarj aleti kalır fsp önünde.

Hem daha pahalı hem alt ekran kartı takmışsın ama. Psuyu dert etme o kasanın psusundan iyidir. %50 yükte 88 verimlem çalışıyor senin sistemin de tam o yükte çalışacak. Sadece 650w üstü yükte 80 altına iniyor verim. Bir de marka farkı var zalman telefon şarj aleti kalır fsp önünde.

Ekran kartını 5600xt seçme sebebim youtube daki testlerde gpu yu 5700 e göre daha az olmasıydı, en son attıgımdaki gibi alsam 700watt 80+ ı yok ne derece fark olur ki?

Ekran kartını 5600xt seçme sebebim youtube daki testlerde gpu yu 5700 e göre daha az olmasıydı, en son attıgımdaki gibi alsam 700watt 80+ ı yok ne derece fark olur ki?
Dediğinden pek bir şey anlamadım. Attığın sistem hiç iyi değil. Benim attığım sistemi al geç. Boşa daha uyumlusunu ucuzunu iyisini arama. Emin ol yok. Sadece ssdyi wd green 480gb m2 yap 540 lira fiyat 70 artıyor. Diyeceğim bu kadar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı