7000 TL sistem önerisi

efearda53

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
88
Ben seçtiğim parçaları buraya tek tek linklerini bırakıyorum. Monitör dahill 7000 TL butcem var yardımcı olursanız sevinirim. RAM sadece bir tane 8 GB 3000 MHz'de olabilir ilerde sistemimi geliştirmek istiyorum, bu yüzden önü açık olursa sevinirim. Anakart olarak ATX anakart seçerseniz sevinirim (Parçaları Vatan MediaMarkt gibi mağazalardan almak istiyorum. İzmir'de başka bildiğiniz güvenilir teknoloji mağazası varsa yazarsanız sevinirim.)

 
Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 ya da 1660Ti öneririm. 3600 için belki fiyat farkı çok olabilir ancak ekran kartı olarak kesinlikle 1660.
 
Hocam öncelikle hevesinizi kırmak istemem ama RX serisi kartlardan almayın. Wattman sorununu forumda araştırırsanız neden bunu söylediğimi anlarsınız. İkinci olarak Ryzen 3600 alma şansınız varsa çok iyi olur, tek çekirdekte çok iyi performans veriyor. Birde parçaları kendiniz birleştirecekseniz farklı sitelerden ucuz fiyatlara temin edebilirsiniz. SSD'yi 1TB almak yerine 512 veya 256 GB M2 SSD'lerden tercih edin. Son olarak 8 GB alıp sonra yükseltmeyi yapmayın, almışken Dual Kit 16GB RAM tercih edin. Zamanında o durumdan başım ağrıdığı için söylüyorum.
 
Anakart'ın M versiyonunu alabilirsiniz 2 den fazla ram kullanmayacaksanız azda olsa size bütçe kazandırır.
 
Öncelikle Yazdıklarınız için teşekkür ediyorum ve birkaç şey daha sormak istiyorum ;
Eğer Ryzen 5 3600 alıp b450 bir anakart ile kullanırsam x570 anakart ile kullanabildiğim neleri kullanamayacağım (Benim bildiğim bi PciE 4.0 var),
Ekran kartı 1660 kullandığım zaman seçtiğim monitör Gsync sadece Display Port üzerinde çalısıyormuş kaliteli bir Display Port Kablosu Öneriniz var mı, teşekkürler
 
X570 çok daha güçlü bir OC potansiyeline sahiptir. En iyi OC da size %20 civarı bir performans artışı sağlar. İhtiyaç duyacağınızı sanmıyorum. Kablo olarak da bilinen markalardan herhangi birini tercih etseniz yeterli olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı