7000 TL sistem tavsiyesi

Bütçe
7000-8000

Volkaan116

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 10400f - rx 5500 xt - 16 ram - ASUS ROG STRIX XG249CM - Cooler Master SK652 klavye - Logitech G502 Hero mause - Razer Blackshark V2 x kulaklık
881TL.

1450TL.

700TL.

538TL.

X2 = 580 TL.

1600TL.

1800TL IPS 27inç 144Hz olması önemliydi.

370TL.

Toplam 7381TL.

Mouse idare edecek bir şey var ama 200 300 arası alacağım önümüzdeki günlerde önerilere açığım.

Amaç son çıkan oyunları oynayabilmek ama high kalitede olması şart değil (örneğin GTA V'i takılmadan oynayabilir miyim?), Aralarından 200 300 daha verip şunu alsaydın ya da bunla bu uyumsuz birbirini taşımıyor şu olsa daha iyi olur dediğiniz yerler var mı arkadaşlar.
Ayrıca Photoshop programlarını kullanmak istiyorum ( gerçekçi renkler için IPS ekranı tercih etme sebebim) uzun süre beni idare eder mi?
Bütçe olarak 300 500 daha üstüne çıkabilirim daha üstü olmaz ( umarım sistem iyi olmuştur :)).
Sistemi bu işlerle bana göre daha ilgili olan kuzenimle kurduk fakat buraya yazmaktan da zarar gelmez fikrinizi almak istedim dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe olarak 300 500 daha üstüne çıkabilirim daha üstü olmaz ( umarım sistem iyi olmuştur :)).
Dostum tam olarak bütçen maksimum nedir? 8000 TL'ye çıkabiliyor musun yoksa 7500 gibi bir şey mi?

Bu arada sistem fiyatı için kötü olmuş. NVMe SSD seçimin de kötü.

Kardeş bende o fiyat aralığında sistem toplamayı düşünüyorum fakat anakarttaki RAM okuma hızı 2933 MHz.
Genel piyasada 3200 MHz frekans okuma hızındaki RAM'leri kullanamazsın o anakart ile.
O yüzden anakart alırken RAM'in alabileceği değerlere dikkat etmek gerekiyor.
Ve ben tüplü monitör bakıyorum.
CRT monitör diye geçiyor ve bazı 17 inç monitörlerde. 160 Hz ekran yenileme hızı alınabiliyor.
Monitörden kıstığım bütçe ile daha yüksek bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Kardeş bende o fiyat aralığında sistem toplamayı düşünüyorum fakat anakarttaki RAM okuma hızı 2933 MHz.
Genel piyasada 3200 MHz frekans okuma hızındaki RAM'leri kullanamazsın o anakart ile.
O yüzden anakart alırken RAM'in alabileceği değerlere dikkat etmek gerekiyor.
Ve ben tüplü monitör bakıyorum.
CRT monitör diye geçiyor ve bazı 17 inç monitörlerde. 160 Hz ekran yenileme hızı alınabiliyor.
Monitörden kıstığım bütçe ile daha yüksek bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Dostum yanlış bilgi verme cpun isterse 2000 MHz desteklesin sen 4400 taksan sorun yarat maz sadece 2000'de çalışır. DDR'a dikkat etmesi yeterli.

881TL.

1450TL.

700TL.

538TL.

X2 = 580 TL.

1600TL.

1800TL IPS 27inç 144Hz olması önemliydi.

370TL.

Toplam 7381TL.

Mouse idare edecek bir şey var ama 200 300 arası alacağım önümüzdeki günlerde önerilere açığım.

Amaç son çıkan oyunları oynayabilmek ama High kalitede olması şart değil (örneğin GTA V'i takılmadan oynayabilir miyim?), Aralarından 200 300 daha verip şunu alsaydın ya da bunla bu uyumsuz birbirini taşımıyor şu olsa daha iyi olur dediğiniz yerler var mı arkadaşlar.
Ayrıca Photoshop programlarını kullanmak istiyorum ( gerçekçi renkler için IPS ekranı tercih etme sebebim) uzun süre beni idare eder mi?
Sistemi bu işlerle bana göre daha ilgili olan kuzenimle kurduk fakat buraya yazmaktan da zarar gelmez fikrinizi almak istedim dostlar.

SSD değiştirmen gerçekten şart M.2'sini bilmiyorum ama SATA karında kronik sorun var benim 6 ayda sağlık yarıya indi.

Dostum yanlış bilgi verme cpun isterse 2000 MHz desteklesin sen 4400 taksan sorun yarat maz sadece 2000'de çalışır. DDR'a dikkat etmesi yeterli.

SSD değiştirmen gerçekten şart M.2'sini bilmiyorum ama SATA karında kronik sorun var benim 6 ayda sağlık yarıya indi.

Evet kullanabilir fakat hemen hemen 100-150 lira farkla 2000MHz RAM yerine 3200 MHz almak inanılmaz büyük bir fark yaratır onun için dedim :D.

Dostum tam olarak bütçen maksimum nedir? 8000 TL'ye çıkabiliyor musun yoksa 7500 gibi bir şey mi?

Bu arada sistem fiyatı için kötü olmuş. NVMe SSD seçimin de kötü.
Büyük harf kullanmadığımdan 1 gün mesaj yazamadım :) yeniyim. 8000 olabilir.
SSD seçimi kötü ve o Corsair RAM’lerin çipleri sıkıntılı, XMP için ideal değil.
XMP dediğiniz O.C. midir pek hakım değilim ama O.C. yapmayı düşünmüyorum
Evet kullanabilir fakat hemen hemen 100-150 lira farkla 2000MHz RAM yerine 3200 MHz almak inanılmaz büyük bir fark yaratır onun için dedim :D.

2666mhz kullanacağım anladığım kadarıyla full hd oyun performansı için yeterli olmaz mı?

Yani değerlere baktığımda 2000-1500 bana yeterli gibi geldi, 3 yıl birebir değişim garantisi olunca JD'lerde ona güvendik.
Kısaca full hd oyun oynarken donmalar olur mu bu kasayla, oyun performansını etkileyecek dşük fps alır mıyım( oyun ayarları en yüksekte olmak zorunda değil) çok yanlış bir parça var mı aralarında? rx 5500 xt 'nin 4 gb ve 8 gb modelleri arasında çok fps farkı yoktu incelediğim testlerde, belki 2k oyunlarda ortaya çıkar ama amacım full hd oyun. normalde fiyat performans 5000 e kasa dizmeye çalışırken işlemciyi ve kasayı değiştirmesini söyledim kuzenime (550w yerine 650w olsun istedim, amd 3 3100 yerine i5 10400f, intel e geçince anakartta değişti haliyle o da 550tl lerden 720tl ye çıktı( anakart girişinin metal olması ve m2 nin soğutucusunun olması da ayrı cezbetti)) kasa olarak 6000 tl ye çıkabilirim önerilerinizi değerlendiririm. su anki kasa fiyatı 5769tl

Son düzenleme:
Büyük harf kullanmadığımdan 1 gün mesaj yazamadım :) yeniyim. 8000 olabilir.

XMP dediğiniz O.C. Midir pek hakım değilim ama O.C. Yapmayı düşünmüyorum.

2666MHz kullanacağım anladığım kadarıyla Full HD oyun performansı için yeterli olmaz mı?

Yani değerlere baktığımda 2000-1500 bana yeterli gibi geldi, 3 yıl birebir değişim garantisi olunca JD'lerde ona güvendik.
Kısaca Full HD oyun oynarken donmalar olur mu bu kasayla, oyun performansını etkileyecek dşük FPS alır mıyım( oyun ayarları en yüksekte olmak zorunda değil) çok yanlış bir parça var mı aralarında? RX 5500 XT'nin 4 GB ve 8 GB modelleri arasında çok FPS farkı yoktu incelediğim testlerde, belki 2K oyunlarda ortaya çıkar ama amacım Full HD oyun. Normalde fiyat performans 5000'e kasa dizmeye çalışırken işlemciyi ve kasayı değiştirmesini söyledim kuzenime (550W yerine 650W olsun istedim, AMD 3 3100 yerine i5 10400F) kasa olarak 6000 TL'ye çıkabilirim önerilerinizi değerlendiririm. Su anki kasa fiyatı 5769TL.

Evet kardeşim gayet makul aslında 2666MHz.
Bende büyük ihtimal 2666MHz RAM'lerle birlikte işlemciyi kullanacağım.
Evet gönül ister 3200 MHz alalım fakat aradaki fiyat farkı çok yüksek işlemci ve RAM fiyatlarına bakarak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı